לחמניות פרצלס מקמח מלאלחמניות קטנות ומושלמות מקמח מלא שמכינים כמו פרעצל, תענוג פריך ועסיסיחן שוקרון|mako אוכל| פורסם26/08/1218:36 ![]() צילום: חן שוקרון, mako אוכל |
המצרכים (20 מנות):לבצק:
לבישול:
לזרייה:
אופן ההכנה:1להכנת הבצק: בקערת המיקסר מניחים את הקמח (אם הקמח לא מנופה יש לנפות אותו פנימה). מוסיפים את המלח ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים שוב עד להטמעה. 2מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את השמן ואת החלב הפושר. ממשיכים ללוש. באופן הדרגתי מאוד מוסיפים את המים. בכל פעם כמות קטנה. ממשיכים ללוש עד שכל הנוזלים נטמעים היטב בבצק. רק כשהבצק נפרד מדפנות הקערה ממשיכים להוסיף כמות נוספת של מים. לשים עוד 10-15 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וגמיש וכמעט דביק. בשימוש בקמח לבן רגיל יהיה צורך בכמות פחותה של נוזלים ולכן כדאי להקפיד במיוחד על ההוספה ההדרגתית של המים. 3מעבירים את הבצק לקערה גדולה ונקייה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח (כשעה-שעה וחצי). 4מחלקים את הבצק לכ-20 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור בצק ע"י דחיפת קצוותיו כלפי מטה. צובטים יחד את הקצוות ומגלגלים מעט על גבי משטח עבודה לקבלת שטח פני חלק. מניחים בתבנית ומתפיחים כ-15 דקות. 5בזמן שהבצק תופח מכינים את תמיסת הבישול: מחממים תנור ל-200 מעלות. לסיר בינוני יוצקים את המים, מוסיפים את הסודה לשתייה ואת המלח ומביאים יחד לרתיחה. בינתיים מכינים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. משמנים היטב את נייר האפייה. 6כשהמים רותחים, מעבירים בעדינות 2 כדורי בצק בכל פעם לבישול במים. מבשלים כדקה אחת בלבד, במהלכה הופכים בעדינות את הבצק בתוך המים. מוציאים את כדורי הבצק מהמים בעזרת כף מחוררת ומניחים על גבי נייר האפייה המשומן. בוזקים מעל מלח גס. בעזרת סכין משוננת חורצים בכל לחמנייה 3 חריצים בעומק של כס"מ. מעבירים לתנור ואופים כ-17 דקות, או עד שהלחמניות תופחות ומשחימות מאוד. מוציאים ומצננים מעט לפני ההגשה. הלחמניות טובות ביום הכנתן, אך נשמרות היטב בהקפאה בתוך קופסא אטומה. * בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי http://www.shirley-nemesh.com/ הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |