אוכל
אוכל
חגים

מרק עוף

מתכון למרק עוף קלאסי, עם שפע עשבי תיבול טריים. רק 15 דקות זמן עבודה

|120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות| פורסם17:06
120 הקלאסיקות של שי-לי - מרק עוף (צילום: דן לב, 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות)
צילום: דן לב, 120 הקלאסיקות של שי-לי, הוצאת דיאלוג-הפצות
Rating:4.433reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

החומרים ל-2 ליטר מרק עוף:

  • 1 צרור פטרוזיליה גדול
  • 1 צרור שמיר גדול
  • 1 ק"ג כנפי עוף טריות
  • 1/2 ק"ג גרונות עוף טריים
  • 3 ליטר מים מינרליים או מסוננים
  • 2 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים גס
  • 1 ראש סלרי קלוף וחתוך גס
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כפית גרגרי פלפל שחור
  • מלח

אופן ההכנה:

1מרפדים סיר גדול בפטרוזיליה ושמיר, מניחים מעל כנפיים וגרונות, יוצקים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית כרבע שעה ללא כיסוי. מסירים את הקצף שנוצר.

2מוסיפים בצל, גזר, עלי דפנה, גרגרי פלפל ומלח ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי ללא כיסוי. מצננים היטב.

3מסננים את המרק ושומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים או במקפיא עד חודש.

4לפני ההגשה מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.

* מומלץ להגיש עם קניידלך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il