
חמין טבעוניכל השיטות של אורי לחמין להכנת חמין בלי מוצרים מהחי ב-כ-ל-ל, ועדיין, עם מלא טעמים, צבע וגם כמה אפשרויות לפינוקים וגיוונים. ואם אתם רוצים, אתם מוזמנים להכניס את השינויים הקטנים שלכם, ככה זה בחמין![]() צילום: אורי שביט, mako אוכל |
אני מתה על חמין, אני פשוט אוהבת את הרעיון של העמסת מרכיבים שונים ומגוונים בסיר גדול אחד, שנכנס לשנת חורף בתנור למשך הלילה ויוצא משם מהביל, עמוק טעמים, שחום ומפתיע כל פעם מחדש, אחרי שדעתם של כל בני הבית כבר נטרפה מהריח. העובדה שבחמין שלי כבר אין רכיבים מן החי ממש לא מונעת ממני להמשיך להתענג כל החורף בדיוק על אותו תהליך ולמצוא דרכים מעניינות לגוון ולהעשיר אותו גם בלי בשר, עוף או ביצים. בסופו של דבר, לא מעט מהטעמים נוצרים בזכות האפייה האיטית בחום נמוך והטכניקות השונות שמתלוות ליצירה (אוהו, כמה טריקים וטיפים כאלה יש!) ולאו דווקא בגלל רכיב כזה או אחר. ממליצה בחום לנסות ולגלות איזה יופי זה עובד! טיפים להכנת חמין טבעוני:1. אל תתקמצנו בבצל – הטעם והצבע שלו מעשירים מאד את החמין ומוסיפים גם עסיסיות. מומלץ לפזר אותו בין השכבות ולא רק בחלק התחתון של הסיר. 2. גם טעם וגם צבע – השתמשו בנותני טעם שגם ישחימו את החמין באותה הזדמנות, כמו תמרים או סילאן, רוטב סויה, רסק עגבניות, חומץ בלסמי וכדומה. 3. עשבי תיבול – גם הם יכולים להיות מקפצה של טעמים, במיוחד מרווה, תימין ואורגנו טריים. תבלינים מיובשים כמו פפריקה מתוקה ו/או מעושנת ישלימו את המלאכה. 4. גוונו את הרכיבים – אפשר להיצמד למשתתפים הקלאסיים, אבל מומלץ לשחק עם חומרי הגלם ולטמון בקדירה ירקות שונים, קטניות ודגנים ממגוון סוגים וגם אגוזים, ערמונים, פירות מיובשים ומשתתפים נוספים כמו נתחי סויה או טופו למי שזקוקים לרכיבים "בשרניים" (את האחרונים מומלץ להשרות מראש במרינדה לספיגת טעמים). אם תוסיפו לחמין שעועית, קינואה או אורז בצבע אדום, הם גם יעזרו להעמיק עוד יותר את הצבע. העשירו בפינוקים – אפשר לכסות את הסיר כולו ביריעה של בצק ג'חנון (כן!) או להניח על החמין שכבה של ג'חנונים מגולגלים ואפשר גם להכין בעצמכם כופתאות בצק שייאפו עם החמין כל הלילה. המצרכים :
אופן ההכנה:1מחממים שמן זית בסיר גדול וכבד שמתאים גם לתנור ומטגנים בו את הבצל הפרוס והתימין 5-10 דקות, עד הזהבה. מוציאים מהסיר כמחצית מהבצל המטוגן ושומרים בצד. 2מוסיפים לסיר תמרים ורוטב סויה, מערבבים ומטגנים עוד כדקה. 3מסננים את השעועית והחומוס, מוסיפים לסיר ומערבבים. חמין טבעוני של אורי שביט|צילום: אורי שביט, mako אוכל4מסדרים על הקטניות את הירקות: חצי ראש שום, קרעי פטריות, תפוחי אדמה, בטטה, גזר ודלורית. 5מסננים את גריסי הפנינה ומניחים על הירקות או סביבם. מוסיפים עלי דפנה ופלפל אנגלי. 6מערבבים את התבלינים בתוך ציר ירקות או מים ויוצקים לסיר (מוסיפים עוד נוזלים לפי הצורך עד שתכולת הסיר מכוסה). מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעתיים. 7מחממים תנור ל-100 מעלות. 8בודקים את מצב המים בסיר, אם יש צורך - מוסיפים, ומעבירים בזהירות את הסיר לתנור. אופים 8-12 שעות ובודקים מדי פעם אם צריך להוסיף נוזלים. צלחת חמין טבעוני של אורי שביט|צילום: אורי שביט, mako אוכלאורי שביט היא בעלת הבלוג "טבעוניות נהנות יותר" ומנחת סדנאות בישול טבעוניות. מדריכים טבעוניים נוספים במדור: ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |