
עוגת מייפלהעוגה הזאת היא הבחירה המושלמת לשלוח למפונים או לחיילים, אבל גם להכין אותה לעצמכם זו מצווה. היא נשארת רכה וטרייה כמה ימים טובים, ואפשר להפוך אותה לפרווה באפס מאמץ![]() צילום: קרן אגם, mako אוכל |
האם צריך בכלל להציג את העוגה הזאת? עוגת מייפל כבר מזמן הפכה למאמי לאומית; היא לחה, עסיסית, והכי חשוב לישראלים? יש לה גרסת פרווה שגם היא מושלמת. אני השתמשתי בשמנת מתוקה להקצפה אבל התוצאה עם שמנת פרווה היא לא פחות טובה! והכי חשוב, אל תתקמצנו על המייפל שאתם שופכים על העוגה עם צאתה מהתנור, זה מה שיגרום לה להיות עסיסית ולהישאר כמה למשך כמה ימים טובים. המצרכים :לתבנית 24 ס"מ עגולה או 2 תבניות אינגליש קייק חד"פ:
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית (או תבניות) בנייר אפייה. משמנים את נייר האפייה. 2טורפים בקערה ביצים עם סוכר, וניל, שמן ומלח. מוסיפים שמנת להקצפה ומערבבים היטב. 3מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לקבלת בלילה אחידה. 4מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 10-15 דקות, עד שהעוגה מתחילה להתייצב. פותחים את התנור ומפזרים את האגוזים על הבלילה (עדיף לא לעשות את זה קודם כדי שלא ישקעו). 5אופים עוד כ-25 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים עליו. 6מוציאים את העוגה מהתנור, מחוררים אותה מעט בעזרת שיפוד ארוך או קיסם ושופכים סירופ מייפל. 7מצננים מעט ומגישים. עוגת מייפל עסיסית|צילום: קרן אגם, mako אוכל עוגת מייפל|צילום: קרן אגם, mako אוכל** העוגה תישמר בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב עד ארבעה ימים. שאלות תשובותאפייה רגילה או על טורבו? אפייה רגילה, חום עליון-תחתון. אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים? לא. אפשר להמיר את הקמח ואבקת האפייה בקמח תופח? אפשר, אבל במקרה כזה עדיין יהיה צריך להוסיף שלושת רבעי כפית אבקת אפייה (כי היחס בין הקמח לאבקת האפייה במתכון לא זהה לזה שבקמח תופח). איך מערבבים את הביצים עם הסוכר? אפשר במטרפה או במיקסר יד (אפשר גם במיקסר רגיל אבל אין צורך). ![]() | חברים פעילות המלצות |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |