אוכל
אוכל
אורז בסמטי עם כבד ובטטה

פרגיות עם חומוס, זיתים ולימון

כשאנחנו חושבים על אוכל של בית תמיד עולה לנו תמונה של סיר עמוק, כזה שדוחפים בו את הכף עד הסוף כדי להרים את כל הדברים הטובים מלמטה. בדיוק כמו במנה הזאת

|mako אוכל| פורסם13:03
פרגית מבושלת עם חומוס, זיתים ולימון (צילום: שירן גרנות)
צילום: שירן גרנות
Rating:4.587reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 8 שיני שום, קצוצות
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כוסות חומוס, שהושרה ללילה ובושל עד ריכוך
  • 2 כוסות זיתים מגולענים
  • 3 לימונים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 7-6 שערות זעפרן, מהולות בכוס מים פושרים
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • כפית כמון
  • כף מלח גס או אטלנטי
  • 1/2 כפית קארי
  • 500 גרם פרגית, חתוכה לנתחים גדולים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה, קצוצה
  • 3-2 עלי נענע
  • 4-3 פלפלים חריפים ירוקים, שלמים

אופן ההכנה:

1מחממים שמן זית בסיר רחב. מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מתבלים בפלפל גרוס.

2מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס, הזיתים והלימון, מכסים ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית תוך ערבוב.

3מוסיפים את התבלינים ואת כוס המים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה.

4סוגרים את הפרגיות: מטגנים במעט שמן זית, כשתי דקות מכל צד.

5מוסיפים את הפרגיות המטוגנות לסיר ומפזרים עשבי תיבול. מסדרים את הפלפלים החריפים, מכסים את הסיר ומבשלים 45 דקות על להבה נמוכה.

* מגישים עם חיטה, אורז לבן או פתיתים.

>> בשבוע שעבר קיבלנו את הסופ"ש החורפי עם קדירת בשר ושעועית

>> והנה 9 מתכוני כרובית שממש כדאי לכם לאמץ

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il