
עוגת פילו תפוחיםעוגת התפוחים הזו, שהיא בעצם סוג של שטרודל בלי החלקים המאתגרים להכנה, היא אומנם פשוטה להפליא - אבל מיוחדת לא פחות. אתם מוזמנים להכין אותה כבר לשבת הקרובה, כפרומו לחג, ולראות שאנחנו צודקים![]() צילום: נופר צור, mako אוכל |
המצרכים :לתבנית מלבנית 25*30:
לתפוחים:
לבלילה:
להברשת העלים:
אופן ההכנה:1מבשלים את התפוחים עם הסוכר והקינמון במחבת רחבה תוך כדי ערבוב, עד שהתפוחים מתרככים מעט (כמה דקות בודדות). 2מערבבים בקערה את כל חומרי הבלילה. 3מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים את התבנית. 4מניחים עלה פילו אחד על התבנית ומברישים אותו בחמאה מומסת. משאירים את השוליים מחוץ לתבנית (נקפל אותם פנימה רק בסיום המילוי). 5חוזרים על הפעולה עם עלה נוסף. 6מפזרים מחצית מכמות התפוחים על הפילו. יאללה להסתער|צילום: נופר צור, mako אוכל אתם עדיין כאן?|צילום: נופר צור, mako אוכל7קורעים עלה פילו נוסף לשניים-שלושה חלקים וטובלים אותו בבלילה. מקמטים את העלה ומניחים על שכבת התפוחים. חוזרים על הפעולה עם עוד 4-5 עלים. 8מוציאים מהתפוחים שנשארו בערך חופן, ואת השאר מפזרים שוב בתבנית. 9טובלים עוד 5-6 עלי פילו בבלילה, מקמטים ומניחים בתבנית. >>עוגת דבש נהדרתלארוחת ראש השנה 10מוזגים לתבנית את תערובת הבלילה שנותרה, ומפזרים את חופן התפוחים ששמרנו בצד. 11מקפלים את שולי עלי הפילו שבהם ריפדנו את התבנית על המילוי (ראו בתמונה). 12אופים את העוגה 40 דקות, עד הזהבה. בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם, אפשר עם כדור גלידה בצד. ולסיום סיומת|צילום: נופר צור, mako אוכל** העוגה תישמר במקרר עד שלושה ימים, אבל חובה לחמם אותה היטב לפני ההגשה. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |