אוכל
אוכל
חגים

קניידלך

מתכון שאי אפשר לעבור את פסח בלעדיו לקניידלך אווריריים, רכים ונימוחים

|120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות| פורסם17:34
מרק עם קניידלך  ניר עציון (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:4.23504reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (20 מנות):

  • כוס וחצי (360 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים, רותחים
  • 1 כף שמן קנולה
  • כוס ורבע (130 גרם) קמח מצה
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 2 ביצים גדולות (L)

אופן ההכנה:

1מערבבים מים רותחים, שמן קנולה, קמח מצה ומלח בקערה. מצננים כ-10 דקות.

2מוסיפים ביצים ומערבבים לעיסה חלקה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה להתייצבות.

3מביאים לרתיחה מים בסיר. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 1/2 3 ס"מ. מבשלים 7 קניידלך כ-5 דקות, עד שצפים ומבושלים היטב. מוציאים בכף מחוררת. חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת (בכל פעם מבשלים כ-7 קניידלך).

4שומרים בכלי אטום במקרר עד יומיים. לפני ההגשה מחממים במיקרוגל או בתוך המרק.

גיוונים:

לקניידלך ירוקים – מוסיפים 2 כפות גדושות ממרח פסטו ביחד עם הביצים.

לקניידלך אדומים - מוסיפים 2 כפות גדושות ממרח עגבניות מיובשות ביחד עם הביצים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il