mako
פרסומת

מלחמה או שגרה, אלה הלחמים שאתם רוצים במקפיא

כל אחד מהלחמים שנציג לכם כאן הוא אופציה מעולה להכין ולהקפיא, לא רק לימים שבהם מפחיד לצאת מהבית אלא גם סתם לרגעים של רעב מתפרץ (שלא לומר חשק). רק לא לשכוח לפרוס את הכיכרות מראש

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
לחמניות גאודה וקימל
לחמניות גאודה וקימל | צילום: דניאל לילה, יחסי ציבור
הקישור הועתק

אתם אולי מכירים את הלחמניות האלה ממאפיית לחמים המעולה של אורי שפט, ואם לא - אנחנו מאוד ממליצים להכיר. מה שכן, במקור מכינים אותן עם קימל, שזה פחות הטעם שלנו (ולפי הבנתנו של כ-95 אחוז מהאוכלוסייה). אנחנו משמיטים אותו מהמתכון בלי לחשוב פעמיים ומקבלים תוצאה פשוט מושלמת.

לחמניות פרצלס מקמח מלא
לחמניות פרצלס מקמח מלא 2 | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

כל אחד צריך שיהיו לו במקפיא לחמניות מרקו, לרגעים שהוא וקופיקו רעבים, אבל לא מספיק בשביל ארוחה שלמה. צחוק בצד: לא סתם הלחמניות האלה, שהן ספק לחמנייה ספק פרעצל, זוכות לכזאת פופולריות אדירה. הן באמת נשנוש משובח מאוד, ולהכין מהן כריך עם חמאה, גבינה (מומלץ 9% של מחלבות גד במבצע) צהובה ועגבנייה זה פשוט חובה.

לחם קל
לחם קל | צילום: דן לב, הבית של שי-לי, הוצאת ידיעות ספרים

לחם קל שקונים בסופר בדרך כלל יהיה מלא בחומרים משמרים וכאלה שתכליתם להגדיל את הנפח של הכיכר באופן מלאכותי ולשמור עליה טרייה הרבה מעבר לגבולות הסביר. המתכון של שי-לי ליפא ללחם קל הוא אחר: השיטה שלו היא ריבוי של נוזלים ושמרים, לטובת נפח גדול יותר. ולא, הלחם הזה לא נשאר טרי כמה ימים, ככה זה לחם אמיתי, אבל בשביל זה הומצא המקפיא. רק לא לשכוח לפרוס קודם.

לחם
לחם לבן ללא לישה | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
פרסומת

זה שאדם רוצה להכין לחם לא בהכרח אומר שיש לו בבית מיקסר, אנחנו מודעים לזה, ולכן - הנה מתכון ללחם שלא מצריך לישה, ויוצא אש. התאהבתם בז'אנר? הנה עוד לחמים ללא לישה.

לחמניות עם שוקולד של אלקנה
לחמניות עם שוקולד של אלקנה | צילום: אלקנה ביטון, mako

המתכון הבא לא שייך לאופה מדופלם אלא לאלקנה ביטון, מהפיינליסטים של העונה הראשונה של "מאסטר שף", אבל מניסיון אנחנו יכולים לומר שמדובר במתכון נהדר, וששקית של לחמניות שוקולד כאלה במקפיא עושה את החיים קצת יותר יפים.

בייגלים ניו יורק סטייל
בייגל "הכל" ניו יורקי | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
פרסומת

מהבצק הנפלא הזה אפשר להכין בייגלים מעולים, שתמיד תשמחו לפגוש במקפיא. אנחנו הכי אוהבים את גרסת "הכל" האהובה מאוד בארצות הברית (Everything Bagel), שכוללת שומשום, פרג, גרעיני חמנייה וקוואקר.

לחמניות כמו בגן - מוכנות
לחמניות כמו בגן - מוכנות | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

לחמניות מתוקות שאנחנו מכינים כבר שנים והן תמיד תמיד מוצלחות, מתקתקות וטעימות.

ג'בטות טריק - כריך חביתה
ג'בטות טריק - כריך חביתה | צילום: נופר צור, mako אוכל

ואחרון חביב: מתכון של קרן אגם לג'בטות, אבל בלי כל הבלגן של ג'בטות מסורתיות. ככה אנחנו אוהבים.

בהצלחה!