
מג'דרה בסיר אחדאנחנו יודעים, כשהסבתא העיראקית שלכם מכינה מג'דרה היא משתמשת לפחות במחבת אחת ושני סירים, אבל אצלנו, מה לעשות, עובדים אחרת. אנחנו לא אוהבים ללכלך כלים, ועובדה שגם ככה אנחנו מצליחים להכין מג'דרה פצצה|mako אוכל| פורסם28/02/2207:00 ![]() צילום: ענבל כבירי | הכלים באדיבות הקרמיקאית שרית רשף, mako אוכל |
המצרכים :
אופן ההכנה:1משרים את העדשים בהרבה מים רותחים כ-30 דקות. מסננים. 2מטגנים את הבצל בסיר בכמות נדיבה של שמן זית, עד להשחמה יפה. >> בפעם שעברה למדנו איך מכינים קינואה 3מוסיפים את האורז והעדשים המסוננות ומערבבים. 4מוסיפים את המים ותבלינים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות. 5מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד כ-10 דקות. * המג'דרה יוצאת רכה יחסית. אם אוהבים אותה יבשה יותר אפשר לצמצם את כמות המים ל-3 כוסות. שאלות תשובותהעדשים לא התבשלו מספיק. למה? יכול להיות שהן לא טריות. עדשים טריות מתרככות ב-20 דקות בישול (ועוד השריה במים רותחים). אפשר להשתמש בעדשים אחרות, לא ירוקות? אפשר, רק לא בעדשים כתומות כי הן יתפרקו לחלוטין בבישול. אפשר להשתמש באורז בסמטי? כן. במקרה כזה אפשר להפחית מעט מכמות המים. אפשר לוותר על הכמון? בהחלט. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |