https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

לחם בריאות מקמח מלא ושיפון

לחם עשיר בסיבים, פשוט להכנה, יפה תואר וטעים טעים

לחם מקמח מלא ושיפון - מוכן (צילום: אביבה פיבקו)
צילום: אביבה פיבקו
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (20 מנות):

  • 450 גרם קמח מלא (3 כוסות)
  • 110 גרם קמח שיפון (1 כוס)
  • שקית שמרים יבשים (11 גרם)
  • כפית גדושה מלח (10 גרם)
  • 1 כף סוכר לבן או חום
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כוס גרעיני חמנייה (רצוי להשרות כמה דקות במים רותחים)
  • 400-450 מ"ל מים פושרים

להברשה:

  • 2 כפות מים
  • 1חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1מערבבים בקערת המיקסר את הקמח, המלח, השמרים והסוכר.

2מוסיפים את שמן הזית ומתחילים ללוש.

3מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים ללוש 10 דקות. הבצק צריך להיות רך וקצת דביק, אז לא ממש נוח ללוש אותו ביד (אפשר להשתמש במיקסר ידני, אם יש – אבל לא בחלק של ההקצפה). אם אתם מרגישים שהבצק יבש וקשה, תוסיפו עוד מים.

4מוסיפים את גרעיני החמנייה, וממשיכים ללוש עוד דקה.

5מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים לפחות שעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

6מעבירים את הבצק למשטח מקומח בקמח מלא, ולשים ביד כדקה.

7יוצרים כדור ומקפלים את הבצק כלפי פנים, שיהיה עגול ויפה. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה כשהקיפולים מופנים כלפי מטה. מניחים מעל הלחם ניילון נצמד משומן (רק להניח לא להצמיד), ומתפיחים עוד 40 דקות.

8מחממים תנור ל-230 מעלות.

9מערבבים את 2 כפות המים עם חצי כפית המלח, ומברישים את הלחם.

10מפזרים מעט קמח מלא, וחורצים בעזרת סכין חדה 4 חתכים לכיוון אחד ועוד 4 לכיוון השני, כך שנוצרת דוגמה של ריבועים.

11אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות 10 דקות, מנמיכים את החום ל-200 וממשיכים לאפות עוד 30 דקות. דופקים על הלחם מלמטה, ואם נשמע צליל חלול, הלחם מוכן.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il