אוכל
אוכל
מתכוני בשר

כבד עוף קצוץ ביתי

מנה מהמטבח האשכנזי של כבד עוף מטוגן עם בצל קצוץ. ממרח מעולה למצות על שולחן החג

|mako אוכל| פורסם18:30
כבד קצוץ - חיים כהן (צילום: דניאל לילה, mako אוכל)
צילום: דניאל לילה, mako אוכל
Rating:3.672reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 500 גרם כבד עוף, טרי ונקי
  • 6 ביצים
  • מלח
  • שמן זית
  • 5 בצלים לבנים, קלופים ופרוסים דק
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מכניסים את הביצים לסיר קטן, מוסיפים חצי כפית מלח ומים עד לכיסוי, מביאים לרתיחה ומיד מסירים מהאש. מכסים את הסיר וממתינים רבע שעה.

2מסננים את המים החמים ויוצקים במקומם מים קרים, שיעצרו את הבישול ויותירו את הביצים קשות במידה, אך עם טעם ומרקם אידיאליים. קולפים את הביצים וחותכים לרבעים.

3במחבת כבדה במיוחד מחממים על להבה בינונית 6 כפות שמן זית. מוסיפים את הבצלים, ממליחים, מפלפלים ומטגנים עד לשקיפות. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים את המחבת היטב (אם אין מכסה אז עם נייר אלומיניום) ומבשלים שלושת רבעי שעה.

4מסירים את הכיסוי, מגבירים את הלהבה ומטגנים תוך ערבוב עד שהנוזלים מתאדים והבצלים נעשים שחומים, מסירים מהאש.

5במחבת נוספת מחממים על להבה גדולה 3 כפות שמן זית. מוסיפים את הכבדים, ממליחים, מפלפלים ומטגנים שלוש דקות מצד אחד. והופכים לצד השני, שוב ממליחים ומפלפלים, מטגנים שלוש דקות נוספות ומסירים מהאש.

6קוצצים בסכין גדולה את הכבד, הביצים והבצל ביחד, ומוסיפים פלפל ומלח לפי הטעם.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il