מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ליה שומרון, באה בריא

קציצות עוף עם שיבולת שועל

כנראה הקציצות הבריאות והמזינות ביותר שתוכלו להכין לילדים שלכם, בזכות הסיבים התזונתיים הרבים שבשיבולת השועל. ועם האפונה ברוטב - אין סיכוי שהם יגידו לא

קציצות עוף עם שיבולת שועל (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקציצות:

  • 500 גרם עוף טחון
  • 3/4 כוס שיבולת שועל, שהושרתה בכוס וחצי מים למשך רבע שעה
  • 1 בצל, קצוץ
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1 ביצה
  • מלח
  • פלפל שחור

לרוטב:

  • 1 פחית חלב קוקוס או מי קוקוס
  • כוס מים
  • כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • קורט קינמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כוס אפונה קפואה, שהופשרה במים רותחים

אופן ההכנה:

1טוחנים את כל מרכיבי הקציצות במעבד מזון עד לקבלת עיסה אחידה.

2מכינים את הרוטב: מחממים בסיר רחב חלב קוקוס ומים, מוסיפים את התבלינים ומביאים לרתיחה.

3יוצרים קציצות מתערובת העוף, מכניסים לרוטב ומבשלים כ-15 דקות.

4מוסיפים את האפונה ומבשלים 5 דקות נוספות.

5מגישים על אורז מלא.

ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

>> בשבוע שעבר הכנו סיידר תפוחים עם מרכיב סודי

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il