אוכל
אוכל
מניפת תפוחי אדמה

פסטה עגבניות וריקוטה

מי שמבלה הרבה זמן בטיקטוק בטוח פגש במנת הפסטה היפהפייה הזאת, שהרוטב שלה הוא לכאורה רוטב עגבניות פשוט אבל למעשה עגבניות ושום שניצלו יחדיו בתנור, ואז חברו לריקוטה ופרמזן מגוררת. בקיצור, אל תפספסו

|mako אוכל| פורסם07:00
פסטה עגבניות וריקוטה (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
צילום: יעל קצב, mako אוכל
Rating:4.748reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • 250 גרם פסטה (אנחנו השתמשנו בספגטי)
  • 6-7 עגבניות
  • 1 ראש שום
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות גדושות גבינת ריקוטה
  • חופן בזיליקום
  • פלפל צ'ילי יבש גרוס למי שאוהב
  • רבע כוס פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות.

2חותכים את העגבניות לרבעים. מסירים את החלק העליון של ראש השום. מסדרים את העגבניות והשום בתבנית ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס. צולים 20 דקות או עד שהעגבניות והשום מתרככים.

3מעבירים את העגבניות והשום (יחד עם המיצים שבתחתית התבנית) ואת גבינת הריקוטה למעבד מזון וטוחנים במשך כדקה. מוסיפים את הבזיליקום וטוחנים שוב כ-30 שניות.

4מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

5מעבירים את הרוטב הטחון למחבת, מוסיפים פרמזן מגוררת ומערבבים. טועמים ומתקנים טעמים (בשלב הזה ניתן להוסיף צ'ילי יבש גרוס).

6כשהפסטה מוכנה מכניסים אותה לרוטב, מערבבים ומכבים את האש. מגישים עם עוד פרמזן מגוררת.

ממליצים לגלול בטיקטוק של יעל קצבלעוד מתכונים מעולים

או באינסטגרם המהמם שלה

פסטה ברוטב עגבניות וריקוטהפסטה ברוטב עגבניות וריקוטה|צילום: יעל קצב, mako אוכל

בתיאבון!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il