mako
פרסומת

אל תזרקו: 10 מתכונים שיהפכו את השאריות למנות מופלאות

משימת הלחם במאסטר שף נתנה לנו נקודה למחשבה: אתם בטוח מכירים את זה, החלה כבר התייבשה, הפסטה והעוף אי שם עמוק בתוך המקרר ועל הגלידה עדיף שלא נדבר. אבל, חבל לכם שוב פעם לזרוק, כי כמה אפשר לבזבז? אז אספנו עבורכם כמה מתכונים שיעשו לכם טוב לכיס, לבטן ולנשמה

אביטל סבט
פורסם:|עודכן:
הקישור הועתק
כנפיים ממולאות - חופית סרמילי
כנפיים עם טוויסט - חופית סרמילי|צילום: נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

נשארה לכם חלה משבת? כיכר הלחם כבר הפכה לאבן? הפסטה והעוף אי שם עמוק בתוך המקרר? ועל הגלידה עדיף שלא נדבר? אל תזרקו. בעשורים האחרונים תרבות האוכל פרצה את הגבולות הקיימים, הוקמו אינספור מאפיות, מסעדות ומעצמות מזון שהעניקו לנו גישה לכל דבר שנפשנו ובטננו חשקה. עידן השפע, הביא עמו קלות דעת לגבי זריקת מאכלים ומידי שבוע חלות, לחמים וסירים גדושים בכל טוב עושים את דרכם אל עבר הפח. מעבר לבזבוז המזון והמשאבים המשווע, אוכל ישן יכול להוות הזדמנות ליצירת מנה חדשה, יצירתית ובעיקר מופלאה.

משימת ההדחה אמש (שני) שמה במרכז את אפיית הלחמים, ובסיומה חברי נבחרת מאסטר שף (מוצ"ש אחרי החדשות, קשת 12) הופתעו לגלות שעליהם להכין מנה בעזרת לחם ישן. האתגר שדחק את המתמודדים לפינה והוליד מנות חדשות ומעוררות תאווה, פתח לנו את הבטן ובעיקר את המחשבה.

לכן, יצאנו לחקור וגילינו עולם שלם של מתכונים שיהפכו שאריות - למטעמים. אז אם גם לכם המשימה עשתה חשק ליצור חדש מהקיים, להיסחף ולאלתר, ובעיקר אם נמאס לכם לזרוק מידי שבוע כמויות מזון לא הגיוניות - הגעתם למקום הנכון.

סלט פנצנלה

כמה קל – ככה טעים: סלט איכרים טוסקני פשוט להכנה, שיעניק לכם משב של רעננות חמצמצה. ירקות טריים ומבריקים, זיתים וצלפים יחד עם גבינת מוצרלה רכה ואיכותית יעניקו לכם ביס מהסרטים – כשעל התזמורת המשובחת מנצח הלחם הישן שספג את כל המיצים והטעמים המופלאים. מנה מושלמת לימי קיץ חמים, או כשסתם בא משהו קליל ומזין.

פרסומת
סלט פנצנלה
סלט פנצנלה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

פסטה פטריות עם שאריות עוף בגריל

צמד המילים - עוף בגריל גורם לנו אוטומטית להזיל ריר. המנה המוכרת והטובה שנמצאת כמעט בכל ארוחת שישי היא אחת מהתענוגות הגדולים של חובבי בשר. אז מה בעצם יותר טוב מהמנה האייקונית? התשובה היא ברורה - עוף עסיסי עם פסטה מעולה. בחצי שעת עבודה בלבד, תוכלו להכין מנה מופלאה שתזכיר לכם שהסופ"ש קרב ובא.

פסטה עם עוף ופטריות
פסטה עם עוף ופטריות|צילום: דרור עינב, mako אוכל
פרסומת

פרנץ' טוסט

לא רק לילדים: מדובר על אחת מארוחות הבוקר הפופולריות ביותר בעולם, שבמרכזה עומד לחם מטוגן בתוך בלילה של ביצים עם שלל מטעמים. כשמכינים את הפרנץ' טוסט מדויק – מקבלים מנה שנשארת טעימה לא משנה מה. במינימום עבודה תקבלו מנה מושחתת ומטריפה שתעניק לכם נחמה מתוקה.

פרנץ' טוסט
פרנץ' טוסט|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

פירורי לחם מתובלים

מכינים לבד: לא סתם פירורי לחם הם תבלין פופולארי כמעט בכל מטבח. הם משמשים כציפוי למאכל האלוהי – השניצל, מאחדים קציצה ומשדרגים עוד הרבה מתכונים נוספים. אז אם חשבתם איך תוכלו להפוך את השניצל שלכם ליותר ממושלם, התשובה היא ברורה – תכינו לבד את הפירורים, הם טובים פי אלף מהקנויים ודורשים רק רבע שעה של עבודה.

פרסומת
שניצל בציפוי משודרג
שניצל בציפוי משודרג|צילום: Jacek Chabraszewski, ShutterStock

עוגת שאריות גלידה

אם המזגן כבר נכנס לכוננות, דוד החשמל יצא לפגרה, זה סימן שהקיץ כבר ממש מעבר לפינה. אל בהלה, יש לנו מתכון מבריק שיציל אתכם מהחום. מדובר על עוגה פשוטה וחלומית, שתצטרכו עבורה רק שתי כוסות גלידה וכוס וחצי קמח תופח. אתם לא מאמינים? תנסו ותראו - אתם לא תצטערו.

עוגה משאריות גלידה
עוגה משאריות גלידה|צילום: מאיר קוקבוק, mako אוכל
פרסומת

מרק מלחם ישן ושום

הספרדי שעשה עלייה: מרק לחם עשיר בטעמי שום ופפריקה שיקפיצו לכם את החיך וגם את הנשמה. בערב קר או סתם בארוחה – זו לגמרי התשובה. ואם זה לא מספיק, הוא גם מצוין לחיזוק המערכות בעת מחלה, מאזן את מערכת העיכול ומרומם את הנפש בכל טעימה. בקערה אחת תקבלו מנה טעימה ובריאה.

מרק מלחם ישן ושום
מרק מלחם ישן ושום|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פודינג לחם בננות ושקדים

תענוג לכל המשפחה: קרוב המשפחה של הפרנץ' טוסט שבתוך חצי שעת עבודה הופך למעדן אמיתי בצורת קינוח, או לנועזים שמבנינו – כארוחה. הפודינג הבריטי, בתוספת בננה מתוקה הופך לחם ישן לחגיגה שלמה ומנצל כל פת לחם שהתייבשה. קדימה למה אתם מחכים? עם מינימום עבודה תצא לכם מנה משגעת שתגרום לכם להתענג על כל שנייה.

פרסומת
פודינג לחם בננות ושקדים
פודינג לחם בננות ושקדים|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

מרק עגבניות ולחם

סמיך ונפלא: מרק עגבניות איטלקי עשיר ומסקרן, עם חתיכות לחם ישן שסופגות בשמחה את הטעמים ומעניקות ביס אלוהי ומחמם. בתוך חצי שעת עבודה, תוכלו להכין מרק עגבניות מרהיב שיתפקד כארוחה שלמה. אנחנו מבטיחים – הוא שווה כל שנייה של עבודה.

מרק עגבניות ולחם
מרק עגבניות ולחם|צילום: אסף אמברם, mako אוכל
פרסומת

גרסה מקומית למק אנד ציז'

שקועים עמוק בתוך השביזות? הנה הצעה מגרה: תכניסו לתוך התנור שאריות פסטה, גבינה ועשבי תיבול ותקבלו גרסה בריאה למנה האגדית - מק אנד ציז'. כן, קראתם נכון - תוכלו לאכול מאפה פסטה חם ומלא בגבינה ועדיין לשמור על התזונה. מי אנחנו שנתווכח עם פלא הבריאה?

מאפה פסטה
מאפה פסטה|צילום: אסף רונן, mako אוכל

אורז דלורית

נשאר לכם אורז לבן מאתמול? זו לא הפתעה. נכון, הוא מרכיב בסיסי בכל בית בישראל והוא נמצא כמעט בכל ארוחה, אבל די קשה לנחש כמה ממנו בדיוק צריך להכין ואנחנו לרוב נשארים עם סירים כמעט מלאים. למזלנו, הוא יכול להוות בסיס נהדר לארוחת שאריות מפוארת וטעימה. קדימה, לעבודה - המנה הזו שווה כל שנייה של המתנה.

פרסומת
אורז דלורית
אורז דלורית|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
מצאתם טעות לשון?