אם יש רגע אחד שלו חיכינו במהלך כל העונה של מאסטר שף (הערב אחרי החדשות, קשת 12), זה לגמרי משימת הלחם. ולמה? פשוט כי יש נטייה לחשוב שאת הלחמים הכי טעימים קונים בדרך כלל במאפיות, ואנחנו כאן כדי להפריך את הטענה הזאת. נכון, אמנם אפשר ללכת לאיבוד בין המגוון הרחב מדי – שיפון, כוסמין, דגנים, מלא, לבן ועוד, עם זיתים, חמוציות, אגוזים או בצל ובכלל, רק תבחרו את הסוג - חלה, פוקצ'ה, לחמניות בית ספר והרשימה עוד ארוכה ומתארכת. אז הדבר היחידי שבטוח הוא שבלי לחם אף מטבח לא ירגיש שלם לעולם, ורגע לפני שנגלה מה המרכיב המיוחד במנה של איתיאלה היאט, הנה הלחמים שאתם חייבים ללמוד לאפות בבית. תודו לנו אחר כך.

לחם בסיסי

אי אפשר להתחיל לתבל את העניינים בלי לדעת את המקור לכל העניין. לחם בסיסי הוא מצרך שתמצאו בכל בית, וכיאה לאחד כזה, בכל בית צריכים גם לדעת איך להכין אותו. אז תוציאו את השמרים, לושו את הבצק ותתכוננו ללקק את האצבעות עם מתכון קל ופשוט להכנה. הוא ילווה אתכם שלב אחרי שלב, עד שתקבלו לחם טרי טרי וריחני במיוחד.

>> למתכון לחם בסיסי 

לחם 1 (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
לחם בסיסי: מתכון פשוט וקל להכנה | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

פוקצ'ה של אייל שני

את הריחות של הפוקצ'ה כואב מדי להסביר במילים, כי הדבר היחיד שצריך לעשות עם הפה זה לאכול. אז דמיינו ניחוחות של לחם ביתי משגע שהרגע יצא מהתנור, ולא רק זה הפוקצ'ה מתפנקת היטב מכל כיוון בשמן זית ומלח גס, שיוסיפו לה את הקריספיות והטעם האהוב כל כך. כבר מלקקים את האצבעות?

>> למתכון פוקצ'ה של אייל שני 

פוקצ'ה (צילום: Anna Shepulova, ShutterStock)
פוקצ'ה של אייל שני | צילום: Anna Shepulova, ShutterStock

לחם בריאות מקמח מלא ושיפון

מכירים את כיכרות הלחם של פעם? נו, אלה העגולים הגדולים, שתופחים ב-40 דקות לבצק מגרה, ורק ללוש אותו עושה אותנו רעבים? אז כזה אתם חייבים לדעת להכין. קבלו את המתכון ללחם עשיר בסיבים, משמע בריא כמובן, פשוט להכנה ויפה תואר שאין שני לו. ספרו לנו איך יצא.

>> למתכון לחם בריאות מקמח מלא ושיפון 

לחם מקמח מלא ושיפון - מוכן (צילום: אביבה פיבקו)
לחם בריאות מקמח מלא ושיפון | צילום: אביבה פיבקו

לחמניות כמו בגן

את הזיכרון הזה כל ילד זוכר מהגן - לחמניות טריות טריות שמלאות בשוקולד, חביתה או בכלל פסטרמה, שהופכות כל הפסקת אוכל לחגיגה של ממש. שלא תטעו, אלה לחמניות עם טריק, כמו החלה שאופים הילדים בגן בימי שישי, רק בגרסה האישית. כמובן שאם תרצו אותן לארוחת ערב או אפילו סתם לנשנוש עבודה, זה יותר ממבורך. כי אין כמו נוסטלגיה שמחזירה אותנו לימים היפים. 

>> למתכון לחמניות כמו בגן 

לחמניות כמו בגן - מוכנות (צילום: אסתי רותם, mako אוכל)
לחמניות כמו בגן | צילום: אסתי רותם, mako אוכל

לחמניות פרצלס מקמח מלא

תמיד תהיתם איך מכינים פרעצל בבית? אז מסתבר שזה ממש קל ופשוט להכנה. הבייגל הגרמני מגיע אלינו בגרסה בריאה יותר מקמח מלא, ונאפה בצורת לחמנייה קטנה ומושלמת. את התענוג הפריך הזה לא כדאי לכם לפספס, ובטח כשתוך שלוש שעות הן כבר מפיצות ניחוח נפלא של מאפים בכל הבית.

>> למתכון לחמניות פרצלס מקמח מלא

לחמניות פרצלס מקמח מלא (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
לחמניות פרצלס מקמח מלא | צילום: חן שוקרון, mako אוכל

חלה קלאסית

יש הרבה דרכים להכין חלה של שבת, אבל זה המתכון הכי נכון. חלת חסידים קלועה ופשוטה, הכי טעימה ובלי תוספות מפונפנות - רק שומשום מלמעלה ובצק מושלם. מה עוד? טיפים לעבודה עם בצק כדי שיצליח לכם בטוח. 

>> למתכון חלה קלאסית 

חלה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
חלה קלאסית | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל