אוכל
אוכל
קיש לורן

פיצה טורטייה עם בצל, תרד וגבינות

פיצה על טורטייה היא האחות הקצת יותר מתוחכמת של פיצה על פיתה, עם בצק הרבה יותר דק וכייפי. קבלו את ארוחת הערב הכי מהירה שיש, עם רוטב עגבניות מהיר גם כן, שמשמש גם כמטבל טעים לצד הפיצה

|mako אוכל| פורסם08:04
פיצה טורטייה עם בצל, תרד וגבינות (צילום: עידית נרקיס כ
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
Rating:4.480reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

לרוטב:

  • שן שום
  • עגבנייה גדולה
  • 1-2 כפות רסק עגבניות
  • כף שמן זית
  • קורט נדיב של מלח

לפיצה:

  • 2 טורטיות (אני השתמשתי בקוטר 20 ס"מ)
  • חצי בצל, פרוס
  • חבילת בייבי מוצרלה, מסוננת מנוזלים
  • 50 גרם פטה עזים, מפוררת או חתוכה לקוביות קטנות
  • חופן קטן של עלי תרד

אופן ההכנה:

1מתחילים עם הרוטב: טוחנים במעבד מזון קטן את שן השום. מוסיפים עגבנייה חתוכה לרבעים, כף או שתיים של רסק עגבניות, שמן זית ומלח. טוחנים, טועמים ומתקנים תיבול.

2מחממים תנור לחום של 210 מעלות.

3מניחים 2 טורטיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים ככף רסק על כל אחת, מוסיפים בצל, מוצרלה ופטה ומכניסים לתנור ל-10 דקות.

4בינתיים, מערבבים בקערה את עלי התרד עם זרזיף קטן של שמן זית (פחות מכפית), כך שכל העלים יצופו בשמן.

5אחרי 10 דקות של אפייה, מעבירים את התנור למצב גריל עליון, מוסיפים את עלי התרד מעל הטורטיות ואופים עוד כ-3 דקות.

* את הרוטב שנשאר אוכלים עם הפיצה בצד, הוא נהדר.

* לא חייבים לדבוק כמובן במתכון - אפשר להחליף גבינות (צהובה, בולגרית, צפתית, עזים וכו'), אפשר להחליף תוספות ואפשר להוסיף גם עשבי תיבול.

>> בשבוע שעבר הכנו פריטטה תפוחי אדמה וחלומי
>> הצביעו והשפיעו: מה נאכל בשבוע הבא?
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il