אוכל
אוכל
קציצות על ספגטי

פנקייקס טבעוניים

אווריריים כמו ענן וטעימים כמו שפנקייקס צריכים להיות, למרות שהם נטולי חלב וביצים - ככה מכינים פנקייק טבעוני שלא נופל מהמקור

|mako אוכל| פורסם09:48
פנקייקס טבעוניים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
Rating:3.8576reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

ל-12 פנקייקס שמנמנים:

  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • קורט מלח
  • כוס וחצי חלב סויה (או אורז או שיבולת שועל)
  • שליש כוס מי סודה
  • 2 כפות שמן צמחי או שמן קוקוס
  • מעט שמן לשימון המחבת

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסוכר לתוך קערה. מוסיפים את סוכר הווניל והמלח ומערבבים.

2מערבבים בקערה נפרדת את חלב הסויה, הסודה והשמן. מוסיפים לתערובת הקמח ומערבבים קלות בלבד (לא נורא אם יישארו גושים, עיבוד יתר יהרוס את המרקם של הפנקייקס). אם יש בקבוק לחיץ, כדאי להעביר את התערובת אליו.

3מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן. יוצקים מהבקבוק הלחיץ תערובת בקוטר ובעובי הרצוי, או לחלופין יוצקים כרבע כוס מן התערובת (חצי עד שני שליש מצקת, תלוי בגודלה). מניחים לתערובת להתייצב. כשמתחילות להיווצר בועות הופכים את הפנקייקס בעזרת מרית, ומטגנים עוד 10 שניות.

4מגישים עם סירופ מייפל ופירות טריים (גם שבבי שוקולד ואגוזים יתקבלו יפה).

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il