mako
פרסומת

קינוחים לשבועות: ההמלצות שלנו

עוגת גבינה זה חובה כקינוח לארוחת שבועות, אנחנו האחרונים שנערער על זה, אבל אף חוק לא קובע שהיא צריכה להיות הקינוח היחיד. נסו לצרף אליה טירמיסו (אמיתי, מקוצר, בגרסת התותים או הפיסטוק!), בוואריה, גלידה ביתית או כל אחת מההצעות שפה - ותגלו שתמיד יש עוד לאן להשתדרג

mako אוכל
mako
פורסם:
טירמיסו פיסטוק של עדיקוש
טירמיסו פיסטוק של עדיקוש|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל
הקישור הועתק

מתחילים עם הבסיס, והבסיס של כל שבועות הואבלינצ'ס. אבל מכיוון שאנחנו בכל זאת רוצים להרשים, ועם מלית הגבינה-צימוקים הרגילה קצת קשה לעשות את זה - קבלו את המלית האלטרנטיבית שלנו, שיש בה גם שוקולד לבן והיא משמחת את כל החג שמחה גדולה.

בלינצ'ס גבינה ושוקולד לבן
בלינצ'ס גבינה ושוקולד לבן|צילום: עדי קלינהופר, mako אוכל

מכירים טירמיסו? ומה אם נגיד לכם שהטעם העדיין-אופנתי של פיסטוק מחמיא לו אפילו יותר מהטעמים הרגילים (אל דאגה, לא במקום הקפה, בנוסף)? ככה חשבנו.

טירמיסו פיסטוק עם קצפת פיסטוק מעל
טירמיסו פיסטוק עם קצפת פיסטוק מעל|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

נשארים בגזרת הטירמיסו: עוד מעט נשלח אתכם למדריך הכי מקצועי שלנו לטירמיסו כהלכתו, אבל קודם אנחנו רוצים לפנות לאלה שקפה לא עושה להם את זה ולהציע לוותר על כל התמה של הקפה, ולהחליף אותה בכזו של תותים (עדיין יש להשיג, ואפילו בזול יחסית).

טירמיסו תותים אחרי שיישרנו אותו טיפה
חושבים שנסחפנו עם היישור?|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

הרולדה הזאת היא לא עוגת גבינה, אבל גם לא רחוקה מזה - היא לבנה ויפה וחגיגית, ופשוט מבוססת על קצפת (והבצק עצמו: תערובת של כדורי שוקולד!). רוצה לומר, אם תכינו אותה ולא תכינו אף עוגת גבינה מסורתית, יש מצב שזה יעבור בשקט. וכמה זה טעים, אלוהים.

פרסומת
רולדה כדורי שוקולד וקצפת. יותר קל מרולדה רגילה
רולדה כדורי שוקולד וקצפת. יותר קל מרולדה רגילה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

ועכשיו לקינוח גבינתי למהדרין, שהוא לא ממש עוגה. מכירים את הקראמבל הכיפי שמכינים מפירות שעליהם פירורי בצק? אז כזה, אבל עם גבינה (ואוכמניות). יוצא אש.

קראמבל גבינה ואוכמניות
קראמבל גבינה ואוכמניות|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

שוקולד דובאי הוא אחד הטרנדים החזקים כבר תקופה לא קצרה (מכירים? עם שערות הקדאיף והפסטוק), והעצה שלנו היא להכין אותו בגרסה הביתית הפשוטה, כלומר בכדורים. וואו, כמה רושם בכדור כל כך זעיר.

עוגת קרמבו היא אופנה שפשוט לא עוזבת, ועם המתכון הזה - אנחנו ממש מבינים למה. וואו איזו עוגה.

עוגת קרמבו
עוגת קרמבו|צילום: חן שוקרון, mako אוכל
פרסומת

זוכרים את הבוואריה שפעם היו מגישים כקינוח בערך בכל מסעדה מזרחית בארץ? זה אולי לא קינוח השבועות המסורתי, אבל מדובר בתבנית שבטוח תעורר התרגשות סביב השולחן.

בוואריה כמו פעם (קרן אגם)
בוואריה כמו פעם (קרן אגם)|צילום: קרן אגם, mako אוכל

הקינוח הבא הוא פשוט. מאוד פשוט. עוגת ביסקוויטים פשוט. ובכל זאת, תראו כמה שהיא יפה, העוגה הזאת.

עוגת ביסקוויטים בשלושה צבעים
עוגת ביסקוויטים בשלושה צבעים|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

המתקדמים יותר מוזמנים ללכת על גרסת המסקרפונה והקליק המשודרגת של חן שוקרון, שהיא כבר עוגה חגיגית ואקסטרה מרשימה לפי כל קנה מידה.

עוגת ביסקוויטים משודרגת
עוגת ביסקוויטים משודרגת|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

גלידה יכולה להיות יופי של קינוח לארוחת שבועות. אם הכנתם אותה בעצמכם אז בכלל, ואם אפילו לא השתמשתם במכונת גלידה - על אחת כמה וכמה.

גלידת פיסטוק ביתית
גלידת פיסטוק ביתית בלי מכונה|צילום: חן שוקרון, mako אוכל
פרסומת

ואם בגלידה עסקינן - כמה מגניב יהיה להגיש לאורחים שלכם קסטות שהכנתם לבד?

קסטה ביתית בקלי קלות
קסטה ביתית בקלי קלות|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

ואפילו יותר טוב - קוקילידה!

קוקילידה
קוקילידה|צילום: רעות זומר, Cookstock

עוד בעולמות הגלידה: גלידוניות בסגנון חטיף השוקולד וחמאת הבוטנים האהוב, רק שכאן במקום חמאת בוטנים - גלידת חמאת בוטנים ביתית.

גלידוניות ריסז קאפס
גלידוניות ריסז קאפס|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

קינוח מקסים ב-5 מרכיבים, שאחד מהם הוא מלח.

קוביות פאדג' שוקולד לבן, קקאו ולוטוס
קוביות פאדג' שוקולד לבן, קקאו ולוטוס|צילום: דרור עינב, mako אוכל
פרסומת

ועכשיו אנחנו עושים קפיצה, אל קינוח שהוא לא 5 מרכיבים וגם לא 5 דקות עבודה, אבל אם תכינו אותו כולם יעריצו אתכם לנצח. וזה אפילו לא מתכון - זה מדריך שלם.

מדריך טירמיסו ענבל לביא
מדריך טירמיסו ענבל לביא|צילום: ענבל לביא, mako אוכל

למעוניינים בגרסה קלילה יותר - ישנו גם הטירמיסו הלא מסורתי הזה.

טירמיסו שוקולד לבן
טירמיסו שוקולד לבן|צילום: מירב גביש, גבישס, בלוג אוכל

והנה קינוח ממשפחת העוגות הבחושות, כי גם כזה צריך.

מאפינס שוקולד לבן ודובדבנים
מאפינס שוקולד לבן ודובדבנים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

המנה הזאת זוכה להמון פופולריות בשנים האחרונות, בעיקר כי היא מאוד פשוטה ומאוד יפה. מודים שאנחנו לא היינו מגישים אותה כקינוח יחיד, אבל כקינוח שני בהחלט ולגמרי כן.

חיתוכיות פרוזן יוגורט
חיתוכיות פרוזן יוגורט|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
פרסומת

לא מצאתם את עצמכם בקינוחים האלה? לא הכל אבוד! יש לנו עוד המון מתכוני שבועות מצוינים להציע לכם, והכי כדאי להתחיל פה:

חג שמח ושקט שיהיה :)

מצאתם טעות לשון?