פורים, כמו הרבה חגים אחרים, הוא החג של חובבי הבישול והאפייה. הרי מה זה משלוח מנות אם לא הזדמנות להראות כמה אתה מוכשר - באפייה, באריזה, או אפילו בבחירה של המתוקים הנכונים בחנויות הנכונות. ואמנם, האופים החובבים חוגגים עכשיו - מכינים אוזני המן מכל הסוגים ועם כל המילויים, מגלגלים מאפי שמרים מרשימים ויוצרים מיני ממתקים מעשה ידיהם, לפי מתכון או סתם מהראש. הבעיה היא שלא כולנו אנשי אפייה, ודווקא בעת כזו צריך לתת את הדעת גם על אותם בעלי ידיים שמאליות, שלא אפו עוגה וחצי עוגה מימיהם, לא מבינים איך אוזני ההמן הופכות מעיגול למשולש ובאופן כללי משתמשים בתנור רק לאחסון תבניות. אז הכתבה הזו היא בשבילם. קבלו ממתקים שווים למשלוח המנות, שאתם יכולים להכין גם בלי שום כישרון.

אוזני המן, שמו (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
אוזני המן. יופי, אבל מה עם מי שלא אופה? | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

כדורי שוקולד

אין אדם שלא שמח לקבל כדורי שוקולד. נכון, זה ממש ממש פשוט, נכון, זה מזכיר לכולם את הספר "ילדים מבשלים", אבל בשורה התחתונה מדובר בממתק חוצה טעמים וגילאים, שפשוט כיף לנשנש. אז אופציה אחת היא ללכת על המקור ולהכין את כדורי השוקולד של "ילדים מבשלים", ואז ללחוץ גם על הנקודה הנוסטלגית, אבל אפשר גם ללכת על גרסה מתוחכמת יותר, שעדיין לא דורשת מאמץ מיוחד. הנה ההמלצות שלנו:

כדורי השוקולד של מיקי שמו
כדורי שוקולד פשוטים לכאורה, אבל מושקעים מבחינת מרכיבים: לא מרגרינה כי אם חמאה, לא (רק) קקאו כי אם שוקולד, ולא סוג אחד של שוקולד כי אם שניים. אם כבר, אז כבר.

>> למתכון: כדורי שוקולד של מיקי שמו

 

כדורי שוקולד (צילום: מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן)
כדורי שוקולד של מיקי שמו. שוקולד אמיתי! | צילום: מיקי שמו - המיטב, הוצאת על השולחן

כדורי נוטלה וסוכריות קופצות
המתכון הזה הוא באמת פשוט שזה פדיחה. עד כדי כך פשוט, שאפילו הילדים שלכם יכולים להכין אותו, בלי לבקש עזרה. יש פה מעט מאוד מרכיבים: ביסקוויטים, חמאה, תמצית וניל ונוטלה (אפשר גם ממרח חלבה או חמאת בוטנים), ועוד מרכיב אחד שעושה את כל העניין - סוכריות קופצות. מערבבים, שמים במנז'טים, ונותנים במתנה בלי לספר מה יש בפנים. לילדים וילדים בנפשם.

>> למתכון: כדורי נוטלה וסוכריות קופצות

כדורי נוטלה וסוכריות קופצות (צילום: אסתי רותם, אוכל טוב)
כדורי נוטלה. וסוכריות קופצות! | צילום: אסתי רותם, אוכל טוב


עוגיות

לפני שאתם מתרעמים שמה-פתאום-עוגיות, הרי אתם לא יודעים לאפות, חכו שתראו אילו עוגיות אנחנו מציעים לכם כאן. אחרי שתראו תבינו שזה בעצם קטן עליכם. נתחיל בעוגיות שהן באמת הכי פשוטות שיש, וזוכות לכינויים שונים בעולם: מ"עוגיות בצק עלים" ועד "אוזני פיל". מדובר במאפה שהמרכיב העיקרי וכמעט היחידי בו הוא בצק עלים (קנוי, ברור שקנוי), והעבודה? 5 דקות גג.

שבלולי קינמון פריכים
המתכון המומלץ שלנו הוא של איילת הירשמן, וכל מה שהוא כולל זה חמאה, בצק עלים, סוכר וקינמון: מרדדים את הבצק, מורחים חמאה, מפזרים סוכר וקינמון ומגלגלים. וזהו! מתכון חובה גם לאנשים שמחשיבים את עצמם אופים.

>> למתכון: עוגיות שבלולי קינמון פריכים

שבלולי קינמון, קיץ שמח במטבח (צילום: גלעד וגיא, קיץ שמח במטבח, הוצאת ידיעות ספרים)
שבלולי קינמון מבצק עלים. אלה כנראה העוגיות הכי קלות בעולם | צילום: גלעד וגיא, קיץ שמח במטבח, הוצאת ידיעות ספרים


עוגיות טחינה קלות
המתכון הבא הוא לא הרבה יותר מסובך מקודמו. מדובר במתכון של רוני מנדלמן, שאנחנו עצמנו אימצנו ומכינים בכל הזדמנות. 5 מרכיבים יש פה, ועבודה שמסתכמת בערבוב, גלגול כדורים וסידור על תבנית. הבונוס: מדובר בעוגיות בריאות יחסית, בזכות כמות הטחינה הלא מבוטלת שהן מכילות. הטעם הוא, כמובן, טעם של חלבה. זה מה שקורה כשממתיקים טחינה.

>> למתכון: עוגיות טחינה קלות

מתוקים על מקל

היתרון העיקרי של ממתק על מקל זה פשוט שהוא מגניב יותר - ובמשלוח מנות הרי מגניבות היא לא עניין לזלזל בו. אז בתחום ה"מתוק על מקל" יש לנו שתי הצעות: טראפלס וקייק פופס.

טראפלס על מקל
מתכון של חן שוקרון, פשוט שזה מצחיק: מערבבים עוגיות מרוסקות וגבינת שמנת, ונועצים על מקל. בשלב הזה מומלץ להכין ציפוי לבן ומרשים, שהוא בסך הכל שוקולד לבן מומס ומעט שמן. התוצאה? משהו באמת מהמם. תסתכלו בתמונה.

>> למתכון: טראפלס על מקל

קייק פופס
קייק פופס הן למעשה עוגות קטנות על מקל, אבל אל תטעו - אתם לא באמת חייבים לאפות עוגה בשביל להכין כאלה. המתכון הזה מבוסס על עוגה קנויה, והוא בכל זאת מקסים וטעים, ובעיקר נורא יפה וחגיגי.

>> למתכון: קייק פופס

טראפלס אוראו על מקל (צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי)
טראפל אוראו על מקל. וואו, איזה לוק | צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי
קייק פופס (צילום: פז אלסטר, Cake It Easy)
ואלה הקייק פופס (אל חשש, העוגה בפנים קנויה) | צילום: פז אלסטר, Cake It Easy


 ועוד חטיפים מגניבים

ריבועי שוקולד וקוקוס ללא אפייה
בשביל המתכון הזה נדרשת מדי קטנה של השקעה, לא נכחיש, אבל לא נדרש שום ידע, ואפילו לא צריך להפעיל תנור. מדובר בממתק מהמם שמזכיר גם כדורי שוקולד וגם חטיף באונטי, והוא טעים שקשה להאמין. למטה יש שכבה של שוקולד עם ביסקוויטים שבורים (כדורי שוקולד), מעל שכבה יפה של קוקוס וחלב משומר ולמעלה ציפוי שוקולד (באונטי). החיים הטובים.

>> למתכון: ריבועי שוקולד וקוקוס ללא אפייה

ריבועי שוקולד וקוקוס ללא אפייה - מוכנים (צילום: חן שוקרון, אוכל טוב)
ריבועי שוקולד וקוקוס ללא אפייה. שילוב של כדורי שוקולד וחטיף באונטי | צילום: חן שוקרון, אוכל טוב

בייגלה מצופה
כאן מדובר יותר ברעיון ופחות במתכון. והרעיון הוא מקסים: לוקחים בייגלה ארוכים, רצוי עבים, ומצפים אותם בקרמל וסוכריות. מדליק, לא? אם אתם חוששים מהקרמל אז אל. לא מדובר פה בסוכר שרוף, כמו הקרמל המסורתי, אלא בשיטה מקוצרת של המסת סוכריות טופי קרמל. אופציה נוספת היא לוותר על הקרמל ולטבול את הבייגלה בשוקולד מומס עם כף של שמן. כן כן, סטייל כיף כף מקלות.

>> איך מכינים בייגלה מצופה?

בייגלה עם קרמל ופצפוצים (צילום: מתוך הבלוג: sallysbakingaddiction.com)
בייגלה מצופה. אפשר גם בשוקולד | צילום: מתוך הבלוג: sallysbakingaddiction.com

>> כל המתכונים לאוזני המן
>> עוד מתכונים שווים למשלוח המנות
>> לכל כתבות המגזין