mako
פרסומת

מתכונים לשבועות: פסטות מומלצות

פסטות בשמנת או עם ירקות, מבושלות או אפויות, פשוטות ומורכבות, וגם לזניה, ניוקי וקנלוני - קבלו את כל המתכונים לפסטה שאתם צריכים בשביל ארוחת שבועות שלא הייתה כמוה

מערכת mako אוכל
mako
פורסם: | עודכן:
פסטה עגבניות וריקוטה
פסטה עגבניות וריקוטה | צילום: יעל קצב, mako אוכל
הקישור הועתק

פסטה עגבניות וריקוטה

אל תזלזלו ברוטב העגבניות הזה, הוא לא יצא מאיזו צנצנת אלא נטחן מעגבניות שנצלו בתנור עם שום ושמן זית. אחר כך נוספות להן גם ריקוטה ופרמזן, שמבטיחות שהדבר האחרון שהמנה הזאת תהיה היא סתם פסטה.

פסטה פולנטה

עם רוטב קרמי שעשוי מתירס ושמנת מתוקה וטופ של פטריות צלויות בחמאה - זה לא שקשה לטעות, זה על גבול הבלתי אפשרי. כמו פולנטה, אבל בפסטה.

פסטה פולנטה שהיא פשוט טירוף
פסטה פולנטה שהיא פשוט טירוף | צילום: יעל קצב, mako אוכל

פסטה שמנת ובצל מקורמל

מתחילים בקרמול ארוך וסבלני של בצל, אבל לא במחבת אלא בתנור (איזה שיחוק?), אליו מוסיפים שמנת מתוקה, פרמזן ושיני שום שבילו ביחד גם הן בתנור, ולכל היופי הזה מכניסים את הפסטה לערבוב אחרון. אלוהים, כל כך תכפילו כמויות.

פסטה זוקיני ברוטב חמאה ושום

כמה עדינות ויופי יש בפסטה הזאת, עם החמאה, השום והזוקיני, כמה צניעות וטעם טוב. מהמנות שעולות על סך המרכיבים שלהן בלי להסתכל אחורה.

פסטה זוקיני ברוטב חמאה, שום ותימין
פסטה זוקיני ברוטב חמאה, שום ותימין | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

רוטלו די פסטה

רוטלו הוא סוג של הכלאה בין קנלוני ללזניה - דפי פסטה מגולגלים וממולאים שאם משדכים למרכיבים הנכונים, יוצרים מנה מפוארת שהיא גם חגיגית וגם מענגת בטעמיה. כאן יוגב ירוס ממלא על עלי הפסטה בתערובת של גבינות, ואז צולה אותם בתנור ברוטב עגבניות משודרג עם אנשובי וצלפים. קצת בשמל מלמעלה - ואתם מסודרים עם עיקרית פצצה לחג.

פרסומת
רוטלו ובשמל
רוטלו ובשמל | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

ניוקי בשני טעמים

עוד הזדמנות לגרום לאורחים שלכם לשבועות להרגיש כאילו הגיעו למסעדת גורמה, ושוב באדיבות השף יוגב ירוס. אם אלה הניוקי הראשונים שלכם מוטב שתקראו את ההוראות בריכוז, אבל כך או כך - אנחנו מבטיחים לכם שלהכין ניוקי זה הרבה פחות מסובך ממה שאתם חושבים.

ניוקי עם כרישה, נגיעת שמנת, ברינזה ושמן זית
ניוקי עם כרישה, נגיעת שמנת, ברינזה ושמן זית | צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

קנלוני ברוטב רוזה

צינורות פסטה במילוי גבינות, מסודרים בשתי קומות ועטופים ברוטב רוזה - שאיכשהו נעשה יותר ויותר אהוב ככל שהשנים חולפות. מתכון ג'וקר של רותם ליברזון.

קנלוני. הג'וקר של שבועות
קנלוני. הג'וקר של שבועות | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
פרסומת

קצ'יו אה פפה אמיתי

אם אתם בעניין של מתכונים פשוטים בטוח כבר יצא לכם להכין קצ'יו אה פפה - פסטה עם רוטב שמורכב רק מגבינה ופלפל שחור. אז עכשיו ההזדמנות שלכם להכין את המנה הזאת כמו באיטליה - שזה לא פחות קל אבל קצת יותר מדויק.

קצ'יו אה פפה
קצ'יו אה פפה | צילום: מיכל רביבו, געגועים לאיטליה

לזניה גבינות ופטריות

מספיק להציץ בתמונה בשביל להבין שלא באמת אפשר לסרב למרובע הגון מהתבנית הזו. ואתם יודעים מה מגניב? אפילו הקלוריות לא בשמיים.

אבל האמת? זאת לזניית הגבינות שאנחנו חמים עליה לאחרונה

לזניה גבינות ופטריות
לזניה גבינות ופטריות. כזאת! עכשיו! | צילום: דניאל לילה, תנובה

פסטה בקרם זוקיני ובזיליקום

את המנה הזו אנחנו אוהבים כי למרות שהיא יפה ומרשימה ונראית משביעה לכל הדעות - היא יחסית קלילה, ולא מכילה לא שמנת ולא תועפות של שמן זית. לבו של הרוטב הוא שוב זוקיני שאודה במעט חמאה, והועשר בעוד טעמים ירוקים מקסימים.

פרסומת

פסטה בשמנת ופטריות

כשחושבים על פסטה חגיגית לשבועות, זו המנה שמדמיינים: צחה, שמנתית, בהירה ומשובצת פטריות. אז אם אתם מחפשים את הקלאסיקה, זה המתכון בשבילכם: בצל, הרבה שמנת מתוקה, שני סוגי פטריות ופרמזן להגשה. וכל זה כמובן על פסטה מאורכת חמימה שזה עתה יצאה מהסיר. ככה עושים את זה כמו שצריך.

פסטה בקרם זוקיני ובזיליקום
פסטה בקרם זוקיני ובזיליקום. לא שמנת ולא שמן זית | צילום: דניאל לילה, תנובה

פסטה ברוטב שמנת וארטישוק

עדיין בגזרת הפסטות בשמנת - הרשו לנו להציג בפניכם את המתכון הבא, שהוא כאילו פשוט, אבל למעשה טומן בחובו טעמים שלא כולם יודעים עד כמה הם עובדים טוב ביחד. פסטה יש? יש. שמנת? יש. יופי, עכשיו הוסיפו אפונה עדינה ותחתיות ארטישוק (אין צורך לקלוף ארטישוקים טריים חלילה, גם אנחנו הכנו מקפוא), ערבבו עם קצת גבינה בולגרית, ותגלו מנה שתלווה אתכם עוד הרבה שנים. רוצים את הגרסה הפחות משמינה? פשוט תוותרו על השמנת.

פסטה בשמנת ופטריות, טעימא
פסטה ברוטב שמנת ופטריות. עם זה מתחילים | צילום: עודד קרני, mako
פרסומת


פסטה ברוטב שמנת ומיץ גזר

רוצים להכין פסטה מיוחדת באמת? המתכון הבא, של איילת לטוביץ' המעולה, הוא משהו אחר מכל מתכון פסטה שחשבתם עליו עד היום. 3 מרכיבים בלבד יש ברוטב הזה (לא כולל תיבול) - ואחד מהם הוא מיץ גזר. כן כן, מה ששמעתם. מחממים ביחד שמנת מתוקה עם מיץ גזר וכמות נאה של שום, ומקבלים רוטב קרמי כתמתם וטעים להפליא. שווה ניסיון, לא?

פסטה ברוטב שמנת וארטישוקים
פסטה, שמנת, אפונה עדינה ותחתיות ארטישוק. יופי של שילוב | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פסטה עם סלמון, כרישה ומסקרפונה

המנה הזו היא מה שנקרא פסטה בסטייל. ראשית, יש בה סלמון, מה שהופך אותה לבשרנית יחסית לאחיה מאכלי השבועות. שנית, יש בה, בנוסף לשמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה ושלישית - היא מאופיינת בניחוחות נעימים של יין לבן וקליפת לימון. בקיצור, אם אתם רוצים להרשים עם הפסטה שלכם - זה המתכון.

פסטה ברוטב שמנת ומיץ גזר
פסטה עם שמנת ומיץ גזר. איילת לטוביץ', הברקת | צילום: שחר פליישמן, מתכון בטוח 2, הוצאת פן וידיעות ספרים
פרסומת


פסטה עם מוצרלה ושני סוגי עגבניות

הפסטה הזו היא כנראה הפסטה הכי פשוטה להכנה עלי אדמות. עד כדי כך שאפשר להפקיד את אחד הילדים על הכנתה, ולהתקדם בינתיים בגזרות האחרות. הרוטב הפשוט להפליא כולל עגבניות שרי ועגבניות צהובות, שמוקפצות בשמן זית עם שום ומלח. מגישים עם כדורי מוצרלה, ומתענגים. מתכון של אביב משה.

פסטה עם סלמון, כרישה ומסקרפונה
סלמון, מסקרפונה, יין לבן. פסטה עם כבוד | צילום: דניה ויינר, ספר הפסטה של על השולחן

פשטידת פסטה וגבינות

נכון שאנחנו גולשים כאן לקטגוריית הפשטידות לשבועות, אבל מכיוון שבכל זאת מדובר במנה פסטאית לחלוטין, אנחנו מרשים לעצמנו לחרוג. היופי במתכון הזה - חוץ מזה שהוא מניב פשטידה טעימה רצח - זה שתוך רבע שעה מסיימים את כל העבודה, ואז רק צריך להמתין שהתנור יעשה את שלו. אז מה יש לנו כאן? קשקבל, פרמזן, גבינה צהובה וכמובן שמנת מתוקה, וגם שום, עגבניות ותימין, בשביל התיבול.

פסטה של 3 סוגי עגבניות
ככה נראית הפסטה הכי קלה בעולם. שווה, לא? | צילום: איליה מלניקוב, mako אוכל
פרסומת

פסטה פטריות אפויה

את המתכון הזה קיבלנו ממסעדת לולו, והוא הרחיב את אופקי הפסטה שלנו לכיוון חדש. ההתחלה מוכרת ממתכונים אחרים: מכינים רוטב (טעים למות) של פטריות, בצל ויין לבן, מוסיפים שמנת מתוקה, מבשלים לקבלת רוטב סמיך ומוסיפים למחבת את הפסטה (רצוי מסוג פפדרלה) המבושלת. עכשיו מגיע השוס האמיתי: את המחבת מכניסים, כמו שהיא, לתנור לאפייה קצרה, ואז פותחים מלמעלה ביצה ואופים עוד דקה. התוצאה: מנה מושחתת מאין כמוה, שעושה טוב טוב על הלב.

פשטידת פסטה - אחרי
פשטידת פסטה עם ים של גבינות. רק רבע שעה עבודה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

קנלוני גבינות ותירס

מתכון של דליה אלחדף, בוגרת "מאסטר שף". בפנים תערובת של תירס וגבינות, בחוץ רוטב בשמל. פשוט מהמם.

סלט פסטה עם פלפלים קלויים ופטה

את המתכון הזה קיבלנו ממשה בראל, האבא של פסטה דלה קזה וסמכות גדולה בתחום הפסטה בארץ. מדובר בסלט פסטה קר וטעים, עמוס בהפתעות שעושות כיף בפה: פלפלים קלויים, פטה, שום, הרבה פטרוזיליה, ומעל הכל רוטב מעלף של בלסמי ושמן זית. סלט, אבל מדוגם.

פסטה פטריות אפוייה
פסטה פטריות אפויה. שחיתות אמיתית | צילום: לולו קיטשן אנד בר
פרסומת

פסטה מוקרמת בסיר אחד

ואחרונה חביבה: פסטה בסיר אחד של ענת אלישע, שבזמן שהיא תחסוך לכם תוכלו להכין עוגת גבינה מושקעת במיוחד.

פסטה בסיר אחד, ענת אלישע
פסטה בסיר אחד, ענת אלישע | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

חג שמח!