יהיה פה יותר ממתכון אחד של אהרוני, אנחנו מודיעים מעכשיו. איך אפשר שלא? בכל זאת הוא סוג של שגריר המטבח הסיני בישראל. כאן יש את הפתיחה האולטימטיבית לכל ארוחה סינית: אגרולים. 

למתכון: אגרולים סיניים

אגרול סיני (צילום:  Joshua Resnick, shutterstock)
אגרול סיני | צילום: Joshua Resnick, shutterstock

מתכון של כוהנת אוכל אחרת, שדווקא פחות מזוהה עם המטבח הסיני, רות סירקיס. מדובר במנה פשוטה וקלילה שמכינים בצ'יק צ'ק - ואתם מוזמנים להוסיף או להחסיר ירקות לפי טעמכם.

>> למתכון: ירקות מוקפצים של רות סירקיס

ירקות מוקפצים עם אורז (צילום: edoneil, Istock)
ירקות מוקפצים עם אורז | צילום: edoneil, Istock

אולי מנת הדגל של המטבח הסיני, לפחות בכל מה שנוגע למסעדות סיניות בארץ. תענוג שבאמת אין שני שלו: עוף חמוץ מתוק, ועוד המתכון המיתולוגי מהמסעדה הוותיקה הסינית האדומה, שנסגרה רק לפני כמה שנים אחרי 40 שנות פעילות.

>> למתכון: עוף חמוץ מתוק של הסינית האדומה

עוף חמוץ מתוק של הסינית האדומה (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור

עוד קלאסיקה סינית סופר טעימה של מנה שקשה שלא להזמין בביקור במסעדה סינית: עוף בלימון. קצת מתוק, קצת חריף, קצת חמוץ והרבה מאד טעים. עז תלם מסביר איך להכין את המנה של המסעדות במטבח הביתי, ואנחנו ממליצים להוסיף לידה אורז לבן פשוט. 

>> מתכון: עוף בלימון כמו במסעדה

עוף בלימון (צילום: קרן ביטון כהן, The Kitchen Coach)
עוף בלימון | צילום: קרן ביטון כהן, The Kitchen Coach

עוף אחרון למקבץ זה, והפעם מדובר בעוף שמזגגים בתנור. טעם מתקתק, צבע עמוק ומטריף וריח משגע. לא רוצים עצמות? אפשר גם להשתמש בפרוסות של חזה עוף. 

>> למתכון: עוף בתנור בסגנון סיני

עוף בתנור בסגנון סיני (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
עוף בתנור בסגנון סיני | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

שני מרקים מככבים בתפריטי מסעדות סיניות: אחד מהם תמצאו ממש פה למטה, והנה השני, ההרפתקני יותר. בבסיסו הוא בעצם מרק עוף, אבל כמה שדרוגים יהפכו אותו לפותח הסינוסים העונתי.

>> למתכון: מרק סיני חמוץ-חריף

מרק סיני חמוץ חריף (צילום: ayeletgazit, איילת מטיילת)
מרק סיני חמוץ חריף | צילום: ayeletgazit, איילת מטיילת

בגל הקור האחרון מצאנו את עצמנו לא פעם מתנחמים במרק פשוט וקל להכנה, עם מעט מאוד חומרים וזמן הכנה קצר. המרקם הסמיך הוא בונוס אדיר, ונטיפי הביצה הם פלאשבק כיפי לאייטיז. 

>> למתכון: מרק תירס סיני ב-5 מצרכים

מרק תירס (צילום: JoWen Chao, Shutterstock)
מרק תירס | צילום: JoWen Chao, Shutterstock

מנה יותר מרעננת, שמוגשת קרה לשם שינוי: נבטים, כרוב, גזר, גרעיני חמנייה/בוטנים לתוספת קראנץ' ורוטב פשוט ומתקתק (שאפשר להכין גם בלי סוכר).

>> למתכון: סלט כרוב סיני

סלט כרוב סיני (צילום: תומר פרת)
צילום: תומר פרת

מכירים את השיטה של בישול ביצים עם קליפות בצל או שקיקון תה? אז תכירו שיטה שמבטיחה ביצים משוישות ויפות. הסוד לשיוש כמו בתמונה הוא לסדוק את הקליפה, אבל אם לא סודקים, הביצה יוצאת כולה בצבע כהה. 

>> למתכון: ביצים סיניות בסויה

ביצי תה (צילום: istockphoto)
ביצי תה | צילום: istockphoto

התחלנו עם אהרוני וגם נסיים איתו: פרוסות אננס טרי ברוטב קרמלי חלומי שמתקרמל לו עוד יותר בתנור. כדור של גלידת וניל טובה, ולא צריך עוד כלום.

>> למתכון: אננס צלוי של אהרוני