יום אחד פיצחתי את המתכון לפנקייקס מושלמים - כאלו שאוכלים בארוחת בוקר באמריקה. התחלתי לתקתק אותם בשבתות והרגשתי כאילו אני טבח בבופה של בית מלון. אבל אחרי כמה זמן הבנתי שאמנם סוכר לבן וקמח לבן זה טעים, אבל כדאי לתת לארוחת הבוקר שלי ערכים תזונתיים קצת יותר נחמדים. אז התחלתי לשחק עם המתכון, הוספתי יוגורט ושיבולת שועל ובסופו של דבר זה עבד. הפנקייקס יוצאים שחומים וקצת דחוסים ועובדים מעולה עם מייפל, אבל כזה אמיתי שיש לו ריח של שרף וטעם עמוק.
המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 ממיסים את החמאה (15 גרם) במחבת בה נטגן את הפנקייקס. מניחים בצד לקירור. 2 טורפים ביצה בקערה, מוסיפים אליה את היוגורט, החלב והחמאה המומסת. טורפים היטב. 3 מוסיפים לקערה את שאר החומרים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. עדיף לא לערבב את תערובת הפנקייקס יותר מדי. מניחים בצד 10-15 דקות. 4 ממיסים חמאה במחבת ויוצקים כשתי כפות של בלילה לכל פנקייק. מטגנים 2-3 דקות, עד שמתחילות להיווצר בועות אוויר על הפנקייקס (שימו לב לאש - אש גבוהה מדי תחרוך מהר מדי את הפנקייקס מבחוץ). הופכים לצד השני ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים עוד חמאה בין נגלות הטיגון. * מגישים עם כל תוספת שאוהבים, אבל הכי טעים זה עם סירופ מייפל אמיתי. ![]() | ![]() |