יישבו יחד? נתניהו וגנץ (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, לע"מ, חדשות)
לאן הולכת המגמה? | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, לע"מ, חדשות

ב-21 בפברואר, חל מפץ פוליטי בישראל: בני גנץ, שעוד קודם לכן התאחד עם משה (בוגי) יעלון, הודיע כי הושג הסכם בינו לבין יאיר לפיד, ומפלגותיהם – חוסן לישראל ויש עתיד – יתאחדו למפלגה אחת: כחול לבן. אל שלושת ראשי המפלגות הצטרף הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי להנהגה מרובעת.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות 

סקר המנדטים שפורסם למחרת הצביע על רעידת אדמה, כשכחול לבן הפכה למפלגה הגדולה בישראל עם 36 המנדטים, בעוד הליכוד משתרכת מאחור עם 30 מנדטים בלבד. בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, הוביל ראש הממשלה נתניהו באחוז אחד בלבד על הרוטציה של גנץ ולפיד: 37% מול 36%, בהתאמה.

המגמה נשמרה גם בסקר שנערך כשבוע וחצי לאחר מכן, כששתי המפלגות שומרות על כוחן. עם זאת, לראשונה זכה גוש המרכז-שמאל ליתרון מנדטים קל על גוש הימין: 49 מנדטים לעומת 46. מנגד, נרשמה התחזקות קלה של נתניהו בשאלת ההתאמה לתפקיד ראש הממשלה, שזכה ל-40% תמיכה.

אולם אז המגמה החלה להשתנות: בסקר שנערך פחות משבועיים לאחר מכן, צנחה כחול לבן ל-31 מנדטים בלבד, בעוד הליכוד זוכה ל-28 מנדטים. גוש הימין התחזק ל-51 מנדטים לעומת 46 לגוש המרכז-שמאל. בשאלת ההתאמה לראשות הממשלה, שמר נתניהו על תמיכה של 40%.

פחות משבוע לאחר מכן, התחזקה כחול לבן קלות ל-32 מנדטים בעוד הליכוד נחלשה קלות, ל-27, והפער בין השתיים גדל בחזרה לחמישה מנדטים– חרף הפרסום של עמית סגל אודות פריצה אירנית למכשירו הנייד של יו"ר המפלגה, בני גנץ. בשאלת ההתאמה לרשות הממשלה נחלש נתניהו וזכה ל-36% תמיכה, בעוד בני גנץ התחזק ל-34% תמיכה.

שלושה ימים לאחר מכן – ואחרי הריאיון המפתיע של נתניהו באולפן חדשות סוף השבוע -  הצטמצם מעט הפער בין השתיים, לאחר שהליכוד התחזקה במנדט. לראשונה, מפלגתו של משה כחלון, כולנו, לא עברה את אחוז החסימה. גוש הימין נחלש מעט ל-50 מנדטים, בעוד גוש המרכז-שמאל נותר על 46 מנדטים. 39% מהנסקרים מסרו כי הם מאמינים כי נתניהו מתאים להיות ראש הממשלה הבא, בעוד התמיכה בגנץ נותרה על 34%.

לבסוף, סקר המנדטים אמש הצביע על התחזקות נוספת לכחול לבן: 32 מנדטים, לעומת 28 של הליכוד. עם זאת, גוש הימין התחזק ל-52 מנדטים לעומת 45 לגוש המרכז-שמאל, לאחר שמפלגתו של אביגדור ליברמן, ישראל ביתנו, עברה את אחוז החסימה – לעומת גשר של אורלי לוי-אבקסיס, שהתרחקה ממנו.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו