mako
פרסומת

16 מתכונים עם שיבולת שועל

שיבולת שועל היא חתיכת חומר גלם. אפשר להשתמש בה - בגרסתה השלמה או הגרוסה, הקוואקר - בשביל להעשיר את האוכל שאנחנו מכינים בערכים תזונתיים, ומצד שני, יש בה כל כך הרבה יותר מזה. תשאלו את הגרנולה שאנחנו מכינים כבר יותר מ-10 שנים רצוף, או את הקציצות הרכות שכולם שואלים מה הסוד שלהן

הדר אליאס
mako אוכל
פורסם: | עודכן:
קציצות עוף עם שיבולת שועל
קציצות עוף עם שיבולת שועל | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק

מתוק

 פנקייק דבש ושיבולת שועל

את המתכון הזה אנחנו אוהבים לא רק כי הוא בריא יותר מהפנקייק הקלאסי, אלא גם כי הוא נפלא בזכות עצמו. אפשר להכין אותו עם שיבולת שועל שלמה ואפשר עם קוואקר, וכך או כך הם הופכים את המרקם לבשרני ועשיר יותר. יחד עם הקינמון והדבש - פשוט פנקייק ליגה.

פנקייקס דבש ושיבולת שועל
פנקייקס דבש ושיבולת שועל | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
פנקייקס שיבולת שועל
פנקייקס שיבולת שועל | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

פנקייק שיבולת שועל

עוד מתכון מומלץ לפנקייק שיבולת שועל, בצירוף טיפ מגניב: את החמאה ממיסים במחבת שבה עומדים לטגן את הפנקייקס, במקום ללכלך עוד כלי על המסה במיקרו.

גרנולה ביתית
גרנולה ביתית | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

גרנולה ביתית מנצחת

וזאת הגרנולה שאנחנו מכינים כבר לפחות עשור ברציפות, ועדיין מקבלים עליה בלי סוף מחמאות. כמו הפנקייק, גם זה מתכון של עידית נרקיס כ"ץ.

דייסת שיבולת שועל ללא בישול
השתמשו בשיבולת שועל שלמה ולא גרוסה | צילום: נמרוד סונדרס / סטיילינג - אוריה גבע , תשעים אחוז בריא - לבשל ולאכול לבריאות טובה

דייסת שיבולת שועל

יש את הדייסה המבושלת הקלאסית כמו דייסת שיבולת השועל עם בננה ושוקולד הזאת, אבל יש גם ז'אנר אחר ומגניב ממש של דייסות שלא מבשלים אלא פשוט מניחים במקרר למשך לילה (דייסות אובר נייט). בזמן הזה, האמינו לנו, כל מה שצריך לקרות קורה.  

פרסומת
עוגיות שיבולת שועל וצימוקים מוכנות
עוגיות שיבולת שועל וצימוקים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

עוגיות שיבולת שועל קלאסיות

מרוב בריאות כמעט שכחנו שהשימוש העיקרי שלנו בשיבולת שועל (אחרי הגרנולה כמובן) הוא בעוגיות. 

עוד עוגיות שיבולת שועל 

והנה עוד אחד, מחוזק בצימוקים.

מאפינס קינמון, סוכר חום ושיבולת שועל
מאפינס קינמון, סוכר חום ושיבולת שועל | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מאפינס קינמון ושיבולת שועל

רוצים להתחיל לאכול בריא אבל לא בטוחים איפה להתחיל? תכינו את המאפינס האלה, ותמשיכו משם.

מאפינס בננה ושיבולת שועל עם קמח מלא

בשלב הבא מוזמנים לעבור למאפינס האלה, שהם כבר עם קמח מלא בלבד.

מלוח

קרקרים ביתיים

איזו תגלית זו הייתה, שקרקרים שמכינים בבית הם טעימים לפחות כמו אלה שקונים, והרבה פעמים הרבה יותר. כאן על בסיס שיבולת שועל. מתכון שחוזרים אליו בלי סוף (לפחות אנחנו).

קרקרים עם גרעינים ושיבולת שועל
קרקרים עם גרעינים ושיבולת שועל | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

גרנולה מלוחה

מה עושים עם גרנולה מלוחה? מוסיפים אותה לסלט, כמובן.

גרנולה מלוחה
גרנולה מלוחה | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
פרסומת
קציצות עוף עם שיבולת שועל
קציצות עוף עם שיבולת שועל | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות עוף עם שיבולת שועל

אם אין פירורי לחם בבית (ותכלס גם אם יש) - מאוד מאוד כדאי להוסיף לתערובת הקציצות חופן של שיבולת שועל גרוסה (קוואקר). אנחנו עשינו את זה פעם אחת, ומאז עושים את זה תמיד. גם בריא יותר, גם עסיסי הרבה יותר.

בתיאבון ולבריאות!