אוכל
אוכל
פסטה פירורי לחם מהירה

עוף באריסה ופלפלים

בדיוק כשחשבנו שכבר אי אפשר להפתיע אותנו עם מתכונים מקוריים לעוף, נתקלנו בגרסה הזאת של ג'יימי אוליבר לעוף מעולה ועסיסי בחמישה מצרכים וחמש דקות עבודה

|mako אוכל| פורסם07:06
עוף באריסה  (צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל)
צילום: רותם אלון גלעדי, mako אוכל
Rating:4.972reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • עוף שלם (עד משקל קילו וחצי) או 3 כרעיים
  • 4 פלפלים בצבעים שונים
  • 2 בצלים סגולים
  • 3 כפות גדושות של אריסה (אנחנו השתמשנו באריסה מתוקה)
  • כפית מלח גס

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל -180 מעלות.

2חותכים את הפלפלים ואת הבצלים לרצועות רחבות ומסדרים על תבנית אפייה גדולה.

3מסדרים את העוף על הירקות כשהעור פונה למעלה.

4מערבבים בקערה את האריסה עם רבע כוס מים ושופכים על העוף והירקות.

5מעסים את העוף כך שיצופה היטב ברוטב, וממליחים.

6צולים במשך 50 דקות.

הצעות ושדרוגים:

** לא אוהבים פלפלים? אפשר להחליף (או להוסיף) תפוחי אדמה, בטטה, קוביות חצילים או פרחים בינונים של כרובית.

** למנה עם יותר רוטב הוסיפו לתבנית רבע כוס מים נוספת אחרי חצי שעת אפייה.

** לגרסה חריפה השתמשו באריסה חריפה.

** רוצים להכין בעצמכם את האריסה? כאן תמצאומתכון מנצח לאריסה של הקוסם.

** ניתן להוסיף עשבי תיבול שאוהבים כמו תימין, נענע יבשה או רוזמרין.

** מבוסס עלמתכון של ג'יימי אוליבר.

תגיות:אריסה
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il