אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

עוגת ביסקוויטים משודרגת

עוגת שכבות של ביסקוויטים פשוטים, ביניהם מונח קרם מסקרפונה קטיפתי. קלה להכנה כמו העוגה הקלאסית, אבל טעימה פי אלף ומרשימה פי מיליון.

|mako אוכל| פורסם12:49
עוגת ביסקוויטים משודרגת 7 (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
Rating:4.7725reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

למלית:

  • 2 מכלים (500 גרם) שמנת מתוקה
  • 2 מכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
  • 2 כפות (20 גרם) אבקת סוכר
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) ליקר קפה (ראו הערות לתחליפים)
  • 1 כפית אבקת קפה נמס
  • 1 כפית תמצית וניל

לשכבות:

  • 2 חבילות ביסקוויטים בטעם קרמל (לוטוס), 250 גרם כל חבילה

לעיטור (לא חובה) :

  • 2 חבילות כדורי שוקולד (קליק)
  • או תלתלי שוקולד

אופן ההכנה:

1מערבבים במיקסר עם בלון הקצפה את כל חומרי המלית במהירות נמוכה, רק עד שהם קצת מאוחדים. מגבירים את המהירות למקסימום ומקציפים רק עד לקבלת קרם יציב וסמיך.

2מרפדים את תבנית האפייה בשכבה של ביסקוויטים. אם נוצרים רווחים משתדלים למלא עד כמה שניתן בשברי ביסקוויטים.

3מורחים על שכבת הביסקוויטים באופן אחיד כ-1/4 מכמות הקרם. מסדרים על הקרם שכבה נוספת של ביסקוויטים (הפעם אין צורך למלא רווחים אם נוצרו). חוזרים על הפעולות הללו עד לקבלת ארבע שכבות של ביסקוויטים ושל קרם. מיישרים את פני העוגה ומעבירים לקירור למשך לילה.

4למחרת מעטרים את העוגה בכדורי השוקולד – מהשוליים ופנימה.

העוגה נשמרת עוד 4 ימים נוספים בקירור.

* הערה: אם אין ליקר קפה אפשר להשתמש במיצוי של קפה – ממיסים 1 כף אבקת קפה נמס ב-1/4 כוס מים רותחים, מניחים לצינון מוחלט, וממשיכים בהתאם למתכון.

צלחות הגשה:אומה קידרא, אזור התעשייה שילת

* בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il