לחם לבן ללא לישהלמה שלא תנצלו את הסופ"ש להכנת לחם לבן מהסוג המצוין לכריכים? אמיתי, טרי וטעים, כזה שאפשר להכין רק ב-10 אצבעות? אל דאגה, במתכון הזה לא צריך אפילו ללוש את הבצק|mako אוכל| פורסם04/10/1306:38 ![]() צילום: חן שוקרון, mako אוכל |
המצרכים :ל-2 כיכרות:
אופן ההכנה:1מערבבים בקערה גדולה את הקמח, המלח והשמרים. מוסיפים את המים ומערבבים בכף עץ. מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בטמפרטורת החדר לכ-5 שעות. בשלב זה אפשר או לאפות את הלחם, או להכניס את הקערה המכוסה למקרר, שם הבצק יוכל להישמר עד שבועיים. 2האפייה: מוציאים חצי מהבצק מהקערה (הכמות הזו תספיק לכיכר אחת גדולה למדי), ומחזירים את הקערה למקרר. לשים את הבצק 3-4 לישות על משטח מקומח ויוצרים צורת מלבן בגודל 20 על 30 ס"מ. מקפלים בצורת מעטפה (שליש בצק לכיוון המרכז, ומעליו השליש השלישי). 3משמנים תבנית לחם ומניחים בפנים את הבצק, כשהתפר כלפי מטה. מכסים שוב, ומניחים לתפיחה של כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחממים תנור ל-230 מעלות. 4מפזרים מעט קמח על הבצק, וחורצים במרכזו חריץ לאורך בעזרת סכין משוננת (השלב הזה לא הכרחי, אבל בלעדיו התפיחה תהיה פחות סימטרית ויפה). לחלופין אפשר לחרוץ כמה פסים אלכסוניים, כמו בתמונה. 5אופים 30-35 דקות, עד שהלחם מתחיל להשחים. מניחים להצטנן לחלוטין לפני הפריסה. * מבוסס על מתכון מהאתרFOOD52 http://food52.com/ הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |