8 מאפים מומלצים לשבירת הצום
טורט אחד עם הקצפת חלבונים וטורט אחד בלי, עוגת תמרים, סהרוני חמאה ועוגיות פקאן, וגם כמה המלצות מלוחות. בשנה האחרונה העלינו פה ב-mako אוכל הרבה מאוד מתכונים מעולים לעוגות, עוגיות ומאפים ששווה לאמץ, אלה המתאימים ביותר לדעתנו לשבירת הצום של יום הכיפורים

טורט תפוזים בלי להפריד ביצים
אין, פשוט אין על עוגות תפוזים, ואם הן רכות ואווריריות ונמסות מעצמן על הלשון - אז בכלל. עכשיו ניקח את החלום הזה עוד צעד קדימה, ונספר לכם שבעוגה הזאת אומנם יש הקצפה, אבל אין הפרדת ביצים לחלמונים וחלבונים. פשוט מקציפים את הביצים בשלמותן, וזה חוסך לא רק עבודה, אלא גם את החרדה הקטנה אך העיקשת שטיפת חלמון תטמא את תערובת החלבונים, ותדון אותנו לעוגת חנק עם התה הראשון אחרי הצום.

טורט שוקולד קפה
בטורט הזאת כבר כן מקציפים חלבונים, אז מי שלא עומד במתח יכול להמשיך למנה הבאה. יתרונותיה: שוקולדיות בטעם ובמראה (אף שנודה שאין בה שוקולד אלא רק קקאו, אבל הוא עושה את העבודה לגמרי), ונוכחות של אספרסו שבוודאי גם אליו הגוף שלכם כמה במהלך יממה פלוס של צום.

עוגת תמרים ופקאן
העוגה הזאת כבר כבדה ודחוסה יותר, אבל יכול להיות שזה דווקא הז'אנר שמתאים לכם אחרי צום של 25 שעות. על תבנית של 26 ס"מ משתמשים פה בחצי כוס של סוכר בלבד, והסיבה היא תמרי המג'הול, שנותנים לעוגה את האופי ואת רוב הטעם שלה (350 גרם מהם, לא מעט). חוץ מזה יש בה שברי פקאן וזיגוג של סירופ מייפל, ואנחנו בהחלט מדמיינים את עצמנו מתמסרים לפרוסה ממנה בכל יום מימות השנה.


סהרוני חמאה ושקדים
בשדה העוגיות אנחנו רוצים דבר ראשון להזכיר את הסהרונים האלה, שמגלמים את היופי הרב שבשילוב של חמאה, שקדים וסוכר (אבקת סוכר, במקרה הזה). חוץ מהשילוש הקדוש הזה יש פה קמח וקצת אבקת אפייה. זהו!
עוגיות פקאן מושלגות
ומעוגיות שקדים לעוגיות פקאן. גם כאן יש נוכחות יפה של חמאה, וגם כאן היא מבטיחה עוגיות פריכות חלומיות, שרק מהריח שהן מפיצות בעודן בתנור אפשר לעלות חצי קילו.


גוזלמה פשוט ומטריף
התחלנו עם מתוקים, אבל לא נשחרר אתכם לצום של כיפור בלי לצייד אתכם בכמה מלוחים מנצחים, שיהיה לכם הכי שמח בעולם לפגוש בצאת הצום. אז למי שלא מכיר, הגוזלמה היא פיתת מחבת טורקית שלתוך הבצק שלה מקופלים גבינות ובצל ירוק קצוץ, והיא מתחרה רצינית בתחרות ארוחת הערב הכי טעימה בעולם. ההכנה פשוטה (למרות בצק השמרים), הצריבה במחבת היא עניין של 4 דקות והטעם - אלוהי וצפונה.

מאפינס אווריריים ורכים כמו ענן
לפני הצום מצטיידים בגאודה מגוררת ופרמזן, ומיד בצאתו מכינים את המאפינס הקטנים והאדירים האלה (הכל ביחד במעבד מזון), שדורשים בערך 5 דקות של הכנה ואז המתנה של 15 דקות נוספות שייצאו מהתנור.

חצ'פורי בפילו
אם יש לכם קצת יותר זמן ותעצומות נפש, אתם מוזמנים להכין את הכמו-חצ'פורי האלה, שבמקום בצק שמרים עושים שימוש בפילו, מה שמקצר את ההכנה בערך ב-80 אחוז, ותכלס גם מגלח שכבה יפה מהקלוריות.
חתימה טובה.