
נאמן למקור: עוף בלימון כמו במסעדההשבוע התלהבנו מהפיצוח של עז תלם למתכון הכי קלאסי מהמסעדות האסייתיות - עוף חמוץ-מתוק וגם קצת חריף. כך תכינו את המנה הכייפית הזאת אצלכם במטבח![]() צילום: קרן ביטון כהן, The Kitchen Coach |
המצרכים (2 מנות):לעוף:
לבלילה:
לרוטב:
אופן ההכנה:1להכנת הרוטב: שמים את המצרכים לרוטב בסיר קטן. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות, עד שהרוטב הסמיך, ואז טועמים. הרוטב צריך להיות מאוזן בין חמיצות, מתיקות, חריפות ומליחות, אז אם הוא חמוץ מדי, מוסיפים סוכר, מתוק מדי – מוסיפים לימון, מלוח מדי – מוסיפים עוד מכל השאר וכן הלאה. מניחים בצד. אם רוצים, ניתן במקום הסוכר והצ'ילי לשים רוטב צ'ילי מתוק בכמות שאוהבים. 2מעבירים חצי מכמות הרוטב לקערה ואת השאר שומרים לפעם הבאה. 3להכנת העוף: מחממים שמן לטיגון עמוק. 4חותכים את חזה העוף לקוביות בגודל 2 ס"מ בערך ומצפים בקורנפלור. בקערה מערבבים את כל המצרכים לבלילה לתערובת סמיכה ואחידה. אם התערובת מרגישה סמיכה מדי, מוסיפים לה עוד מים קרים עד ששהיא מגיעה לסמיכות של שמנת מתוקה קרה. 5טובלים את פיסות העוף בבלילה ומטגנים ב-2 נגלות, כל נגלה 3 דקות או עד שהבלילה הזהיבה והעוף התבשל לחלוטין. מוציאים לנייר סופג ומיד מערבבים עם הרוטב שבקערה. מגישים ביחד עם אורז. >> למתכון השלם בבלוג The Kitchen Coach >> בשבוע שעבר הכנו את קליפות תפוחי האדמה הממולאות של הבלוג "שביתה איטלקית" תגיות:עוף ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |