מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

3 ארוחות קלות וטעימות שכל אחד יכול להכין

התרומה הקטנה שלנו למלחמה בדיכאון של תחילת שבוע: מתכונים קלים וטובים, כל אחד מסוג אחר, שיסגרו את הפינה של ארוחת הערב המשפחתית על הצד הפשוט אבל גם הטעים ביותר

אוכל טוב
mako
פורסם:
מרק עדשים ואטריות
מרק עדשים ואטריות|צילום: נטלי טל, mako אוכל
הקישור הועתק

מרק עדשים ואטריות

רבע שעה על הרגליים, זה מה שיצריך מכם המרק הזה, למקרה שחששתם שאנחנו הולכים להעביד אתכם עכשיו בקיצוץ עלעלים או טיגון מקדים של עוף או בשר. אין בו עוף (או בשר) במרק הזה (יש אבקת מרק עוף, וגם עליה אפשר לוותר), ומה שיש בו זה בעיקר עדשים כתומות (הסוג שמתרכך הכי מהר) ואטריות דקיקות - העדשים בשביל הבריאות והשובע, האטריות בשביל הכיף.

אגרול דפי אורז
אגרול דפי אורז|צילום: Putthipong Wiriya-apa, ShutterStock

אגרול מדפי אורז

דפי אורז זה לא לכל אחד, אז אם לא התנסיתם במוצר הזה במשפחה אולי מוטב לעבור למתכון הבא - המרקם שלו שונה מאוד מדפי סיגר או פילו, ויש כאלה שלא מקבלים אותו יפה. אבל אם אתם מהמוני האדם שחושבים שדפי אורז הם ההברקה של המאה ה-21, ולא רק לחולי צליאק - אתם הולכים לעוף על האגרול הזה. דף האורז הוא דף אורז, אבל בתוכו - כל הכיף שיש לאגרול להציע, שזה ירקות חתוכים דק, רוטב סויה וקצת שומשום. את כל זה אופים בתנור, והתוצאה כיפית במיוחד.

אגב, אם אתם בעניין של אגרול אמיתי אנחנו האחרונים שנעמוד בדרככם, ואתם מוזמנים לסור למתכון הזה של רותם ליברזון.

פרסומת

לביבות פירה ממולאות

המתכון הזה, בניגוד לקודם, מתאים יותר לזללנים בנשמה, כאלה שכל דבר שיש בו תפוח אדמה ישר נוגע להם בלב, ואם מעורבת גם גבינה צהובה זה כבר בכלל אושר. אז כאן יש משניהם: מבשלים תפודים עד לריכוך, מועכים לפירה ומחזקים בקצת קמח וקורנפלור, בשביל שיוכל לתפקד כעין בצק, ויוצרים כדורים ממולאים בפרוסות של מוצרלה. מכאן לטיגון קצר במחבת (ברור שבחמאה, אנחנו לא ברברים), וזהו. אמרנו זללנים או לא אמרנו?

בתיאבון!

מצאתם טעות לשון?