https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

פוקצ'ה של אייל שני

לחם ביתי משגע, שמפונק בשמן זית ומלח גס איך שהוא יוצא מהתנור

פוקצ'ה (צילום: Anna Shepulova, ShutterStock)
צילום: Anna Shepulova, ShutterStock
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • 1 ק"ג קמח לבן ללחם
  • 11 גרם שמרים יבשים (כף גדושה)
  • 22 גרם מלח ים דק (כף ועוד טיפה)
  • 45 גרם סוכר (4 כפות)
  • 2 כפות שמן זית
  • 680 גרם מים (3 כוסות פחות 3 כפות)

מעל הפוקצ'ה:

  • שמן זית בנדיבות
  • רוזמרין
  • מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:

1מלהיטים את התנור לטמפרטורה מקסימלית (כ-250 מעלות).

2מנפים את הקמח לקערה עמוקה ומוסיפים את השמרים, המלח והסוכר. מערבבים היטב, מוסיפים את שמן הזית ואת כל המים בבת אחת ומערבבים בשתי הידיים במשך 7 דקות.

3מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת לחה, ומניחים ל-45 דקות.

4מפילים את הבצק באגרופים עד שכל הנפח יורד, מכסים, ומניחים לתפוח עוד 30 דקות.

5מכדררים 6 כדורים ומניחים על משטח מקומח. מגלגלים אותם פעם אחת.

6מניחים לכדורים לתפוח 20 דקות. פותחים את הכדורים בין שתי כפות הידיי, מורחים במעט שמן זית ומכניסים לתנור (רצוי על אבן אפייה, סביר שתצטרכו 3 סבבי אפייה). אופים כמה דקות עד שמזהיב.

7כשמוציאים מהתנור מזלפים עוד שמן זית ומפזרים מלח ים ורוזמרין טרי קצוץ. מחזירים את הפוקצ'ה לתנור ל-2 דקות. מוציאים ואוכלים.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il