עוגת לימון ואוכמניות

אחרי שבשבוע שעבר שברנו את ההתקמצנות הרגילה וקנינו אוכמניות מדהימות (הכל טוב, אפשר כמובן להשתמש גם בקפואות), נזכרנו עמה העוגה הזאת טעימה ונהדרת. מי שרוצה גרסה פרווה - יש הסבר בסוף המתכון.

>> למתכון: עוגת לימון ואוכמניות

עוגת לימון ואוכמניות שלמה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מי באה לאמא? | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגיות טחינה

הן כל כך קלות להכנה, שכמעט ראוי להכין אותן עם עוד קינוח, כזה שמצריך טיפה יותר עבודה. אל תיבהלו אם הן נראות לכם רכות מדי בהתחלה, זה בסדר.

>> למתכון: עוגיות טחינה ברבע שעה

מעיכה במזלג (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
מעיכה במזלג | צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

קרמבו

הממתק הזה כל כך אהוב, שלא חסרים לו מתכונים (רק באתר הזה תמצאו לפחות 7 מתכונים לקרמבו) - אבל ציפור קטנה לחשה לנו שהיום אתם לא בקטע של סיבוכים ומרנגים, ולכן הרשו לנו להציג בפניכם את מתכון הקרמבו הפשוט מכולם: התחתית היא עוגיית אוראו והקרם - שמנת מוקצפת עם פודינג וניל. שום ביצים ושום כלום.

>> למתכון: קרמבו ביתי

קרמבו אוראו (צילום: קרן לוי, mako אוכל)
קרמבו אוראו | צילום: קרן לוי, mako אוכל


פונדו שוקולד

קלאסיקה נהדרת וכיפית מאין כמוה, בעיקר כשיושבים עם הרבה חברים (או משפחה) סביב השולחן. התערובת לטבילה היא קלילה בטירוף להכנה, ואת הנטבלים אתם יכולים לגוון כפי רצונכם: מפירות חתוכים לקוביות, דרך מרשמלו שקניתם בסופר (טעים!) ועד שאריות עוגה בחושה, ביתית או קנויה.

>> למתכון: פונדו שוקולד

פונדו שוקולד (צילום: אנטולי מיכאלו, רגעים מתוקים, הוצאת קוראים)
פונדו שוקולד | צילום: אנטולי מיכאלו, רגעים מתוקים, הוצאת קוראים

עוגת שוקולד חמה

לא כולם יודו בזה, אבל את החדווה של עוגת שוקולד חמה שמוגשת עם גלידה וקצפת - תענוג ניינטיזי ידוע - אין הרבה קינוחים עכשוויים שמצליחים לשחזר. אם גם אתם משוועים לקינוח הנוסטלגי הזה כמונו, אנחנו ממליצים לכם לאמץ את המתכון הזה בדיוק. הכי מחמם בנשמה.

>> למתכון: עוגת שוקולד חמה

עוגת שוקולד אישית, חמה ונוטפת שוקולד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
עוגת שוקולד אישית, חמה ונוטפת שוקולד | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

ברד פודינג

מדובר בכלל בדרך לנצל שאריות של לחם - רק שעל הדרך מתקבלת מנה מתוקה נהדרת, בעיקר בחורף, שמשרה על הגוף ועל הנפש רוגע גדול. הלחם (הכי לבן, הכי רגיל, דיר באלאק), החמאה, הצימוקים, השמנת המתוקה - כל אלה משתלבים לתבנית שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש ממנה.

>> למתכון: ברד פודינג

פודינג לחם עם רום וצימוקים (צילום: vm2002, ShutterStock)
פודינג לחם | צילום: vm2002, ShutterStock

פודינג אורז

קינוח סמיך וכבד בטירוף, שמורכב מ-4 מצרכים בסיסיים (אורז, חלב, מים, סוכר) ומתובל בווניל, קליפת תפוז וקינמון. התוצאה היא סוג של דייסת אורז מתוקה, שמחממת את הבנאדם מבפנים ומציפה זכרונות רחוקים. המתכון לקוח מהבלוג המשובח פתיתים

>> למתכון: פודינג אורז

אורז בחלב וקינמון (צילום: גל, פתיתים)
פודינג אורז | צילום: גל, פתיתים

סחלב ביתי

לכל אורך נעורינו חשבנו שסחלב מכינים רק מתערובת מוכנה שקונים בסופר, כי זה הרבה יותר מדי מסובך להכין את זה בבית מאפס. איזה מזל שגילינו, בזכות הבלוג CooknBake, שמדובר באחד המתכונים הכי פשוטים שיש - מאוד דומה למלבי, רק בגרסה חורפית (או במילים שגם עצלנים יבינו: אפילו לא צריך לצנן את התערובת).

>> למתכון: סחלב ביתי

חטיפי שוקולד מטוגנים

טוב, כאן אנחנו מגיעים למתכון שאנחנו יודעים שיקומם עלינו את הציבור, שלא לומר את משרד הבריאות, ובכל זאת אנחנו מציגים אותו בפניכם - תבחרו אתם אם לקלל אותנו או ללכת למטבח להכין. בגדול מדובר בחטיפי שוקולד (מרס, סניקרס, כאלה) שמשופדים על מקל, נטבלים בבלילה ומשם עוברים לשמן עמוק. אין בזה שום דבר בריא, ואנחנו חלילה לא ממליצים לכם לקנח בזה ארוחה, אז איך אומרים - אנחנו רק נניח את זה פה.

>> למתכון: חטיפי שוקולד מטוגנים

חטיפי שוקולד בטיגון עמוק (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
חטיפי שוקולד בטיגון עמוק | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוגיות אוראו מטוגנות בבלילה

ועוד אחד אחרון ממשפחת ה"למה שלא ניקח משהו שהוא לא בריא אבל טעים אש, נצפה אותו בבצק ונטגן בשמן עמוק". הפעם זוהי עוגיית אוראו שמסתתרת מתחת לציפוי, ושוב, אנחנו יודעים שמדובר בפשע גדול. יודעים, ובכל זאת מעשירים את השכלתכם באופציה הזו.

>> למתכון: עוגיות אוראו מטוגנות

עוגיות אוראו מטוגנות (צילום: ברבון סטריט)
עוגיות אוראו מטוגנות | צילום: ברבון סטריט

כנאפה של יפו תל אביב

ההכנה של הכנאפה הזו - הכנאפה המוש-ל-מת של חיים כהן ממסעדת יפו תל אביב - היא טיפה פחות פשוטה משל מנות אחרות כאן, אבל היא עדיין רחוקה מלהיות אתגר גדול. תוהים מאיפה תשיגו את הגבינות המתאימות? אל חשש, במתכון הזה משתמשים בגבינות שיש בכל סופר. חורף, גבינה חמה, גבינה חמה, חורף - נשמע לנו כמו שילוב מושלם.

>> למתכון: כנאפה

כנאפה, מסעדת יפו תל אביב (צילום: דן לב, על השולחן)
כנאפה, מסעדת יפו תל אביב | צילום: דן לב, על השולחן

שבקייה

כמעט אחרון חביב - הקינוח שאין מרוקאי שלא מכיר מקרוב, שלא לומר מכיר ואוהב עד עמקי נשמתו: עוגיות מטוגנות וטבולות בסירופ מתוק. מודים, את אלה כבר יותר מורכב להכין, אבל אם אתם מרוקאים כנראה יש לכם את זה בדם, ואם אתם לא - הרי בכל מקרה לא תדעו מה אתם מפסידים.

>> למתכון: שבקייה

עוגיות שבקייה (צילום: דרור כץ)
צילום: דרור כץ

עוגת מייפל במיקרו

ולסיום סיומת הקינוח הכי הכי קל שיש, שמוכן תוך דקה-דקה וחצי במיקרוגל. את גרסת השוקולד אולי כבר הכרתם - אז זה הזמן להכיר את גרסת המייפל.

>> למתכון: עוגת מייפל במיקרו

עוגת מייפל במיקרו (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
עוגת מייפל במיקרו | צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל