קינוחים לשבועות: ההמלצות שלנו
עוגת גבינה זה חובה כקינוח לארוחת שבועות, אנחנו האחרונים שנערער על זה, אבל אף חוק לא קובע שהיא צריכה להיות הקינוח היחיד. נסו לצרף אליה טירמיסו (אמיתי, מקוצר, בגרסת התותים או הפיסטוק!), בוואריה, גלידה ביתית או כל אחת מההצעות שפה - ותגלו שתמיד יש עוד לאן להשתדרג

מתחילים עם הבסיס, והבסיס של כל שבועות הואבלינצ'ס. אבל מכיוון שאנחנו בכל זאת רוצים להרשים, ועם מלית הגבינה-צימוקים הרגילה קצת קשה לעשות את זה - קבלו את המלית האלטרנטיבית שלנו, שיש בה גם שוקולד לבן והיא משמחת את כל החג שמחה גדולה.

מכירים טירמיסו? ומה אם נגיד לכם שהטעם העדיין-אופנתי של פיסטוק מחמיא לו אפילו יותר מהטעמים הרגילים (אל דאגה, לא במקום הקפה, בנוסף)? ככה חשבנו.

נשארים בגזרת הטירמיסו: עוד מעט נשלח אתכם למדריך הכי מקצועי שלנו לטירמיסו כהלכתו, אבל קודם אנחנו רוצים לפנות לאלה שקפה לא עושה להם את זה ולהציע לוותר על כל התמה של הקפה, ולהחליף אותה בכזו של תותים (עדיין יש להשיג, ואפילו בזול יחסית).

הרולדה הזאת היא לא עוגת גבינה, אבל גם לא רחוקה מזה - היא לבנה ויפה וחגיגית, ופשוט מבוססת על קצפת (והבצק עצמו: תערובת של כדורי שוקולד!). רוצה לומר, אם תכינו אותה ולא תכינו אף עוגת גבינה מסורתית, יש מצב שזה יעבור בשקט. וכמה זה טעים, אלוהים.

ועכשיו לקינוח גבינתי למהדרין, שהוא לא ממש עוגה. מכירים את הקראמבל הכיפי שמכינים מפירות שעליהם פירורי בצק? אז כזה, אבל עם גבינה (ואוכמניות). יוצא אש.

שוקולד דובאי הוא אחד הטרנדים החזקים כבר תקופה לא קצרה (מכירים? עם שערות הקדאיף והפסטוק), והעצה שלנו היא להכין אותו בגרסה הביתית הפשוטה, כלומר בכדורים. וואו, כמה רושם בכדור כל כך זעיר.
עוגת קרמבו היא אופנה שפשוט לא עוזבת, ועם המתכון הזה - אנחנו ממש מבינים למה. וואו איזו עוגה.

זוכרים את הבוואריה שפעם היו מגישים כקינוח בערך בכל מסעדה מזרחית בארץ? זה אולי לא קינוח השבועות המסורתי, אבל מדובר בתבנית שבטוח תעורר התרגשות סביב השולחן.

הקינוח הבא הוא פשוט. מאוד פשוט. עוגת ביסקוויטים פשוט. ובכל זאת, תראו כמה שהיא יפה, העוגה הזאת.

המתקדמים יותר מוזמנים ללכת על גרסת המסקרפונה והקליק המשודרגת של חן שוקרון, שהיא כבר עוגה חגיגית ואקסטרה מרשימה לפי כל קנה מידה.

גלידה יכולה להיות יופי של קינוח לארוחת שבועות. אם הכנתם אותה בעצמכם אז בכלל, ואם אפילו לא השתמשתם במכונת גלידה - על אחת כמה וכמה.

ואם בגלידה עסקינן - כמה מגניב יהיה להגיש לאורחים שלכם קסטות שהכנתם לבד?

ואפילו יותר טוב - קוקילידה!

עוד בעולמות הגלידה: גלידוניות בסגנון חטיף השוקולד וחמאת הבוטנים האהוב, רק שכאן במקום חמאת בוטנים - גלידת חמאת בוטנים ביתית.

קינוח מקסים ב-5 מרכיבים, שאחד מהם הוא מלח.

ועכשיו אנחנו עושים קפיצה, אל קינוח שהוא לא 5 מרכיבים וגם לא 5 דקות עבודה, אבל אם תכינו אותו כולם יעריצו אתכם לנצח. וזה אפילו לא מתכון - זה מדריך שלם.

למעוניינים בגרסה קלילה יותר - ישנו גם הטירמיסו הלא מסורתי הזה.

והנה קינוח ממשפחת העוגות הבחושות, כי גם כזה צריך.

המנה הזאת זוכה להמון פופולריות בשנים האחרונות, בעיקר כי היא מאוד פשוטה ומאוד יפה. מודים שאנחנו לא היינו מגישים אותה כקינוח יחיד, אבל כקינוח שני בהחלט ולגמרי כן.

לא מצאתם את עצמכם בקינוחים האלה? לא הכל אבוד! יש לנו עוד המון מתכוני שבועות מצוינים להציע לכם, והכי כדאי להתחיל פה:
חג שמח ושקט שיהיה :)