https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

ברד פודינג: מתכון לפודינג לחם וחמאה

נשארו לכם שאריות לחם יבשות? במקום לזרוק אותן לפח, למה שלא תכינו מהן קינוח עשיר, קרמי ומחמם?

|Cake It Easy http://cakeiteasy.blogspot.com/| פורסם10:47
פודינג לחם (צילום: פז אלסטר, Cake It Easy)
צילום: פז אלסטר, Cake It Easy
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • 8 פרוסות לחם לבן ישן ויבש ללא הקרום
  • כ-40 גרם חמאה (לשימון התבנית ולמריחה על פרוסות הלחם)
  • 60 גרם צימוקים
  • 500 מ"ל חלב
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • 60 גרם סוכר דק
  • 3 ביצים
  • תמצית וניל
  • 2 כפות סוכר דמררה

אופן ההכנה:

1מורחים כל פרוסת לחם במעט חמאה.

2חותכים את פרוסות הלחם למשולשים או קוביות.

3מסדרים את הלחם בתבנית ומפזרים בין הפרוסות את הצימוקים. רצוי שכמה שפחות צימוקים יהיה גלויים על פני השטח שכן הם נוטים להישרף ולהתייבש במהלך האפייה. אם יש צורך ניתן לסדר את הלחם בשכבות שבניהן מפזרים את הצימוקים.

4מערבבים בקערה נפרדת חלב, שמנת מתוקה, סוכר דק, ביצים ותמצית וניל.

5יוצקים את תערובת הביצים על הלחם בתבנית, אם נשאר עודף מהבלילה יש להמתין כחצי שעה ובהדרגה לצקת את שאר הבלילה על הלחם. בשלב זה ניתן להמתין כשעה עד לילה שלם לפני האפייה.

6מחממים תנור ל-160 מעלות.

7מפזרים מעל 2 כפות סוכר דמררה, ואופים כ-40 דקות עד שהמאפה שחום אך עדיין רוטט במקצת.

8מקררים כ-20 דקות ומגישים.

גיוונים:

* במקום צימוקים אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס.

* את החלה אפשר להחליף בבריוש או בקרואסונים ישנים. אפשר אפילו להשתמש בסופגניות או דונטס שעבר זמנם, אך אל תשכחו להוריד את כמות הסוכר שאתם מוסיפים למאפה.

* אפשר להחליף את השמנת המתוקה בחלב לקבלת מאפה קליל יותר.

* אפשר לפזר מעל קורט אגוז מוסקט טחון או קינמון.

* לקבלת מאפה עשיר יותר אפשר למרוח על הלחם בנוסף לחמאה, ריבת תפוזים או ריבת משמשים.

הערות:

* ככל שהלחם שנבחר איכותי יותר כך טעם המאפה ישתפר. אך על הלחם להיות ישן ויבש - אחרת הוא לא יספוג את בלילת הביצים ובמקום מאפה אחיד, יתקבל קרם ביצים אפוי עם לחם מעליו.

* תנו זמן לבלילת הביצים להיספג ולהתאחד עם הלחם. מומלץ להמתין מספר שעות (ואף לילה שלם) לפני הכנסת התבנית לתנור.

* למרות טעמה הנפלא של החמאה חשוב לא להיות נדיבים מידי איתה. יותר מדי חמאה תיצור שכבת שומן בתום האפייה שאינה מוסיפה לטעם. בחלק מהגיוונים כמו הסופגניות אפשר לוותר עליה לגמרי.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il