mako
פרסומת

מאפינס בננה ושיבולת שועל

מה יותר כיף מעוגת בננה שיצאה הרגע מהתנור? מאפינס בננה כמובן. ואם אפשר כאלה שהם גם סופר מאוזנים עם חומרי גלם איכותיים כמו שיבולת שועל ושמן זית, אז על אחת כמה וכמה

מגזין שופרסלשופרסל green
פורסם:
מאפינס בננה ושיבולת שועל
צילום: בבושקה הפקות
הקישור הועתק

  • 2 בננות בשלות
  • 150 גרם קמח לבן
  • 50 גרם קמח מלא
  • 100 גרם שיבולת שועל לדייסה
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום green
  • 1.5 כפיות אבקת אפייה
  • כפית סודה לשתייה
  • 1 ביצה 60 גרם
  • 60 גרם שמן זית green
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 1/4 כפית מלח

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות (מצב רגיל, לא טורבו), טורפים את הביצה, קוצצים בצורה גסה את כל האגוזים - למעט 12 שלמים שישמשו לקישוט
  2. בקערה, מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, שיבולת שועל, סוכר חום, סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח ואת אגוזי המלך הקצוצים
  3. בקערה שנייה מועכים את הבננות לעיסה בעזרת מזלג, מוסיפים אליהן את שמן הזית והביצה הטרופה ומערבבים היטב
  4. בעזרת כף עץ משלבים בין שתי התערובות רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (אם מערבבים יותר מדי המאפינס יוצאים פחות מוצלחים)
  5. שמים עטרת נייר בכל אחד מהשקעים בתבנית המאפינס ובעזרת כף ממלאים את השקעים בתבנית בתערובת המאפינס
  6. אופים כ-20-30 דקות, או עד שמזלג המוכנס למרכז אחד המאפינס יוצא נקי
  7. מוציאים מהתנור ונותנים למאפינס להתקרר מעט לפני שאוכלים