לסוכה או לפיקניק: 25 מתכונים למאכלים שכיף לאכול בחוץ
כשאוכלים בחוץ בין אם זה טיול, פיקניק בטבע או בסוכה מתחת לבית – כדאי להצטייד במאכלים נוחים לנשיאה ולהגשה, בלי רטבים מלכלכים, בלי יותר מידי התעסקות וכלים ושלא מצריכים חימום. אספנו לכם 24 מתכונים בדיוק כאלה, שיסדרו לכם את כל סוכות


לביבות
לביבות הן נשנוש מושלם שאי אפשר לסרב לו. אפשר לגוון בירקות, להכין אותן ללא גלוטן ואפילו טבעוניות, לאפות במקום לטגן, ובקיצור מדובר במאכל קליל ומאוזן שמתאים לכולם.

לביבות קישואים וגבינות ללא טיגון
בלי גלוטן, וגם בלי טיגון: לביבות טעימות להפליא, מהירות להכנה וב-5 רכיבים בלבד שיסדרו לכם יופי של ארוחת ערב, והולכות נהדר עם מטבל יוגורט רענן.

לביבות כרובית, טופו וקינואה
תקראו להן לביבות, תקראו להן קציצות, אנחנו קוראים להן יאמי: הלביבות הטבעוניות האלה מכילות כל מה שטוב וטעים, וכן מטגנים אותן אבל זה מתאזן אם כל כך הרבה טוב, וזה בעיקר טעים.

לביבות קישואים וטופו
לביבות שהן כמעט שילוב של שני המתכונים הקודמים – הן טבעוניות עשירות בחלבון בזכות הטופו, וחוץ מהקישואים יש בהן גם המון ירק. טעים, מהיר וקל.

לביבות תירס ללא גלוטן
הן קלילות, מהירות וממכרות, וכן הן גם ללא גלוטן. ריטה גולדשטיין בגרסה שלה לקלאסיקה שהיא לביבות תירס – עם תירס טרי, גבינות טובות וירוקים.

ערוק בתנור
לביבות הירק האהובות שנקראות ערוק, קיבלו כאן גרסה מאוזנת יותר, שאופים בתנור במקום לטגן. וכן זה טעים באותה מידה, אולי אפילו יותר.

קציצות אורז
נשארתם עם שאריות אורז לבן מאיזו ארוחת חג? זה הזמן להפיח בו חיים חדשים עם המתכון של שף ישראל אהרוני לקציצות פריכות מבחוץ, רכות ונימוחות מבפנים וטעימות במיוחד.
מאפים
כולם אוהבים בצקים, מאפינס, מאפים ממולאים אבל גם אותם אפשר להפוך למאוזנים יותר, עם גרסאות ללא גלוטן או מילוי טבעוני. הנה כמה מאפים קלילים שתמיד באים בטוב:

מיני פשטידות
פשטידות זה כיף אמיתי, אבל אמרנו קטן וקל להגשה אז קבלו הברקה – מתכון של יונית צוקרמן למיני פשטידות ללא גלוטן מארבעה רכיבים בלבד שמכינים הכי מהר.

לחמניות ממולאות
עוד מתכון של יונית צוקרמן, ללחמניות ביתיות רכות וטריות במילוי עסיסי, עשיר ומפתיע של פטריות ובצל. גם טבעוני, גם מרשים ובעיקר מאוד טעים.

לחמניות בטטה ללא גלוטן
אפייה ללא גלוטן תמיד נשמעת עניין מורכב ומסובך, מזל ששיינא גרשוביץ כאן כדי להוכיח פעם אחר פעם שזה יכול להיות ממש פשוט. בדיוק כמו במתכון הזה ללחמניות בטטה מתוקות וקלות במיוחד להכנה שדורשות רק שני רכיבים.

משולשי אגרול פריכים
המתכון הבא הוא מעין הכלאה בין בורקס לאגרול או אם תרצו הגרסה האסייתית לבורקס. מתכון קליל, כיפי וטעים במיוחד של רחלי קרוט – דפים של בצק פילו שממולאים בהמון ירקות עם קצת סויה ושמן שומשום ונאפים בתנור עד לקראנצ'יות מושלמת.

מאפי גבינה ללא גלוטן
מתכון של ריטה גולדשטיין למאפי גבינה מלוחים עם עשבי תבלין, שהם איפשהו באמצע בין מאפינס לעוגיות, וגם בלי הגדרות הם פשוט ביס טעים שיבוא בול בפיקניק.
נשנושים
אפשר פשוט להביא איתכם בקופסה ירקות חתוכים, או שאפשר להשתדרג עם נשנושים מלוחים קלים להכנה, הנה כמה רעיונות:

עלי גפן
בסוכה, בבית או בשטח, עלי גפן ממולאים הם נשנוש שתמיד בא טוב. במתכון הזה גם יש טוויסט מאוזן, כשאת האורז במילוי מחליפים בקינואה

קרקרים
קרקרים הם הנשנוש האולטימטיבי – קל להכנה, מעט רכיבים, קל לאריזה וטעים בכל מצב. יש לנו לא אחד, אלא שלושה מתכונים מנצחים לקרקרים ללא גלוטן.

צ'יפס טופו
זה אולי נראה כמו פשוט עוד קרקר, אבל מדובר בחטיף שהוא הברקה, כי הוא גם טבעוני, גם נטול גלוטן, גם עשיר בחלבון וגם דורש רק שני רכיבים. שיינא גרשוביץ' במתכון לנשנוש מפתיע, פריך וטעים.

פלפלונים ממולאים
נשנוש סופר קל להכנה וכיפי, שהוא גם פתרון מעולה לגבינות עם תוקף קצר שצריך לנצל כדי שלא יזרקו.

תירס בסגנון מקסיקני
קלחי תירס הם פתרון מעולה לאוכל שקל לקחת איתנו וכיף לנשנש, ואם אתם רוצים לשדרג אותם נסו את המתכון הזה שמציע להוסיף להם ציפוי מתובל ופיקנטי באווירה מקסיקנית.
מתוקים
אי אפשר לסיים ארוחה בלי משהו מתוק, אבל כשאוכלים בחוץ עדיף שהמתוקים שלנו יהיו כמה שיותר פשוטים, נטולי קרמים שיכולים להנמס בחום ונוחים לאכילה. הנה כמה רעיונות לקינוחים קלילים להכנה וכיפיים לאכילה בפיקניק או טיול:

סקונס דבש
דבש הוא מסממני התקופה, ורק טבעי שנשלב אותו גם בפיקניק שלנו, ריטה גולדשטיין במתכון מתוק במיוחד ללחמניות סקונס שהכינה עם האחייניות שלה.

מאפינס
מאפינס הם כנראה אוכל הפיקניק המושלם, מאפים אישיים קלים להכנה וכיפיים לאכילה, שאפשר להכין בגרסה מאוזנת יותר ממש בקלות. אז הנה שלושה מתכונים: מאפינס בננה ושיבולת שועל מפתיעים, מאפינס תפוחים וקמח כוסמין עם ניחוח משגע, ומאפינס גזר ושוקולד טבעוניים שגם הילדים הבררניים ביותר יאהבו.

לחם קופים מתוק
לחם קופים הוא כינוי ללחם שאופים בעיגולים, וכך ניתן למשוך בכל פעם עיגול אחד ולנשנש, מבלי צורך לפרוס. הנה מתכון ללחם קופים מתוק, ללא גלוטן שמכינים משישה רכיבים בלבד.

מאפה תפוחים והדרים
בצק זה החיים כבר אמרנו, ומה עם בצק שלא אנחנו צריכים להכין? תומר אומנסקי במתכון למאפה טבעוני מתוק ומפתיע של משולשי פילו במילוי תפוחי עץ וגרידת הדרים, עם ניחוח משגע וטעם נהדר.

קאפקייקס לימון ויוגורט
קאפקייקס הם האחים המפונפנים של המאפינס, ואמנם אמרנו שעדיף בלי קרמים בפיקניק אבל את המתכון הזה של ריטה היינו חייבים להכניס (אפשר לוותר על הציפוי אם חוששים שיימס). קאפקייקס עשירים ונימוחים במיוחד עם תות, יוגורט ולימון שמכינים בקלות וב-5 דקות עבודה.