יש טונה, יש אוכל - 11 מתכונים מנצחים
ארוחה שמתחילה בשתיים-שלוש קופסאות של טונה משומרת יכולה להוביל להרבה כיוונים: זה יכול להיגמר בסלט ירקות משודרג, בממרח מיוחד, פריך או קרמי, וגם בקציצות, בסמבוסק, במאפה או באורז, וכמובן בפסטה. אלה ההמלצות שלנו

קציצות טונה ולימון כבוש
אלה קציצות הטונה הראשונות שלנו ברשימה הזאת, אבל ממש לא האחרונות. אז אם אתם פחות טיפוסים של לימון כבוש, או שהמחשבה על כריך טוניסאי שמגולם בקציצה לא עושה לכם את זה, תמשיכו. יימצאו פה קציצות טונה גם בשבילכם.

קציצות טונה ב-5 מרכיבים
זה המתכון הקלאסי של קציצות הטונה - טונה, פירורי לחם, בצל, ביצים ותבלינים. מי שאוהב את זה בייסיק יעוף על המתכון הזה, של רון יוחננוב.

קציצות טונה ותפוחי אדמה
המיוחד בקציצות האלה הוא שיש בהן גם תפוחי אדמה, שהתיבול שלהן הוא באווירת חוואייג' למרק (תנסו! זה נהדר גם לא במרק!) ושיש בהן טאץ' בריא יותר בזכות תוספת של קוואקר (במקום פירורי לחם). מה שעוד מיוחד בהן זה שאת כל הערבוב עושים בתוך הסיר שבו מבשלים את התפודים, כדי חלילה לא להוסיף עבודה או כלים.

כריך סלט טונה פצצתי
לכאורה מדובר בסלט טונה סטנדרטי עם בצל ומיונז, למעשה יש פה שני מרכיבים שהופכים אותו למשהו אחר, והרבה יותר פריך ומגניב. והמרכיבים האלה הם תפוח עץ ותפוצ'יפס. קודם תנסו, אחר כך נדבר.

סלט טונה של קרן אגם
רוצים להישאר בעולמות המוכרים? לכו על סלט הטונה הזה של קרן אגם (ותרוויחו גם מתכון לבייגלים על הדרך). הוא אומנם לא מפתיע בטעמיו או במרקמיו, אבל הוא מדויק ומצליח תמיד תמיד, ולפי המשפחה של קרן, הוא הכי הכי שיש.

סלט טונה וירקות
סלט כיפי שיכול גם לשמש כארוחת ערב קלילה, עם ירקות, ביצה קשה, סלט טונה ורוטב ויניגרט משודרג לגזור ולשמור.

ממרח טונה ופטה
סלט טונה קצת אחר של שי-לי ליפא, או בעצם הרבה אחר, אפילו המון אחר, עם גבינת פטה, חמאה, קצת שמנת מתוקה ומיץ לימון. אל תעסיקו את עצמכם בניסיון להבין מה גורם לזה לעבוד, פשוט תכינו ותראו שזה עובד מדהים.

סמבוסק ביתי עם טונה וזיתים
והנה המאפה הראשון שלנו ברשימה זו (ראשון ולא אחרון), ולא סתם מאפה אלא סמבוסק מבצק שמרים, עם מלית עזת טעם של טונה, זיתים, סלט טורקי, אריסה ולימון כבוש (רוצים לעדן קצת טעמים? אין בעיה). זה כבר מתכון שדורש קצת השקעה, אבל אנחנו בטוחים שיימצא מי שירצה ללכת את האקסטרה מייל הזה.

עלי לזניה שבורים ברוטב טונה
ומאחד המתכונים המורכבים ברשימה לאחד הפשוטים שבה: פסטה עם טונה, שאפילו פסטה אמיתית לא צריך בבית בשבילה. מספיק להשתמש בשאריות של עלי לזניה - וכאלה אנחנו מאמינים שיש בכל בית שהכינו בו לזניה בחודשים האחרונים. הרוטב כולל טונה, עגבניות, אורגנו, וזהו בערך. בסיסי וטעים.

פשטידת טונה ופטריות
מאפה שני, והפעם כזה שמבוסס על בצק פילאס קנוי, שחלילה לא נצטרך לטרוח יותר מדי. כמה גבינות, טונה ופטריות שמפיניון - ויש לכם מלית שכל פשטידה תשמח לקבל.

אורז עם טונה וירקות
אחרון ודי - אורז בסמטי עם טונה ותוספות. במקרה הזה אלה אפונה וגזר, אבל אין שום בעיה להחליף בירקות אחרים שאוהבים, להסתפק בהמון בצל מטוגן או להוסיף קטניות כמו עדשים או גרגירי חומוס. אחת הארוחות המהירות והמוצלחות.
בתיאבון!