
אורז עם נקניקיות וירקותלפעמים אין זמן להתלבטויות. לפעמים (בעיקר כשיש ילדים בתמונה, אבל לא רק) צריך אוכל, ועכשיו. למצבים האלה נועד המתכון הזה - אורז, ירקות, נקניקיות (גם צמחיות הולך), הכנה פשוטה וזריזה ויש יופי של ארוחה חמה![]() צילום: דנה בר-אל שוורץ, mako אוכל |
המצרכים (3 מנות):
אופן ההכנה:1מטגנים את האורז במעט שמן זית עד שהוא מתחיל להלבין. מוסיפים את פרחי הברוקולי ומטגנים עוד 2 דקות. 2מוסיפים 2 כוסות מים וכפית שטוחה של מלח ומביאים לרתיחה. 3מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות. מניחים לסיר לעוד 5 דקות לפני שפותחים. 4בזמן שהאורז מתבשל פורסים את הנקניקיות לטבעות (או לחצאי טבעות, אם יש ילדים קטנים) ומטגנים אותן ואת רצועות הפלפל במחבת עם מעט שמן זית עד שהפלפל מתרכך והנקניקיות מקבלות צריבה יפה. 5מוסיפים את האורז המבושל עם הברוקולי ומערבבים היטב. 6מוסיפים מעט מלח או רוטב סויה ומגישים. הערות: * אפשר להכין את המתכון עם נקניקיות צמחוניות (ככה אנחנו עשינו). * אם מתחשק להשקיע, אפשר לא לבשל את הברוקולי עם האורז אלא לאדות אותו במחבת עד שהוא מתרכך. אנחנו התעצלנו. * אפשר להחליף את הברוקולי בכל ירק אחר שמתחשק - אפונה, שעועית ירוקה ואפילו לקט ירקות מוכן. את הפלפל האדום אנחנו ממליצים לא להחליף, כי הוא מוסיף לאורז מתקתקות נעימה. * אם הילדים שלכם זורמים עם בצל מטוגן, שווה להוסיף בצל יחד עם הפלפל והנקניקיות. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |