אתמול (שבת) באודישנים האחרונים של "מאסטר שף" (הערב אחרי החדשות בקשת 12), הכרנו את קרן וולוביקוב, טבעונית שהוכיחה שוב למי שעדיין מפקפק, שגם האוכל הטבעוני יכול להיות טעים, מגרה וסקסי.

"אני לא מהטבעונים המטיפים", טענה המתמודדת. "האקטיביזם שלי זה האוכל שאני עושה ולהראות מה אפשר לעשות במסגרת המגבלות של הטבעונות". המנות המהממות והטבעוניות שהכינה הזכירו לנו כמה מתכונים טבעוניים מושלמים שמוכיחים שאפשר ליהנות מאוכל מעולה גם בלי מוצרים מן החי.

שקשוקה טבעונית עם תירס ועגבניות צבעוניות

פייר? גם אנחנו קצת עיקמנו את האף כשראינו שבגרסה הזו תירס אמור לתפוס את המקום של הביצים שמהדרות את השקשוקה המסורתית. אחרי שניסינו בעצמנו גילינו גרסה צבעונית, טבעונית ומהממת שלגמרי עושה כבוד למנה האהובה.

>> למתכון המלא של שקשוקה טבעונית עם תירס ועגבניות צבעוניות של אורי שביט

שקשוקה תירס עם עגבניות שרי. צבעונית ושמחה (צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב)
שקשוקה טבעונית עם תירס ועגבניות צבעוניות | צילום: אפיק גבאי, לאפות, לבשל, לאהוב

פנקייקס טבעוניים

מי שמעדיף את ארוחת הבוקר שלו בסגנון אמריקאי, יכול למצוא את מבוקשו בפנקייקס הטבעוניים הללו. למרות שהם לא כוללים ביצים וחלב, הם לא נופלים מפנקייקים חלביים ומצליחים להיות אווריריים כמו עננים וממכרים בטעמם - בדיוק כמו שפנקייקס צריכים להיות.

>> למתכון המלא של פנקייקס טבעונים של 

פנקייקס טבעוניים (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
פנקייקס טבעוניים | צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

>> עוד לא אפיתם? הצטרפו לאתגר החלות הגדול של מאסטר שף יחד עם כל השפים המובילים בישראל

פסטה ברוטב בולונז טבעוני

אחת הפסטות המפוארות של המטבח האיטלקי מוגשת בדרך כלל עם המון בשר, אבל גם הגרסה הטבעונית שלה לגמרי מספקת את הסחורה. את הבשר מחליף טחון מן הצומח, אליו מוסיפים עגבניות, יין ומלא תבלינים שהופכים את מנה לחגיגה – בלי אף מוצר מן החי.

>> למתכון המלא של פסטה ברוטב בולונז טבעוני של אורי שביט

פסטה בולונז טבעונית (צילום: אורי שביט, אוכל טוב)
פסטה ברוטב בולונז טבעוני | צילום: אורי שביט, אוכל טוב

מקלובה כרובית

הגרסה הטבעונית של התבשיל האהוב, שהכירה לנו זוכת "מאסטר שף" נוף עתאמנה אסמעיל כמובן נטולת בשר, אבל זה לא עושה אותה פחות עשירה ובטח שלא פחות טעימה. הכרובית הבשרנית, השום ושלל התבלינים הופכים את המקלובה הזו למנה נהדרת שלגמרי היינו שמחים לראות בשולחן השבת שלנו.

>> למתכון המלא של מקלובה כרובית של נוף עתמאנה אסמעיל

מקלובה כרובית (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
מקלובה כרובית | צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

חמין טבעוני

חמין היא ללא ספק אחת המנות הכי אהובות ומנחמות, שמתפקדת כפינוק נהדר בימי החורף הקרים. הגרסה מצליחה להיות סמיכה, מלאת צבע וטעמים ממכרים - והכל בלי מוצרים מן החי בכלל. טיפ מאיתנו: אל תתקמצנו בבצל (שלגמרי מוסיף כאן המון) ותרשו לעצמכם להתפרע עם הרכיבים ולגוון.

>> למתכון המלא של חמין טבעוני של אורי שביט

חמין טבעוני (צילום: אורי שביט, אוכל טוב)
חמין טבעוני | צילום: אורי שביט, אוכל טוב

שווארמה טבעונית

האמת? כששמענו על גרסה הטבעונית למנה שסוד קסמה הוא בבשר היינו סקפטים לגמרי, אבל השווארמה הזו, שעשויה מסייטן ומכילה הרבה תבלינים שמסעירים את הפה, גרמה לנו לאכול את הכובע. הטורטיה התגלתה גם היא כתחליף ראוי לפיתה והעובדה שהכנת המנה לקחה רק רבע שעה לגמרי הוסיפה עוד נקודות.

>> למתכון המלא לשווארמה טבעונית של אילן פלד

שווארמה סייטן. בריא ומהיר (יח``צ: מיטל שפר)
שווארמה טבעונית | יח``צ: מיטל שפר

חטיפי לוטוס בציפוי שוקולד מריר

ומה עם קינוח? כן, אנחנו מכירים את הסטיגמה לגבי הטעמים של קינוחי פרווה אבל החטיף הזה, שמשלב בצורה מושלמת בין לוטוס, שיבולת שועל, שברי עוגויות ושוקולד מריר עומד בשורה אחת עם כל קינוח חלבי שאכלנו ומוכיח שקינוחי פרווה לא חייבים להיות פחות מוצלחים.

>> למתכון המלא לחטיפי לוטוס בציפוי שוקולד מריר