
פרגיות עם חומוס, זיתים ולימוןכשאנחנו חושבים על אוכל של בית תמיד עולה לנו תמונה של סיר עמוק, כזה שדוחפים בו את הכף עד הסוף כדי להרים את כל הדברים הטובים מלמטה. בדיוק כמו במנה הזאת![]() צילום: שירן גרנות |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים שמן זית בסיר רחב. מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מתבלים בפלפל גרוס. 2מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס, הזיתים והלימון, מכסים ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית תוך ערבוב. 3מוסיפים את התבלינים ואת כוס המים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה. 4סוגרים את הפרגיות: מטגנים במעט שמן זית, כשתי דקות מכל צד. 5מוסיפים את הפרגיות המטוגנות לסיר ומפזרים עשבי תיבול. מסדרים את הפלפלים החריפים, מכסים את הסיר ומבשלים 45 דקות על להבה נמוכה. * מגישים עם חיטה, אורז לבן או פתיתים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |