מג'דרה בסיר אחד

לקח לנו שנים להבין שהסוד הכי חשוב למג'דרה מעולה הוא הבצל - צריך להיות הרבה ממנו, והוא צריך להיות מטוגן היטב היטב, עד שהוא חום ממש. עשיתם את זה? תצא לכם אחלה מג'דרה. צריכים מתכון? זאת המג'דרה הכי עצלנית שלנו, והיא מעולה.

>> למתכון: מג'דרה בסיר אחד

אורז עם מנגולד ולימון (צילום: דנה בר-אל שוורץ, אוכל טוב)
אורז עם מנגולד ולימון | צילום: דנה בר-אל שוורץ, אוכל טוב

אורז עם מנגולד ולימון

וואו כמה שאנחנו אוהבים את המתכון הזה. הוא קל להכנה שזה לא נעים, והטעמים שלו הם הכי לא מה שהייתם מצפים מהתוספת ליד השניצל שלכם. הוא חמוץ מאוד, אבל לא יותר מדי, עם רמיזות פיקנטיות של לימון כבוש. מי שלא מנסה פשוט מפסיד.

>> למתכון: אורז עם מנגולד ולימון

סיר‭ ‬אורז‭ ‬עם‭ ‬פרגיות (צילום: חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן)
סיר‭ ‬אורז‭ ‬עם‭ ‬פרגיות | צילום: חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן

סיר אורז נפלא עם פרגיות

מתכון של לייזה פאנלים שאומנם דורש מעט יותר טרחה מסתם אורז עם גזר מגורר, אבל בתמורה מסדר אתכם עם ארוחת צהריים שלמה בסיר אחד. מהניסיון (הרב!) שלנו עם המתכון הזה, הכי כיף לחתוך את הפרגיות קטן קטן. אש.

>> למתכון: סיר אורז נפלא עם פרגיות

ספנקוריזו - אורז עם תרד (צילום: יחסי ציבור "גרקו, מטבח יווני")
ספנקוריזו - אורז עם תרד | צילום: יחסי ציבור "גרקו, מטבח יווני"

ספנקוריזו - אורז עם תרד

חלקכם אולי מכירים את המנה הזו ממסעדת גרקו, ואם לא, זאת ההזדמנות. בגדול יש פה אורז, הרבה תרד ועוד המון ירוקים, ולבסוף - נגיעה של לימון. טעים ממש.

>> למתכון: ספנקוריזו - אורז עם תרד

תבשיל אורז וסלמון מהיר (צילום: siamionau pavel, shutterstock)
תבשיל אורז וסלמון מהיר | צילום: siamionau pavel, shutterstock

תבשיל סלמון ואורז מהיר

מאוד מאוד קל להכין את המנה הזאת, והיא סוגרת פינה של חלבון ביעילות ובמהירות. ומה עם הטעם? בואו, סלמון, אורז ורוטב טריאקי - הרי אי אפשר לטעות עם זה.

>> למתכון: תבשיל סלמון ואורז מהיר

קיצ'רי (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
קיצ'רי | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

קיצ'רי

אפשר לומר שקיצ'רי הוא המקבילה העיראקית למג'דרה. בפועל מדובר באורז עם עדשים כתומות ותיבול נפלא, שאפשר לאכול כתוספת לבשר או ככה, עם גביע של יוגורט (גם בלי כלום טעים). מהראויות שבארוחות הצהריים.

>> למתכון: קיצ'רי

אורז חגיגי (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
אורז חגיגי | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

אורז חגיגות

אורז הבית שלנו בארוחות שבהן אנחנו נדרשים להרשים. תנו לבצל, לברוקולי ולפלפלים הצבעוניים לעשות את העבודה בשבילכם, מה אכפת לכם.

>> למתכון: אורז חגיגות

תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז - סגור (צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב)
תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז - סגור | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב
תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז (צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב)
תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב

תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז

בכל פעם שאנחנו נתקלים במתכון של תום פרנץ אנחנו קצת מתרגשים. במקרה הזה, התמונה בלבד הספיקה לנו כדי לרוץ לסופר ולרכוש את כל מה שצריך בשביל להעמיד את הפלא הזה: מנה סופר מושקעת ופשוטה. 

למתכון: תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז

אורז עם שעועית אדומה וגזר (צילום: פסקל פרץ-רובין)
חכו לסוף הסיר | צילום: פסקל פרץ-רובין

אורז עם שעועית אדומה וגזר

הפרסים בטח מצאו שם נהדר למתכון הזה, אבל אנחנו פשוט קוראים לזה אורז עם המון המון דברים טובים ותבלינים. הכיף הגדול הוא להגיע לסוף הסיר ולגלות את שכבת תפוחי האדמה הפריכה.

למתכון: אורז עם שעועית אדומה וגזר

אורז עם עלי גפן (צילום: אסף רונן, אוכל טוב)
עלי גפן אינסייד אאוט | צילום: אסף רונן, אוכל טוב

אורז עם עלי גפן

עלי גפן ממולאים הם אחד הדברים שאנחנו הכי אוהבים בעולם - אם כנשנוש ביתי ואם כמנת פתיחה במסעדה גלילית. חשבנו פעם להכין אותם לבד, אבל מהר מאוד התייאשנו מעצם רעיון הגלגול. ואז הגיע המתכון הנפלא הבא.

למתכון: אורז עם עלי גפן

בצל ממולא של רותם ליברזון (צילום: דן פרץ, מטבח אישי)
הכירו את הלהקה האהובה עלינו | צילום: דן פרץ, מטבח אישי

בצלים ממולאים

לילה שלם. זה פרק הזמן שמבלים הבצלים הממולאים האלה בתנור, מה שכבר מבטיח לכם מנה שהושקעו בה הרבה חום ואהבה. אחרי הסיבוב בתנור, מגיע סיבוב נוסף, הפעם בהובלתו של יוגורט עם עירית ושום. מושלם לא?

למתכון: בצלים ממולאים

קציצות עוף עטופות שומר (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
יופי בצלחת | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

שומר ממולא קציצות עוף עם אורז

קציצות כאילו נוצרו במיוחד בשביל ימי שישי בערב, אבל אנחנו חייבים להודות שגם במהלך השבוע לא נסרב לצלחת קציצות מפנקת, בטח אם יש לה קטע. אז מה הקטע? קחו שומר, מלאו אותו בבשר טחון, הצמידו לכל היופי הזה קצת אורז, והופ, יש לכם יופי של ארוחה.

למתכון: שומר ממולא קציצות עוף עם אורז

מקלובה טבעונית, הום מייד (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
יפה כמו עוגה ומפוארת כמו מאכל מלכים | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

מקלובה צמחונית

בכל פעם שמישהו מניח במרכז השולחן מקלובה, אנחנו מרגישים כאילו ירד מלאך מהשמיים. המנה הבאה כל כך יפה ומפוארת, למרות שהיא לגמרי צמחונית. אורז, חצילים, כרובית ותפוחי אדמה הופכים את המקלובה הזאת לשווה ברמות.

למתכון: מקלובה צמחונית

מג'דרה טעימה ובריאה במיוחד (צילום: דנה בר-אל שוורץ, אוכל טוב)
אצלנו בבית זאת המג'דרה השולטת | צילום: דנה בר-אל שוורץ, אוכל טוב

מג'דרה בריאה במיוחד

יש הרבה מתכונים למג'דרה (כולל אחד ממש כאן בתחילת הרשימה), אבל מתכון כמו זה אנחנו מבטיחים לכם שעוד לא פגשתם. האורז - אורז מיקס, שמשלב כמה סוגי אורז מלא, העדשים - נבטוטי עדשים, שכמו שקונים אותם בסופר ככה הם נכנסים למחבת. לזה מוסיפים המון בצל מטוגן, והתוצאה? משהו טוב, אבל באמת.

למתכון: מג'דרה בריאה במיוחד

מאפה פילו במלית של תרד, אורז ופטה (צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב)
אנחנו כנראה נכין את זה מחר | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב

מאפה פילו במילוי תרד, אורז ופטה

תום פרנץ שוב קופץ לביקור, ושוב השארנו לו את הדלת פתוחה. בכל זאת, הוא הגיע עם המאפה המושלם הזה, שמתאים לקיץ כמו מטקות לים. אורז, תרד וגבינות הופכים כאן לחגיגה אפויה.

למתכון: מאפה פילו במילוי תרד, אורז ופטה

>> הנה עוד המון מתכונים נהדרים של תום

ארנצ'יני (צילום: דניאל לילה, מחלבות גד)
כדורי ארנצ'יני שעושים כמו שצריך הם תענוג אמיתי | צילום: דניאל לילה, מחלבות גד

כדורי ריזוטו בציפוי פריך

ארנצ'יני היא מנה איטלקית אותנטית שנשמח לקבל בכל יום בשנה, בארץ או באיטליה. מה קורה כשבוחרים בגרסה שמכילה בייבי מוצרלה? תאמינו לנו, רק דברים טובים.

למתכון: כדורי ריזוטו בציפוי פריך

אורז בסמטי עם נקניקיות בניחוח ג'ינג'ר (צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב)
איך אנחנו אוהבים מתכונים כאלו | צילום: אפיק גבאי, אוכל טוב

אורז עם ירקות ונקניקיות

מה קורה כשמכניסים חצילים, אורז, נקניקיות ואדממה לסיר אחד? ובכן, מתקבלת לה מנה שכל בני הבית ישמחו לזלול, וכל מי שצריך לשטוף כלים יחגוג. 

למתכון: אורז עם ירקות ונקניקיות

>> צעד צעד: כך תכינו את האורז המושלם

בתיאבון!