נאצ'וס ביתיים

כל עצלן מדופלם מחזיק בבית טורטיות, מצרך חובה לארוחת ערב, צהריים או בוקר מאולתרת, הן ללא ספק הצילו אותנו כמה פעמים. במקרה הזה מכינים משהו בין ארוחת ערב לגיטימית לנשנוש מעולה, אבל זה לא מקום לבררנים.

>> למתכון: נאצ'וס ביתיים

נאצ'וס ביתיים (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
נאצ'וס ביתיים | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

מאפינס צ'דר

מופת של בריאות אין כאן, אבל ארוחת ערב כיפית שבכיפיות, שדורשת כמעט אפס הכנה - זה דווקא יש. מגישים עם כמה פרוסות מלפפון ליד, אפשר איזו עגבניית שרי או שתיים, ונשארים שבעים ושמחים לשארית הערב.

למתכון: מאפינס צ'דר

מאפינס צ'דר (צילום:  Lilly Trott, shutterstock )
מאפינס צ'דר | צילום: Lilly Trott, shutterstock

פריטטה

כשיוגב ירוס מכין פריטטה, תהיו בטוחים שהיא תיראה כל כך טוב, וממש לא "חביתה משודרגת", אבל החדשות הטובות הן שזאת עדיין עבודה קלה ויש מקום לאלתור עם הרכיבים - אם חסר משוה - לא נורא, ואפשר להשתמש באיזו גבינה שיש.

>> למתכון: פריטטה זריזה ומנצחת

פריטטה מנצחת (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
פריטטה מנצחת | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

שקשוקה בקן

המצאה של רון יוחננוב לארוחת ערב פשוטה וקלה במינימום מאמץ אבל הנאה כאילו הכנתם מינימום מנת מישלן.

>> למתכון: שקשוקה בקן

שקשוקה בקן (צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב, mako)
שקשוקה בקן | צילום: רון יוחננוב, אוכל טוב, mako

עוף באריסה

גרסה מקוצרת של ג'יימי אוליבר למנת עוף עסיסית טעימה, ומכינים אותה בחמישה מרכיבים, שזה כמו מוזיקה לאוזניים של עצלן רעב. אנחנו באריסה מתוקה, אבל אם אתם מעדיפים חריפה - לכו על זה.

>> למתכון: עוף באריסה ופלפלים

עוף באריסה  (צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל)
עוף באריסה | צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל

פסטה מהירה וסופר טעימה

יש אנשים שבשבילם אנשובי זה שם קוד לאוכל של מבוגרים, כזה שאפשר לפסול בגללו מנה בלי להתבלבל בכלל. בשבילנו אנשובי הוא המרכיב הפלאי שמתמוסס לתוך הרוטב בלי להשאיר סימן, ונותן לו עוצמה אומאמית משוגעת שאף אחד לא יודע לזהות מה מקורה. תחליטו אתם באיזה צד אתם מעדיפים להיות.

למתכון: פסטה מהירה וסופר טעימה

פסטה מעולה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פסטה עם אנשובי וזיתים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

חזה עוף בחרדל, דבש וצ'ילי

חרדל, דבש וצ'ילי הוא סוג של שילוש קדוש, שעובד מעולה עם חזה עוף אבל עם עוד לא מעט חומרי גלם. ואם מדובר במתכון של בני סיידא (ומדובר במתכון של בני סיידא) - אפשר להיות סמוכים ובטוחים שהוא יהיה פשוט אבל גם טעים בטירוף. נו מה.

למתכון: חזה עוף בחרדל, דבש וצ'ילי

חזה עוף בחרדל, דבש וצ’ילי (צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן)
חזה עוף בחרדל, דבש וצ’ילי | צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן

פיצה טורטייה, אבל שווה

מכירים את אלה שמורחים רסק עגבניות על טורטייה, מניחים פרוסה וחצי של גבינה צהובה וכמה טבעות של זיתים וטוענים בגאווה שהכינו פיצה לילדים? אז לא, זה לא אנחנו. אנחנו הפכנו את הרסק לרוטב אמיתי בעזרת כמה שדרוגים פצפונים, פיזרנו עליו טבעות דקות של בצל סגול וכמה עלי תרד טריים וקינחנו עם מוצרלה טרייה ופטה עיזים. וכמה זמן זה לקח לנו? אותו הדבר כמו לאלה עם הזיתים.

למתכון: פיצה טורטייה

פיצה טורטייה עם בצל, תרד וגבינות (צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל)
פיצה טורטייה עם בצל, תרד וגבינות | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

פסטה בפירורי לחם

עוד פסטה, והפעם אפילו יותר פשוטה מזאת מלמעלה, עם האנשובי. הרוטב של הפסטה הזאת מורכב אך ורק משמן זית, שום, עלי תימין ופירורי לחם, ואלוהים אדירים כמה שהוא טעים. 

למתכון: פסטה בפירורי לחם

פסטה פירורי לחם מהירה (צילום: גיל גוטקין, mako אוכל)
פסטה פירורי לחם מהירה | צילום: גיל גוטקין, mako אוכל

פשטידות תירס אישיות

5 דקות הכנה ועוד 25 בתנור, והופ - ארוחת הערב שלכם מוכנה. והכיף הגדול הוא שעד שלב הכניסה לתנור - הילדים יכולים לעשות את הכל לבד.

למתכון: פשטידות תירס אישיות

פיתה ללא גלוטן במיקרו

במקור המתכון הזה מיועד לנמנעים מגלוטן, איש איש וסיבותיו. במציאות אין שום סיבה שלא כולנו נתקתק את המנה הזאת, שיש בה רק טחינה, ביצה, אבקת אפייה ותבלינים, ונגלה שפיתה יכולה להיות מושג הרבה יותר רחב ממה שחשבנו.

למתכון: פיתה ללא גלוטן במיקרו

פיתה במיקרו בשתי דקות (צילום: לידור רז כהן, דיאטת 17 הימים)
פיתה במיקרו בשתי דקות | צילום: לידור רז כהן, דיאטת 17 הימים

שווארמה פרגיות

עוד אחד של בני סיידא. אנחנו מודים שבעוונותינו אנחנו מכינים את השווארמה הזאת עם תבלין מוכן לשווארמה, ולא עם שלל התבלינים שבמתכון המקורי, אבל כך או כך - מדובר בחתיכת שווארמה טעימה! ואנחנו הכי מדברים מניסיון.

למתכון: שווארמה פרגיות

שווארמה פרגיות (צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן)
שווארמה פרגיות | צילום: דניה ויינר, חבל על הזמן, הוצאת מודן

עלי לזניה שבורים ברוטב טונה

סוג שלישי ואחרון של פסטה, אבל הפעם מחליפים אותה עלי לזניה שבורים, מאלה שכנראה יש לכם במזווה מאז שפעם חשבתם להכין לזניה ומאז תאריך התפוגה שלהם הולך ומתקרב. אז כן, אפשר להשתמש בהם פשוט כפסטה, זה טעים ויש בזה קטע, ואם אתם מחפשים עוד רוטב זריז - תציצו ברוטב הטונה הזה שבפנים.

למתכון: עלי לזניה שבורים ברוטב טונה

עלי לזניה שבורים ברוטב טונה חריפה, עגבניות וארוגול (צילום: דניה ויינר, ספר הפסטה של על השולחן)
עלי לזניה שבורים ברוטב טונה חריפה | צילום: דניה ויינר, ספר הפסטה של על השולחן