אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

כנאפה של מסעדת יפו תל אביב

הכנאפה הזו היא בפני עצמה סיבה ללכת למסעדה של חיים כהן. מעדיפים להישאר בבית? בואו תלמדו איך מכינים אותה לבד. היופי הגדול הוא שמלית הגבינות אינה ממותקת - אבל תסמכו על הסירופ שלמעלה שיסדר את העניינים

|על השולחן| פורסם14:41
כנאפה, מסעדת יפו תל אביב (צילום: דן לב, על השולחן)
צילום: דן לב, על השולחן
Rating:4.61357reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • מחבת בקוטר 28 ס”מ

לתחתית הקדאיף:

  • 100 גרם אטריות קדאיף
  • כ-100 גרם חמאה מומסת

לשכבת הגבינה:

  • 250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
  • 1/3 גליל (65 גרם) גבינת עזים רכה (פרומעז או דומה)

לסירופ:

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 180 מ"ל (3/4 כוס) מים
  • 40-30 מ"ל (½1 כפות) מי ורדים

אופן ההכנה:

1מכינים את הסירופ: שמים סוכר ומים בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים בבעבוע עדין 5-3 דקות עד לקבלת סירופ. מכבים את האש ומוסיפים מי ורדים.

2מכינים את הכנאפה ומגישים: מערבבים ריקוטה וגבינת עיזים לתערובת אחידה בקערת מיקסר עם וו גיטרה או בקערה בעזרת מזלג.

3יוצקים למחבת 4 כפות חמאה. משטחים מעל מחצית מן האטריות בשכבה אחידה. מורחים על האטריות את תערובת הגבינות ומכסים בשכבה שנייה של אטריות.

4מטגנים על להבה בינונית כ-4-3 דקות עד שהאטריות בתחתית מזהיבות. הופכים בזהירות על צלחת גדולה ומחזירים למחבת. מטגנים 4-3 דקות עד הזהבה מהצד השני. במהלך הטיגון מוסיפים חמאה מומסת לפי הצורך. יוצקים אותה לתחתית המחבת כדי שהאטריות ייטגנו ולא ייחרכו. בכל פעם שמרגישים שהאטריות משחימות קצת מוסיפים מעט חמאה.

5יוצקים על האטריות את כל הסירופ ומטגנים עד שנספג. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם.

* אם מוותרים על הסירופ, אפשר להגיש את הכנאפה גם כמנה ראשונה או כמנה צמחונית — עם תוספת תרד או פטריות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il