אוכל
אוכל
פוקצ'ת גבינה ועגבניות חגיגית

חיתוכיות פקאן

גדול עליכם להכין פאי פקאן אבל אתם חמים על משהו קטן, מהיר, אגוזי ופריך לצנצנת העוגיות של סוף השבוע? החיתוכיות האלה הן התשובה, והן חתיכת תשובה טעימה ומרשימה

|mako אוכל| פורסם07:13
חיתוכיות פקאן (צילום: נטלי לוין, mako אוכל)
צילום: נטלי לוין, mako אוכל
Rating:4.8354reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לחיתוכיות (תבנית ריבועית 20*20):

  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 20 גרם (2 כפות) קורנפלור
  • 40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • רבע כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1-2 כפות חלב קר

למלית:

  • 200 גרם פקאנים
  • 50 גרם חמאה
  • 100 גרם (חצי כוס פחות 2 כפות) סוכר חום כהה
  • 40 גרם (2 כפות) דבש
  • קורט מלח
  • 1 כף חלב

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

2הבצק: חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומכניסים למעבד מזון עם להב פלדה יחד עם הקמח, הקורנפלור, אבקת הסוכר, המלח, אבקת האפייה והווניל. מעבדים עד לקבלת תערובת פירורית.

3מוסיפים חלב בהדרגה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.

4מעבירים את גושי הבצק לתחתית התבנית ומהדקים ליצירת שכבת בסיס די דקה.

5אופים כ-10-15 דקות או עד הזהבה. מצננים מעט בטמפרטורת החדר.

6מלית הפקאן: קוצצים את הפקאנים במעבד מזון עד לקבלת פירורים די דקים. ממיסים את החמאה.

7מערבבים בקערה את החמאה המומסת, הסוכר, הדבש, המלח והחלב עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפקאנים ומערבבים עד אחידות.

>> לבלוג של נטלי - עוגיו.נט

8יוצקים את התערובת על הבסיס האפוי ומשטחים לשכבה אחידה והדוקה.

9אופים 10-13 דקות, או עד ששכבת הפקאן מזהיבה ומבעבעת. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.

10חותכים בעזרת סכין לריבועים בגודל הרצוי ומגישים.

* החיתוכיות נשמרות כשבוע בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

* רוצים להשקיט טיפ-טיפה את המצפון? אתם יכולים להחליף חצי מכמות הקמח בקמח מלא או בקמח שיפון מלא.

תגיות:פקאן
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il