mako
פרסומת

18 מתכונים מנצחים לליל הסדר ללא אוכלי קטניות

לאוכלי הקטניות הרבה יותר קל להרכיב תפריט לליל הסדר ולפסח בכלל, זה נכון. אבל אם אתם, האורחים שלכם או מי שאצלם תתארחו בליל הסדר הקרוב לא אוכלים קטניות – הגעתם למקום הנכון. סידרנו לכם כאן 18 מתכונים שכל אחד מהם ווינר, וכולם ביחד ירכיבו לכם ארוחת חג טעימה וכשרה

אוכל טוב
mako
פורסם:
תפוחי אדמה בלימון
תפוחי אדמה בלימון|צילום: travellight, ShutterStock
הקישור הועתק

ראשונות

מניפות בטטה בתנור

אם אתם רוצים לכבוש את הקהל שלכם על ההתחלה, תעשו את זה בעזרת טריק החיתוך הזה שבמקור מיושם על תפוחי אדמה אבל עובד נהדר גם על בטטות. את המצע של היוגורט אפשר להחליף בחדווה בטחינה.

מניפות בטטה בתנור
מניפות בטטה בתנור|צילום: יעל קצב, mako אוכל

מרק עוף

יש לנו כבודלקניידלך, באמת, אבל לפעמים אנחנו מרגישים קצת מקופחים בשביל המרק שבו הקניידלך האלה שוחים - מרק עוף ריחני, שמרגיש כמו בית ומשפחה וחום ואהבה בתוך כף. מרק העוף הקלאסי הזה, של שי-לי ליפא, עושה את העבודה נאמנה, והבונוס המרכזי שלו היא הכנתו הקלה והמהירה, ואנחנו יודעים כמה זה חשוב בזמנים כאלה.

120 הקלאסיקות של שי-לי - מרק עוף
מרק עוף קלאסי|צילום: דן לב, 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות

סלט ביצים ותפוחי אדמה

אחרי שנים של יחסי אהבה-שנאה עם סלט הביצים עתיר המיונז שאנחנו רגילים לאכול (ולא נחשוף שמות), השנה למדנו שאפשר גם אחרת: סלט תפוחי אדמה וביצים שאין בו מיונז בכלל, אפילו לא טיפה, והוא נקי לגמרי מהשמנוניות הלבנבנה הזאת שהיא הכי טעימה בעולם אבל לפעמים פשוט לא באה לנו טוב. עם פטרוזיליה, מיץ לימון ושמן זית (על הכמון אפשר לוותרבפסח) - אנחנו בטוחים שיהיה מעולה.

סלט ביצים ותפוחי אדמה
בלי מיונז|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
פרסומת

כבד קצוץ ביתי

מצות הן מאכל שנוי במחלוקת, שמעורר אמוציות אצל כל ישראלי באשר הוא. יש כאלו שלא יכולים לסבול את הטעם והמרקם שלהן, יש כאלו שחיים מפסח לפסח וקונים סטוקים של מצות, אבל מה שבטוח – מצה לא שווה כלום אם אין משהו למרוח עליה. פה נכנס לתמונה הכבד הקצוץ של חיים כהן. כבד מטוגן קצוץ גס, מתובל בפשטות, שכל מצה תשמח לקבל שליכטה נדיבה ממנו.

כבד קצוץ - חיים כהן
פאר המטבח האשכנזי|צילום: דניאל לילה, mako אוכל

קציצות פרסה צמחוניות

לפני שאנחנו נפנים לקציצות הפרסה שאנחנו מכירים, עם הירק והעוף, אנחנו רוצים להציע לכם אופציה אחרת, לא בשרית, שבה לתפוחי אדמה דווקא יש מקום מרכזי. כמה מרכזי? הם אחד משלושה מרכיבים בקציצות האלה (אם לא להחשיב את המלח והשמן לטיגון).

פרסומת
קציצות פרסה ותפוחי אדמה צמחוניות
קציצות פרסה. הגרסה הצמחונית תחילה|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

קציצות כרישה ועוף

כשקערה של הקציצות האלה מגיעה לשולחן, מתחשק לשלוח יד ולאכול אחת ככה, בלי מזלג ובלי סכין. הן מנה ראשונה מושלמת לכל ארוחה, ובטח שלארוחת חג. קמח המצה ייתן להן קראנץ' כיפי וחוץ מלימון סחוט הן לא זקוקות לשום דבר נוסף.

קציצות כרישה ועוף
יחוסלו בזריזות|צילום: רחלי קרוט, mako אוכל

עיקריות

חזה עוף עסיסי בתנור

אם עדיין לא הכרתם את השיטה להכנת חזה עוף עסיסי בתנור - פסח הוא זמן טוב להכיר. בגדול, הסוד הוא השריה קצרה (ממש קצרה!) לפני הכניסה לתנור, ואז תיבול, צלייה וזהו. מאז שגילינו את השיטה הזאת אנחנו מכינים חזה עוף רק ככה.

פרסומת
חזה עוף
חזה העוף הכי עסיסי אבר|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

קציצות עוף אפויות

הקטע של הקציצות האלה הוא שאין בהן פחמימות. בפסח זה פחות רלוונטי, אבל מה אכפת לכם ליהנות מיתרון נוסף למנה העיקרית המוצלחת שלכם? מה שכן יש בקציצות האלה זה שלל ירקות (גזר, בצל, זוקיני, פטרוזיליה), שמעשירות אותם באלף טעמים ששום טיגון בעולם לא יצליח להשיג.

קציצות עוף אפויות בלי פחמימות
מלא ירקות, שום טיגון|צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל
קציצת עוף אפויה, אחרי ביס
מינוס ביס|צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל
פרסומת

חזה עוף צרוב ברוטב פלפלים וזיתים

יש סיכוי טוב שהמנה הזאת הולכת להסתנן לרשימת המתכונים הקבועים שלכם. מדובר בפרוסות של חזה עוף עסיסי ביותר שמקבל קיק מרוטב בלסמי, פלפלים וזיתים. רק תתארו לכם ארוחת שאריות של זה – מצה עם פרוסת עוף, כמו פסטרמה טובה.

חזה עוף צרוב ברוטב חם
נשאר עסיסי|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

ביף בורגיניון

האמא של המנות החגיגיות: ביף בורגיניון, צלי הבקר של הצרפתים, שמתבשל לאיטו ביין וירקות. אז נכון, המנה הזאת מושקעת ולוקח זמן עד שהיא מוכנה, אבל וואו, התוצאה שווה כל דקה.

פרסומת

סופריטו עוף

בנוסף או במקום כל אחת מהעיקריות האחרות - זה הזמן לעשות כבוד לסופריטו, מנת עוף ותפוחי אדמה שמתחילה בטיגון וממשיכה בבישול. מכירים סינרגיה? אז בסופריטו זה קורה ביג טיים.

המתכון הכי טוב שלי: סופריטו
סינרגיה במיטבה. סופריטו|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

תוספות

גיבץ' ירקות מושלם

הגרסה הבלקנית לרטטוי(תוספת ראויה מאוד בפני עצמה), עם חציל, פלפל, זוקיני, עגבניות והרבה שום - כולם עוברים טיגון ואז צלייה בתנור. לא להתעצל, לא כל יום פסח.

גיבץ' של רותם ליברזון
גיבץ' של רותם ליברזון|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
פרסומת

סלט קינואה הכי טעים שיש

לכל סרבני הקינואה הסדרתיים – תדעו לכם שאתם מפסידים כל כך הרבה. נכון שמדובר בדגן מיוחד, אבל הוא בסיס נהדר לסלט הזה, וכל ארוחה רבת מנות כמו ליל הסדר תרוויח ממנו. תנסו, מקסימום תתאהבו.

סלט קינואה
תפסיקו לפחד מקינואה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

תפוחי אדמה צלויים בלימון

יש לנו עוד מה ללמוד מהיוונים על אוכל, אבל הדבר הכי דחוף לנו כרגע הוא תורת תפוחי האדמה שלהם. את התפודים האלה מכינים אחרת לגמרי מאיך שאנחנו רגילים (קודם מטגנים, אחר כך מאדים. בתנור!), וגם בגזרת הטעמים יש כאן גיוון נהדר - עם תיבול של לימון ואורגנו במקום המלח-פלפל-פפריקה המסורתי.

פרסומת
תפוחי אדמה בלימון
הזדמנות לגוון בגזרת התפודים, לא ככה?|צילום: travellight, ShutterStock

כרובית במחבת

ואם כבר צורת הכנה שונה - לא יכולנו שלא להיזכר בדרך החדשה האהובה עלינו להכין כרובית, שמתחילה בבישול-אידוי ונגמרת בחריכה במחבת (אל דאגה, את הכל היא עושה לבד, מכם מצפים גג לערבב). את הלאבנה שבמתכון משמיטים בליל הסדר (אבל זוכרים אותה לפעמים הבאות).

כרובית במחבת
השיטה האהובה עלינו להכין כרובית|צילום: יעל קצב, mako אוכל

סלט כרוב סגול ואנרגטי

והפרס למנה המיוחדת של הערב הולך לסלט הזה. תשמעו, יכול להיות שתרימו גבה כשתקראו את רשימת הרכיבים הלא שגרתית של הסלט הזה, אבל הוא ארומטי, הוא טעים, הוא ייתן לכם בוסט של אנרגיה בין כל המנות הבשריות של הערב, וכל האורחים ינהלו שיחה ערה כשינסו לפענח את הטעמים המיוחדים שלו.

פרסומת
סלט כרוב סגול ואנרגטי
קינמון בסלט? כן!|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

קינוחים

עוגת שכבות שוקולד וקצפת כשרה לפסח

ועכשיו הרגע שלו חיכינו כולנו, ולא רק כי בקרוב נוכל לשטוף את ערימות הכלים והבית שלנו יחזור לרשותנו, אלא כי חיכינו לביס המתוק עם הקפה (או התה) שאפשר להתענג עליו ולדעת שנגמרה עבודתנו לערב זה, ועכשיו יש לנו שנה מנוחה עד להפקה הבאה (או לכל הפחות עד ראש השנה).

עוגת שכבות שוקולד וקצפת לפסח - אורך
מהממת|צילום: חן שוקרון, מתוקים שלי

חטיפי מצות עם שוקולד וקרמל

לא משנה כמה שנים ברציפות אנחנו מביאים את הממתק הזה לכל מפגש חברתי בפסח - הוא נשאר הכוכב הבלתי מעורער וקוצר תשבחות בשיגעון. מתכון שחוגג את האפשרות להוסיף מלח לקרמל הרבה מלפני שאמא ואבא של השילוב קרמל מלוח התחילו לדמיין זה את זה.

פרסומת
שברי מצה עם קרמל ושוקולד
צילום: mako, mako

גרסה ראשונה של הכתבה פורסמה באפריל 2022.

מצאתם טעות לשון?