
מרק ירקות עשיר עם קניידלךכשמבקשים מבשלנית עליונה כמו יונית צוקרמן מתכון - יודעים שאפשר לישון בשקט. לכן הקדמנו וביקשנו ממנה מרק לליל הסדר, שיהיו בו הרבה ירקות, אבל שיהיה גם בשרני ועמוק טעמים. אה, ושרק לא תשכח את הקניידלך![]() צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל |
המצרכים :למרק:
לקניידלך:
אופן ההכנה:1חותכים את כל הירקות לקוביות. 2מחממים שמן בסיר וצורבים את פרפר ההודו מכל הצדדים. מוציאים לצלחת ומניחים בצד. 3מטגנים את הבצל 2-3 דקות ומוסיפים את הירקות הקצוצים. מאדים 2-3 דקות נוספות. 4מוסיפים את חזה ההודו וממלאים במים עד בערך ס"מ מעל הירקות. מביאים לרתיחה. 5מוסיפים מלח, חוואייג', כורכום, פלפל שחור טחון ואת הפלפל הירוק ומבשלים את המרק 50 דקות. 6בודקים אם הגזר רך. אם כן – המרק מוכן, אם לא – מבשלים עוד כמה דקות ובודקים שוב. 7הקניידלך: מערבבים את קמח המצה עם המלח, הפלפל והסוכר. מוסיפים את המרק החם ומערבבים היטב. 8מוסיפים את השמן, מערבבים שוב וממתינים כמה דקות שהעיסה תתקרר. 9מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומניחים לחצי שעה. 10מגלגלים כדורים קטנים בידיים רטובות, וזורקים לתוך סיר עם מים רותחים וכף מלח. 11מגישים את המרק עם 3 קניידלך בצלחת. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |