לחם קלשי-לי ליפא מביאה לכם מתכון ללחם דל קלוריות, שמכינים בקלות בבית. 7 מרכיבים, קצת לישה, הרבה התפחה והוא שלכם. הכינו את הממרחיםשי-לי ליפא|הבית של שי-לי, הוצאת ידיעות ספרים| פורסם20/09/1208:39 ![]() צילום: דן לב, הבית של שי-לי, הוצאת ידיעות ספרים |
בלחם "קל" אחוז הנוזלים והשמרים גבוה מזה של לחם רגיל. מאחר שהלחמים הקלים מכילים יותר מים, הם גם מתייבשים מהר יותר. הפתרון שלי הוא פשוט: לקלות למחרת את הלחם. לא שזה קורה הרבה, כי שנייה אחרי שהוא יוצא מהתנור, הוא מתחסל. המצרכים :
לשימון
אופן ההכנה:1בקערה גדולה ממסים שמרים וסילאן או דבש במים החמימים. מוסיפים את שני סוגי הקמחים, שמן זית ומלח ולשים בידיים כ-5 דקות (או כ-10 דקות במיקסר עם וו לישה), עד לקבלת דביק (הבצק אמור להיות דביק כי יש אחוז נוזלים גבוה). 2מעבירים את הבצק לקערה משומנת. משמנים את כיפת הבצק במעט תרסיס שמן, כדי שלא יתייבש. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. בינתיים מרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה. 3. מקמחים קלות משטח עבודה נקי ומניחים עליו את הבצק. יוצרים ממנו כיכר עגולה או מוארכת. מניחים בתבנית, מכסים במגבת נקייה ולחה ומפתיחים עוד כשעה. 4. מחממים תנור ל-190 מעלות (חום בינוני-גבוה). בעזרת סכין חד חורצים הכיכר ומפזרים מעט קמח רגיל. אופים בתנור החם 40-30 דקות, עד שנשמע צליל חלול כשמקישים על תחתית הלחם. גיוון: בסיום הלישה מוסיפים לבצק כוס אגוזי מלך או פקאן שבורים גס. ולשים עד לפיזורם בתערובת. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |