
מתכון לחלה קלאסיתסידרנו אתכם עם המתכון הכי נכון לחלה של שבת: חלת חסידים קלועה ופשוטה, הכי טעימה ובלי תוספות מפונפנות - רק שומשום מלמעלה ובצק מושלם. מה עוד? טיפים לעבודה עם הבצק, כדי שיצליח לכם על בטוח![]() צילום: אפיק גבאי, mako אוכל |
אני אוהבת את החלה שלי פשוטה ובסיסית (הכי לא חלת בריוש), לכן לא תמצאו בה ביצים וגם לא חמאה, אלא רק שמן פשוט. היא מתקבלת מתקתקה, אבל לא ממש מתוקה. המתכון הוא עממי ומוכר בשם "חלת חסידים", אותו מתכון שעינת אביטל הכניסה לספר שלנו "שמחות קטנות". מאז אני לא מכינה שום מתכון אחר ואופה חלות כמעט בכל שבת. טיפים חשובים לאפיית חלה של שבת בקלי קלות*חשוב מאודלנפותאת הקמח(ולא מטעמי כשרות, זו פרקטיקה) ולא לשכוח את המלח. בצק ללא מלח מתקבל תפל ובלתי אכיל (מלח חשוב גם למאפים מתוקים). *אפשר גם ללוש את הבצק 10 דקות בידיים(זמן הלישה חשוב בשביל שהגלוטן בבצק יבנה רשת יציבה ושהבצק יהיה מוכן לתפוח). *והכי הכי חשוב:מוציאים את החלות ולא מעיזים לבצוע או לחתוך אותן לפני שהן מתקררות(פתיחת מאפה חם מהתנור הורסת אותו ומותירה אותו בצקי מבפנים. אם אוהבים לאכול חלה כשהיא חמה, פשוט מחממים אותה לפני האכילה). * כך תכינו חלה בהפתעה: מכינים את הבצק, מתפיחים, קולעים ושומרים חלה אחת בהקפאה. מוציאים מהמקפיא שעתיים לפני האפייה ויש לכם חלה בהפתעה. המצרכים :3 חלות:
לציפוי:
אופן ההכנה:1מערבבים את כל החומרים מלבד המים כדקה (עד לאיחוד) במיקסר עם וו לישה. 2יוצקים פנימה את המים ולשים במהירות בינונית 6-7 דקות, עד לקבלת כדור בצק. 3מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעליו מניחים מגבת. מתפיחים כ-45 דקות ובודקים את המצב - אם הבצק הכפיל את נפחו ממשיכים, אם לא, נותנים לו עוד רבע שעה וחוזרים על הבדיקה. 4כשהבצק מכפיל את נפחו מחלקים אותו ל-3 חלקים שווים. חוצים כל חלק לשניים, כך שמתקבלים 6 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק בצק לרצועה באורך של כ-40 ס"מ וקולעים חלה מכל זוג רצועות כפי שמודגם בסרטון.
5מסדרים את החלות בתבנית מרופדת נייר אפייה. לחלופין, אפשר להכין כדורי בצק ולסדר אותם בצורת כתר, לחלות עגולות, או לקלוע אילו חלות שרוצים. 6מתפיחים, מברישים ואופים: מכסים את החלות המעוצבות במגבת ומתפיחים כחצי שעה או עד שהנפח כמעט מכפיל את עצמו והחלות מתעגלות יפה. במקביל מחממים תנור ל-220 מעלות (או 200 בטורבו). 7מברישים את החלות בביצה טרופה עם מלח וסוכר, מפזרים שומשום ואופים 25 דקות, או עד שהחלות אפויות וזהובות יפה. מצננים לחלוטין ומגישים. שאלות תשובותכמה סוכר להוסיף לבצק לקבלת חלה מתוקה? חלה מתוקה דורשת בערך 150 גרם סוכר לקילו קמח. כלומר, יש להכפיל את כמות הסוכר במתכון ב-3. הבצק לא תופח. מה יכולה להיות הסיבה? סביר להניח שהוא פשוט צריך יותר זמן. עדיף להסתמך על מצב הבצק מאשר על הזמנים המומלצים במתכון - בחורף זמן התפיחה יכול להתארך מאוד ולהגיע לכמה שעות. במתכון הספציפי הזה כמות השמרים לא גדולה, אז צריך פשוט להתאזר בסבלנות. בסוף זה קורה. אפשר להחליף את הקמח בקמח מלא? אפשר, אבל מומלץ להחליף רק עד חצי מכמות הקמח ולא את כולו. אפשר להתפיח את הבצק לילה במקרר? כן. אין בעיה לעשות את התפיחה הראשונה, הארוכה יותר, במקרר. במקום הקליעה במתכון - אפשר לקלוע חלות צמה רגילות, מ-3 רצועות? בהחלט. מחלקים את הבצק ל-9, יוצרים 9 רצועות וקולעים 3 חלות מ-3 רצועות כל אחת. אפשר להכין את החלה בלי ביצה? במה מברישים לפני האפייה? אפשר להבריש את החלה בסילאן מעורבב עם מעט מים רותחים, או אפילו לא להבריש בדבר ורק לקמח אותה מעט לפני האפייה. ככה החלות יהיו טבעוניות. תגיות:חלה ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |