7 קינוחי חובה לראש השנה
יש המון מתכונים מעולים לעוגות דבש ותפוחים, למוסים ולקינוחים, חלביים ופרווה, חמים וצוננים. אבל כשנדרשנו לצמצם את המצאי האדיר למתכונים שאנחנו באמת הכי אוהבים, מאמינים בהם בלב שלם ומתכוונים להכין אותם בראש השנה הקרוב למשפחות שלנו עצמנו - הגענו ל-7 האלה. איך אומרים, כל אחד זהב

ריז'יק
עוגת ריז'יק, שיש הקוראים לה מדוביק והם צודקים לא פחות, היא מעוגות ראש השנה המפוארות ביותר הקיימות, ולא במקרה קולקציית החג של הבייקרי של R2M, למשל, מוכרת אותה בכמויות לקראת החג. אבל אנחנו לא מהרוכשים אלא מהמכינים, ואחרי שלל התעמקויות ומתכונים אנחנו רוצים להמליץ לכם על מתכון הריז'יק של נטלי לוין (עוגיו.נט), שהוא אומנם לא מתכון בזק אבל לגמרי משהו שאפשר לעמוד בו, גם אם אינכם אופים מדופלמים. הנה הוא.
ריז'יק של נטלי לוין

עוגת מוס שוקולד דבש
מתכון של קרין גורן מהימים שלא הרבה אנשים ידעו מי זאת, ואנחנו גאים בעצמנו שהכנו אותו כבר אז, ומיד הבנו את הפוטנציאל. עוגה שוקולדית מאוד אבל גם דבשית, שלא צריך להדליק בשבילה תנור, שזה כיף. היא מתוקה מאוד, תהיו מוכנים (טוב, קרין גורן), אבל פשוטה ומוסית ונפלאה, ושיטת ההכנה שלה גאונית: מקצפים שמנת מתוקה בקערה אחת וחלמונים בקערה אחרת, מרתיחים דבש על הכיריים ושופכים אותו בעדינות לתוך תערובת החלמונים, מה שהורג על הדרך את הבקטריות. מחברים הכל ביחד ושופכים על התחתית - שעשויה משוקולד מומס עם חמאה ופצפוצי אורז.
עוגת מוס שוקולד דבש של קרין גורן

פאי פקאן
זאת לא עוגת ראש השנה קלאסית, אין בה לא דבש ולא תפוחי עץ (סנסציה!) אבל היא יפהפייה אמיתית, מרשימה ברמות, ומלית הפקאנים שבה היא דביקה ומענגת כמו שדבש יכול רק לחלום להיות. המתכון הזה הוא יותר ממתכון, הוא מדריך מפורט, שייקח אתכם יד ביד אל העוגה שהיא אחת היפות שתכינו בחייכם.
ויש גם גרסה לעצלנים (שאנחנו מכינים המון וכולם עפים עליה): חיתוכיות פקאן.

עוגת מייפל
עוד אחת מתחכמת, והפעם עם מייפל. לפני שאתם כועסים, אנחנו רוצים להסב את תשומת ליבכם לזה שאומנם מדובר בקינוח יפה תואר, אבל מדובר בעוגה בחושה לכל דבר ועניין. עוד יתרון שלה הוא שהיא הופכת מאוד בקלות לפרווה (רק מחליפים את השמנת המתוקה בשמנת צמחית), ועוד אחד, שהוא פחות רלוונטי כי מעולם עוד לא נשארה ממנה פרוסה: היא נשמרת טרייה כמה ימים טובים.

עוגת ספירלה פילו תפוחים
כל שוחרי התפוחים יכולים להירגע - הגענו לקינוח תפוחי שייתן הרבה כבוד לפרי הזה על שולחן החג. זהו קינוח התפוחים שאנחנו הכי אוהבים נכון לרגע זה, כי יש בו משהו טריקי, פשוט להפליא אבל אפשר אפילו לומר מפואר, והכל בזכות שיטת הרכבה ספציפית של עלי פילו משוחים בחמאה ופרוסות תפוח. פוחדים לא להבין? יש סרטון, זה באמת בקטנה.

רולדת עקיצת הדבורה
גרסה שאנחנו אוהבים במיוחד לעקיצת הדבורה, שמשלבת אותה עם רולדה - קינוח שלדעתנו לא זוכה לכבוד המגיע לו, למרות הנופך הנוסטלגי. אז החג אנחנו מתכוונים לתת לו את כל הכבוד האפשרי, ואחרי שתראו כמה כולם יעופו על העוגה שלנו, ואיך המתכון יעשה לו כנפיים כהרף עין - תדעו שצדקנו. הבעיה היחידה: רולדה אחת כזו מספיקה ל-6-8 אנשים בערך, יותר מזה הפרוסות כבר יהיו דקות באופן מצער, אז יכול להיות שתצטרכו להכין יותר מאחת.
עוגת דבש הכי טעימה
עוגת דבש רכה, נימוחה, דביקה, טעימה - כל מיני תכונות שבינינו, הן די נדירות אצל עוגות דבש. לפני שאתם מתלוננים על כמות הסוכר הגדולה - שימו לב שמדובר במתכון לשלוש תבניות אינגליש קייק, מה שיסדר אתכם בקלות לחג כולו.
חג שמח.