1 מחממים תנור ל-170 מעלות (חום עליון-תחתון).
2 מקציפים במיקסר את הביצים במהירות גבוהה. אחרי בערך דקה, כשנוצרות בועות קטנות, מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף תפוח ויציב (כ-5 דקות).
3 מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזרם דק. אחריו מוסיפים את מיץ התפוזים והווניל ולבסוף (לפי הסדר) את שני סוגי הקוקוס ואת הקמח התופח. מקציפים רק לקבלת בלילה אחידה, ומעבירים אותה לתבנית (אם משתמשים בתבנית אנג'ל - לא משמנים אותה!).
4 אופים את העוגה 50-60 דקות (הזמן המדויק משתנה בין תנור לתנור), עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים (אם השתמשתם בתבנית אנג'ל - הפכו את העוגה ותנו לה להצטנן הפוכה).
5 מחלצים את העוגה ומקשטים באבקת סוכר, אם רוצים.
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה
אצלנו לא מפלים בין חלמון לחלבון. טורט תפוזים | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה)