mako
פרסומת

12 מתכונים רק ממה שיש בבית

ישראלים רבים מתבקשים להישאר בסמיכות למרחב המוגן, אחרים פשוט מעדיפים לא לצאת מהבית בימים כאלה כל עוד לא חייבים. לטובת כל אלה אספנו מתכונים שאפשר להכין בבית, כמעט בכל בית, גם בלי לצאת לקניות. כי המזווה הוא עולם ומלואו

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
מאפינס קוטג'
מאפינס קוטג' | צילום: אסתי רותם, mako אוכל
הקישור הועתק

מאפינס קוטג'

הם טעימים כמו שהם, נהדרים ככריך עם גבינה צהובה ומלפפון, עם חביתה או עם כל ממרח שאוהבים, ומשתדרגים יופי עם תוספות מלוחות כמו זיתים או לחלופין סוכר ופצפוצי שוקולד. ומה צריך בשבילם? תודו שבערך כלום.

לינגוויני עגבניות שרי
לינגוויני עגבניות שרי | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

לינגוויני עגבניות שרי

אין לכם לינגוויני? שום בעיה, אפשר להשתמש בספגטי או בכל פסטה שרוצים. אין עגבניות שרי? גם עגבניות רגילות יעשו את העבודה, ואם גם אין עגבניות אפשר להסתפק בשימורים. בקיצור, מתכון קל וסלחן, כמו שאנחנו אוהבים.

סלט פסטה קר

ואם כבר פסטות סלחניות - קבלו את סלט הפסטה הידידותי בתבל. כמה ירקות, כמה מוצרי מזווה, קצת שקדים (או אגוזים, או צנוברים, או בכלל לא), תיבול בסיסי. אז איך יכול להיות שזה כל כך טעים?

סלט פסטה קר
סלט פסטה קר | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

בגט ללא לישה

אם אתם כבר בבית, למה שלא תנצלו את הזמן להכין את הבגטים המושלמים של קרן אגם? קמח, מלח, דבש (או סילאן), מים ושמרים, זה כל מה שצריך (כפית שמרים יבשים או שלוש שמרים טריים). ואפילו לא לשים, רק מערבבים בכף עץ.

בגט מושלם ללא לישה - 3 בגטים
הכי פשוט שיש | צילום: קרן אגם, נשואה למאפייה

קציצות טונה מהירות

אנחנו בטוחים שיש לכם קופסאות שימורים של טונה במזווה, כי למי אין. אשר לכל האלמנטים הפחות מצויים-בכל-בית במתכון, כמו ג'ינג'ר ושמן שומשום, אל חשש – הקציצות יצליחו גם בלעדיהם, רק יאבדו את הטאץ' האסייתי.

קציצות טונה אליפות
קציצות טונה אליפות | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

רוטב לפסטה בשני מרכיבים

אם יש לכם עגבניות משומרות איכותיות, שום ואיזשהו עשב תיבול, אתם יכולים להכין רוטב עגבניות מצוין ללא קושי. אם אין לכם – נסו לערבב את שני המצרכים הפשוטים והבסיסיים האלה. לא תאמינו כמה טעים זה יוצא.

רוטב עגבניות ב-2 מרכיבים ודקה אחת
רוטב עגבניות ב-2 מרכיבים ודקה אחת | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
פרסומת

בורקס על בסיס מלאווח

כשיש בצק עלים במקפיא ברור שהמרחק מבורקס ביתיים הוא כפסע. אנחנו פה כדי להזכיר לכם שגם מלאווח קפוא יכול לעשות את העבודה, יש שיטענו שטוב יותר מהמקור. ובבורקס כמו בבורקס, כל מילוי יתקבל בברכה – המתכון הזה הוא רק הצעה.

בורקס מלאווח וגבינות
בורקס מלאווח וגבינות | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

פשטידת זוקיני

אין לכם זוקיני? שום בעיה – החמודה הזאת כל כך סלחנית, שגם אם תחליפו לה את הזוקיני בפטריות, גזר או ירק אחר היא לא תעשה עניין. את הקוואקר אפשר להחליף בעוד קמח (ולהפך), במקום גבינה לבנה גם יוגורט יוכל לעבוד ובצל אנחנו משערים שיש לכם בבית, כי יש גבול.

פרסומת
פשטידת בצל, כרשה וגבינה מלוחה
פשטידת זוקיני | צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל

פנקייק פיצה

אם יש קמח, חלב וביצים יש פנקייק, ואם יש גם גבינה צהובה ורסק עגבניות (או אפילו רוטב עגבניות קנוי) - יש פיצה-פנקייק!

פנקייק פיצה
פנקייק פיצה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

אורז עם נקניקיות וירקות

אין נקניקיות? אפשר להשתמש בצמחיות. אין גם צמחיות? אפשר בלי. ולגבי הירקות – הפלפל והברוקולי הם רק הצעה. כל לקט ירקות שיש לכם במקפיא יתקבל כאן מעולה.

חטיף קורנפלקס ושוקולד

זוכרים כמה אהבנו בתור ילדים לערבב קורנפלקס צהוב פשוט עם שוקולד ולהעביר למנז'טים מכוערים (האם ייתכן שהכיעור היה חלק מהיופי?)? אז הנה מתכון אמיתי לממתק הכיפי הזה, עם כמה שדרוגונים שאף אחד מהם לא באמת הכרחי. ואגב, אנחנו יודעים שזה נשמע מהפכני אבל המתכון יעבוד יופי גם עם כל קורנפלקס אחר.

פרסומת
אורז עם נקניקיות וירקות
אורז עם נקניקיות וירקות | צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל

מתכון בסיס לכל העוגות הבחושות

יש לכם גזר בבית? ריבת חלב? שוקולד? תפוחי עץ? טחינה? לא משנה מה יש לכם במקרר (רק פחות באזורי הבשר הטחון, כן?), המתכון הזה יקלוט אותו וינפיק עוגה בחושה נהדרת.