mako
פרסומת

8 מאפים מומלצים לשבירת הצום

טורט אחד עם הקצפת חלבונים וטורט אחד בלי, עוגת תמרים, סהרוני חמאה ועוגיות פקאן, וגם כמה המלצות מלוחות. בשנה האחרונה העלינו פה ב-mako אוכל הרבה מאוד מתכונים מעולים לעוגות, עוגיות ומאפים ששווה לאמץ, אלה המתאימים ביותר לדעתנו לשבירת הצום של יום הכיפורים

הדר אליאס
mako
פורסם:
עוגת תמרים ופקאנים
עוגת תמרים ופקאנים | צילום: מירי צדוק, עוגה לשבת
הקישור הועתק

טורט תפוזים בלי להפריד ביצים

אין, פשוט אין על עוגות תפוזים, ואם הן רכות ואווריריות ונמסות מעצמן על הלשון - אז בכלל. עכשיו ניקח את החלום הזה עוד צעד קדימה, ונספר לכם שבעוגה הזאת אומנם יש הקצפה, אבל אין הפרדת ביצים לחלמונים וחלבונים. פשוט מקציפים את הביצים בשלמותן, וזה חוסך לא רק עבודה, אלא גם את החרדה הקטנה אך העיקשת שטיפת חלמון תטמא את תערובת החלבונים, ותדון אותנו לעוגת חנק עם התה הראשון אחרי הצום.

טורט תפוזים בלי להפריד ביצים
טורט תפוזים בלי להפריד ביצים | צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako

טורט שוקולד קפה

בטורט הזאת כבר כן מקציפים חלבונים, אז מי שלא עומד במתח יכול להמשיך למנה הבאה. יתרונותיה: שוקולדיות בטעם ובמראה (אף שנודה שאין בה שוקולד אלא רק קקאו, אבל הוא עושה את העבודה לגמרי), ונוכחות של אספרסו שבוודאי גם אליו הגוף שלכם כמה במהלך יממה פלוס של צום.

טורט שוקולד קפה בתבנית אנג'ל
וטורט שוקולד קפה | צילום: חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל

עוגת תמרים ופקאן

העוגה הזאת כבר כבדה ודחוסה יותר, אבל יכול להיות שזה דווקא הז'אנר שמתאים לכם אחרי צום של 25 שעות. על תבנית של 26 ס"מ משתמשים פה בחצי כוס של סוכר בלבד, והסיבה היא תמרי המג'הול, שנותנים לעוגה את האופי ואת רוב הטעם שלה (350 גרם מהם, לא מעט). חוץ מזה יש בה שברי פקאן וזיגוג של סירופ מייפל, ואנחנו בהחלט מדמיינים את עצמנו מתמסרים לפרוסה ממנה בכל יום מימות השנה.

פרסומת
עוגת תמרים ופקאנים לט"ו בשבט
עוגת תמרים ופקאנים | צילום: מירי צדוק, עוגה לשבת
סהרונים. אל תתפתו לאפות אותן יותר מדי
סהרונים. אל תתפתו לאפות אותן יותר מדי | צילום: יעל קצב, mako אוכל

סהרוני חמאה ושקדים

בשדה העוגיות אנחנו רוצים דבר ראשון להזכיר את הסהרונים האלה, שמגלמים את היופי הרב שבשילוב של חמאה, שקדים וסוכר (אבקת סוכר, במקרה הזה). חוץ מהשילוש הקדוש הזה יש פה קמח וקצת אבקת אפייה. זהו!

פרסומת

עוגיות פקאן מושלגות

ומעוגיות שקדים לעוגיות פקאן. גם כאן יש נוכחות יפה של חמאה, וגם כאן היא מבטיחה עוגיות פריכות חלומיות, שרק מהריח שהן מפיצות בעודן בתנור אפשר לעלות חצי קילו.

עוגיות פקאן מושלגות
עוגיות פקאן מושלגות | צילום: נמרוד סונדרס, mako
גוזלמה
גוזלמה | צילום: יעל קצב, mako אוכל

גוזלמה פשוט ומטריף

התחלנו עם מתוקים, אבל לא נשחרר אתכם לצום של כיפור בלי לצייד אתכם בכמה מלוחים מנצחים, שיהיה לכם הכי שמח בעולם לפגוש בצאת הצום. אז למי שלא מכיר, הגוזלמה היא פיתת מחבת טורקית שלתוך הבצק שלה מקופלים גבינות ובצל ירוק קצוץ, והיא מתחרה רצינית בתחרות ארוחת הערב הכי טעימה בעולם. ההכנה פשוטה (למרות בצק השמרים), הצריבה במחבת היא עניין של 4 דקות והטעם - אלוהי וצפונה.

פרסומת
מאפינס אווריריים, רכים וחלביים
מאפינס אווריריים, רכים וחלביים | צילום: יעל קצב, mako

מאפינס אווריריים ורכים כמו ענן

לפני הצום מצטיידים בגאודה מגוררת ופרמזן, ומיד בצאתו מכינים את המאפינס הקטנים והאדירים האלה (הכל ביחד במעבד מזון), שדורשים בערך 5 דקות של הכנה ואז המתנה של 15 דקות נוספות שייצאו מהתנור.

פרסומת
 חצ'פורי דיאטטי (יחסית)
חצ'פורי דיאטטי (יחסית) | צילום: יעל קצב, mako אוכל

חצ'פורי בפילו

אם יש לכם קצת יותר זמן ותעצומות נפש, אתם מוזמנים להכין את הכמו-חצ'פורי האלה, שבמקום בצק שמרים עושים שימוש בפילו, מה שמקצר את ההכנה בערך ב-80 אחוז, ותכלס גם מגלח שכבה יפה מהקלוריות.

חתימה טובה.