>> כל המתכונים לפסח

>> לקראת ליל הסדר: 10 מנות שאפשר להכין מראש ולהקפיא

מרק ירקות עשיר עם קניידלך

יש אנשים, אנחנו חלק מהם, שכל השנה מחכים לפסח רק בשביל משהו אחד: כדורי קניידלך עגלגלים שנמסים בפה. במרק הקניידלך הזה, חוץ מהכדורים המופלאים, יש חזה הודו, תבלינים טובים והמון המון ירקות שהופכים אותו למרק עשיר ועמוק טעמים במיוחד. דרך מושלמת להתחיל את ארוחת החג.

>> למתכון: מרק ירקות עשיר עם קניידלך

מרק ירקות עם קניידלך (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
מתכון מנצח של יונית צוקרמן | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

חצילונים ממולאים בשר ואורז

כשתהיו מוכנים למנה נוספת, החצילונים האלה של נוף עתאמנה אסמעיל יבואו לכם בול. הם קטנים, כך שאפשר ליהנות מהם בלי להרוס את התיאבון להמשך הארוחה, הם רכים בטירוף אחרי שהתבשלו ברוטב עגבניות טוב, ואם יישאר מהם משהו – ביום למחרת הם יהיו אפילו יותר טעימים.

>> למתכון: חצילונים ממולאים בשר ואורז

חצילונים ממולאים באורז ובשר ברוטב עגבניות (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
טעימים ומושלמים | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

סלט תפוחי אדמה ופול ירוק

כשפגשנו את המתכון הזה לסלט תפוחי אדמה, משהו בחיים שלנו השתנה. נשמע דרמטי, נכון, אבל באמת שסלט התפודים המעולה (והטבעוני) הזה הוא מאסט מרענן בכל ארוחה, פסח או לא. הפול הירוק, הקלמטה והרוטב הלימוני והקליל הופכים אותו למוצלח וממכר במיוחד.

>> למתכון: סלט תפוחי אדמה ופול ירוק

תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז

צריך להבין משהו על המנה הזאת, של תום פרנץ: כמה שהיא מושקעת ומרשימה – ככה היא טעימה ועשירה. הר לבן שמתוכו בוקע תבשיל בקר ופטריות ביין אדום, ומה שהכי יפה פה זה שממש פשוט וקל להכין את זה. אז תבחרו את הפטריות שאתם הכי אוהבים ועופו על הכיפה המדהימה הזאת.

>> למתכון: תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז

תבשיל בקר בפטריות ויין אדום בכיפת אורז - סגור (צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב)
כל כך מרשים, לא להאמין שזה כזה קל להכנה | צילום: אנטולי מיכאלו, אוכל טוב

פרגיות עם חומוס, זיתים ולימון

הנה מנה שרק מתחשק לקחת כף ולזלול ישר מהסיר: גרגירי חומוס רכים, הרבה ירוק, קצת אדום וחתיכות עסיסיות של פרגית ספוגה ברוטב, שכל כולו בית ואווירת חג. כל מה שחסר זה מצה, לטבול ברוטב, והסתדרתם.

>> למתכון: פרגיות עם חומוס, זיתים ולימון

פרגית מבושלת עם חומוס, זיתים ולימון (צילום: שירן גרנות)
צבעוני, יפה וטעים | צילום: שירן גרנות

בטטה בתנור בניחוח משכר

בטטות כתומות, בצלי שאלוט ובלסמי שיעלו ניחוחות משגעים עד הבית של השכנים. שמים בתבנית גם קצת סוכר חום, ומקבלים בטטות פריכות עם טיפה קירמול.

>> למתכון: בטטה בתנור

בטטות אפויות בניחוח משכר (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
רק לקרב את האף ולהסניף את הריח הזה | צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

סלט עדשים שחורות ובטטה

ואם אנחנו בעסקי הבטטות, הנה עוד מנה מצוינת עם חומר הגלם הכיפי הזה: סלט בריאותי ומרענן שגם הצמחונים בשולחן יתלהבו ממנו, אבל לא רק הם. יש פה עדשים שחורות, ארוגולה, פטרוזיליה ובשביל הקראנץ' גם סלרי ופקאנים, שמשדרגים כל ביס.

>> למתכון: סלט עדשים שחורות ובטטה

סלט עדשים שחורות ובטטה (צילום: אסף רונן, אוכל טוב)
בריא, פריך וצבעוני | צילום: אסף רונן, אוכל טוב

סלט טבולה פטנט

רגע, איך טבולה? זה בורגול, וזה חמץ. אז לא, לא התבלבלנו, הטבולה הזאת בכלל עשויה מכרובית. עז תלם, האיש שגרם לנו להתאהב מחדש בתפרחת המהממת הזאת, נותן פה מתכון לטבולה שקל נורא להכין והיא גם סופר טעימה ואפילו דיאטטית. 

>> למתכון: סלט טבולה פטנט

סלט טבולה פטנט (צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק, ספר הכרובית - המדריך השלם לשימוש במלכת הירקות)
תאמינו או לא - זהו לא בורגול | צילום: אסף אמברם, סטיילינג: נועה קנריק, ספר הכרובית - המדריך השלם לשימוש במלכת הירקות

פאי שוקולד וקוקוס

אולי כרגע נראה לכם שזה לא יגיע לעולם - עם כל המנות, ההגדה, השירים ושאר הטקסים המשפחתיים - אבל הרגע של המנה האחרונה והמתוקה שלנו יגיע, הוא תמיד מגיע, ושווה לחכות לו. מדובר בפאי חתיכי של קרין גורן, ואתם אפילו לא צריכים בשבילו מעבד מזון או מיקסר משוכלל. אז קדימה, לעבודה וחג שמח.

>> למתכון: פאי שוקולד וקוקוס

קרין גורן - פאי שוקוקוקוס (צילום: שי פרנקו למגזין "את", אוכל טוב)
ואפילו לא צריך מיקסר או מעבד מזון | צילום: שי פרנקו למגזין "את", אוכל טוב